tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Basketbol
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Basketbol Basketbol hakkında herşey


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kobe Bryant Mvp Şeçildi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
640

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.06.10, 13:51   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Kobe Bryant Mvp Şeçildi

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) 2009-2010 sezonu şampiyonu, Los Angeles Lakers oldu.

NBA'de sezonun şampiyonu, TSİ sabaha karşı yapılan Los Angeles Lakers-Boston Celtics maçıyla belirlendi. Final serisindeki 7. maçında Boston temsilcisini 83-79 mağlup eden Lakers, seride 4-3'lük üstünlük elde ederek, şampiyonluk yüzüğüne sahip oldu.

Los Angeles'taki Staples Center'da oynanan maçta 23 sayı, 15 ribaunt ve 2 asist ile mücadele eden Lakers'ın 32 yaşındaki yıldızı Kobe Bryant, ''En Değerli Oyuncu (MVP)'' ödülünü alırken, lig tarihindeki beşinci şampiyonluğunu gördü ve efsane oyuncular Kerim Abdul Jabbar ile Michael Jordan'ın altı şampiyonluk rekoruna bir adım daha yaklaştı.


Serideki 3-3'lük beraberliği bozacak ve şampiyonu belirleyecek son karşılaşmada, NBA'in en büyük iki takımı da savunmaya ağırlık vererek mücadele edince mücadele sayı olarak cılız kaldı ve 100'lü yüksek rakamlara ulaşılamadı.

İlk yarısı 40-34 Boston Celtics'in üstülüğü ile sona eren, son periyodun ortalarına kadar yeşil beyazlıların liderliğinde giden karşılaşma, Lakers'ın ''veteran'' yıldızı Derek Fisher'in, bitime 6.12 dakika kala attığı kritik üçlükle yakaladıkları 64-64'lük beraberlik sonrası ev sahibi Los Angeles ekibi lehine döndü.
Zaman zaman oyuncular arasında gerginliklerin yaşandığı, her iki takım antrenörlerinin de sık sık hakemlere itiraz ettiği final serisinin yedinci karşılaşmasında, ilk yarıyı 8 sayı gibi düşük bir rakamla tamamlayan yıldız oyuncu Bryant, son 5 dakikada yeteneğini ortaya koydu ve 7 sayı üreterek takımına üst üste ikinci şampiyonluğu kazandırmayı başardı.

Lakers'da karşılaşmayı, Ron Artest 20, İspanyol yıldız Pau Gasol 19, Derek Fisher ise 10 sayı ile tamamladı. Los Angeles ekibinin toplamda aldığı 30 ribaunttan 23'ünün ofansif ribaunt olması da karşılaşmanın Lakers'ın lehine sonuçlanmasında önemli bir etken oldu.

Doğu Konferansı'nın en önemli ekiplerinden Celtics'de ise Boston'daki karşılaşmaların önemli ismi Kendrick Perkins'in sakatlığı oyun planlarının bozulmasına neden oldu.

Sadece ilk 5'te değil, kenarda da önemli oyunculara sahip olan ligin ''en geniş kadrolu takımı'' olarak bilinen Celtics'de Paul Pierce 18, Kevin Garnett 17, Rajon Rondo 14, Ray Allen ise 13 sayıyı karşı potaya bıraktı. Kendrick Perkins'in yerine ilk beşte oyuna başlayan Rasheed Wallece ise 11 sayı attı.

Celticsli oyuncular ilk üç periyottaki istekli oyunu, son periyotun ortalarından itibaren, aynı zamanda ligin ''en yaşlı takımı'' olarak da bilien yeşil-beyazlılar da yerini yorgunluğa bıraktı.

Paul Pierce'ın 4, Kevin Garnett ve Rasheed Wallece'ın 5'er faulle son dakikalara girmeleri de mağlubiyette etkili oldu.

Son 3 yılda ikinci kez finallerde karşılaşan iki ekibin serideki 7. buluşmasının ardından Lakers, 16. şampiyonluğunu ilan ederken, Boston Celtics ise 18. şampiyonluğunu kaçırdı.

1978'den bu yana '7. maça taşınan hiçbir final serisini misafir takımın kazanamaması' geleneği, bu yıl da bozulmadı. Lakers, rakibiyle girdiği 12. final serisi mücadelesinden 3. kez galip ayrıldı.

BRYANT: ''EN BÜYÜK ŞAMPİYONLUĞUM''

Maç sonrası NBA TV'de soruları cevaplayan Kobe Bryant, ''Şu ana kadar elde ettiğim 5 şampiyonluk içinde en değerlisi bu oldu. Çünkü Boston Celtics gibi NBA'in en önemli takımlarından birine karşı oynadık ve inanılmaz bir mücadele oldu'' dedi.

Maçı dördüncü çeyreğe kadar kötü götürdüklerini kaydeden Bryant, bir türlü bir çıkış yolu bulamadıklarını ancak Derek Fisher ve Ron Artest'in kritik üçlükleri ve takım ruhunun ve inançlarının sayesinde yedinci karşılaşayı kazanmayı bildiklerini söyledi.

Karşılaşma sonrası Lakers antrenörü Phil Jackson ile Boston antrenörü Doc Rivers birbirlerini sarılarak tebrik ederken, Lakers'lı oyuncular şampiyonluk kupasını NBA Başkanı David Stern'ün elinden aldılar ve havata kaldırdılar.

Mücadeleyi Leonardo Di Caprio, Jack Nicolson, Usher gibi ''NBA fanatiği'' Hollywood yıldızları da izledi.
--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bryant, kobe, kobe bryant mvp şeçildi, mvp, secildi, şeçildi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kobe sakatlandi Jaguar Basketbol 0 09.02.10 19:22
Kobe izin vermedi Jaguar Basketbol 0 02.01.10 11:34
Kobe Tek Başına Yetmedi Jaguar Basketbol 0 26.12.09 18:58
David Bryant Mumford Biyografisi,David Bryant Mumford Hayatı,D. Bryant Mumford Kimdir İpek Yabancı Bilim Adamlarının Hayatı 0 25.06.09 22:00
Kobe Bean Bryant Hayatı (Biyografisi) Güllü Basketbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 25.07.08 09:15


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:47 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2