tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Basketbol
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Basketbol Basketbol hakkında herşey


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hoşçakol dikembe
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
508

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.02.10, 18:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Hoşçakol dikembe

Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jean Jacque Wamutombo. 1966 yılında Kongo’da dünyaya gelen bu koca adamın ismi gibi uzun sürecek olan Nba kariyeri 1991 yılında Denver Nuggets tarafından draft edilmesiyle başladı. Mutombo lige gelir gelmez etkisini gösterip çaylak yılında All-star olmayı başarmış, ligin dibinde olan Denver’ın 8. sıradan Playoff’lara girmesinde önemli rol oynamıştır. Bu başarı Mutombo’nun kariyerinin gidişatı açısından belki de en önemli olaylardan biri olarak tarihte yerini almıştır. Çünkü, Denver playoff’ta batı konferansı 1.si Seattle’ı 5 maçlık serinin sonunda 3-2 elemeyi başarmış, Mutombo bu 5 maçlık seride toplam 31 blok yaparak NBA rekoruna imza atmış ve bir anda NBA’in defansif anlamda en caydırıcı isimlerinden biri haline gelmiştir. 95 yılından sonra gittiği takımlarda(Atlanta,76ers, NJ Nets, NY knicks) sakatlık problemleri nedeniyle fazla tutunamamış olmasına rağmen oynayabildiği maçlarda topladığı ribaundlar ve yaptığı inanılmaz blokların ardından sallamayı ihmal etmediği ‘işaret parmağıyla’ hemen hemen her basketbolseverin sempatisini kazanmıştır. Yaşadığı sakatlıkların ardından birçok kişinin bu ligde süre almasının bile çok zor olduğunu düşündüğü bir ortamda Çinli Yao Ming’in arkasında tamamlayıcı rolünü üstlenmesi için Houston Rockets tarafından kadroya dahil edilmiştir. Eski performansından uzak olsa da o tüm zamanların en çok blok yapan 2. oyuncusuydu. Rockets’de oynadığı her maçta gösterdiği inanılmaz mücadele azmiyle içindeki basketbol ateşinin engel tanımadığını bir kez daha herkese gösterip, Ming’in sakat olduğu dönemde oynadığı ortalama üstü maçlarla bu ligde sıradan bir oyuncu olmadığını bize hatırlatmışdı.

Tabiki onun sıradan bir oyuncu olmaması yalnızca saha içerisinde gösterdiği performanslar sayesinde değildi. Birçok basketbolseverin yakından bildiği gibi, Dikembe Mutombo basketbol dışında birçok hayır işinde bulunmuş, yardıma ihtiyacı olan insanlara şu an NBA’de bazı oyuncuların yaptığı gibi sırf göstermelik olsun diye değil, gerçekten yürekten destek vererek el uzatmıştır. Bu yardımların en önemlisi Mutombo Foundation tarafından Kongo’ya yapılan tam 29 milyon$ lık hastanedir ki, bu paranın hatırı sayılır miktarı Mutombo’nun kendi cebinden çıkmıştır. Bu bağlamda Mutombo herkese örnek olmuş, ünlü, başarılı ve sonucunda zengin olmanın kişiye bazı sorumluluklar yüklemesi gerektiği gerçeğini insanlara göstermiştir. Dolayısıyla Mutombo’nun saha içersinde gösterdiği başarının yanında, saha dışarısında içinde bulunduğu bu tür oluşumlar saygınlığına büyük katkı sağlamıştır.

Bütün bu güzel olayların yanı sıra,sanırım artık yazının yazılış amacına gelmek zorundayım. Yer: Rose Garden. 2 gün önce Portland TrailBlazers ve Houston Rockets arasında 2009 Playofflarında serinin 2.maçı oynanıyordu. Houston’da Yao’nun arkasında benchten gelen Dikembe kazanılan ilk maçta 9rebaund 2 blokluk klasik performanslarından birine imza atmış, ‘resmi kayıt’ lara göre 43 yaşındaki ‘Mount’ Mutombo(Mutombo Dağı) hala pilinin bitmediğini göstemişdi. Fakat malesef serinin 2.maçının 2.çeyreğinde herkesi üzüntüye boğan olay meydan geliyordu. Mutombo kendisinden tam 23 yaş genç olan Rakip Portland’ın çaylak devi Oden la pozisyon mücadelesi verirken ayağını ters basıp dizini sakatlamış, deplasman olmasına rağmen bir anda bütün salon sessizliğe gömülmüştü. Çünkü, yerde acı içinde yatan koca dev ağlıyordu, 18 yıl süren profesyonel NBA kariyeri ve 43 yaşında olmasına rağmen gözyaşlarına hakim olamamıştı. Çünkü, kendisinin de maçtan sonra söylediği gibi herşeyin bittiğini yerdeyken anlamıştı. O basketbol sevgisinin sınır tanımadığının göstergesiydi. Soyunma odasına sedyeyle götürülürken tüm Portland taraftarı tarafından rakip oyuncu da olsa endişeli bakışlar arasında ayakta alkışlanması onun yaptıklarının boş olmadığının göstergesiydi. Maç sonunda Mutombo’nun yaptığı açıklama oldukça dokunaklı oldu: “Sahada yerdeyken çok ağladım, ancak soyunma odasına gittiğimde Tanrı’ya bana yaşattığı 18 yıl için şükrettim”.

Koca adam, kariyerini sahayı sedye ile terk ederek bitirsen de, biz seni defalarca kazandığın savunma,rebaund ve blok krallıklarıya, rakibin ve bazen bizim bile başımızı döndüren bloklarının sonrasında yaptığın hareketle hatırlayacağız. Yıllar sonra adını herhangi bir yerde duyduğumuzda ya da gördüğümüzde dudaklarımız arasından çıkacak ilk cümle ‘Efsaneydi’ olacak, ve belki de işin en güzel tarafı biz sana bu kelimeyi sadece basketbolu daha da güzelleştirdiğin için söylemeyeceğiz.

Hoşça kal Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jean Jacque Wamutombo.
--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dikembe, hoscakol, hoşçakol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:09 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2