tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Basketbol
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Basketbol Basketbol hakkında herşey


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
12 Dev Adam, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Ziyaret Etti
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
767

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.09.10, 18:35   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon 12 Dev Adam, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Ziyaret Etti

12 Dev Adam, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, A Milli Takımımız ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve TBF Yönetim Kurulu'nu kabulünde, “Türk halkına çok büyük katkı sağladınız, moral kaynağı oldunuz” dedi.


2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda ikinci olarak Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdıran A Milli Takımımız, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel ve TBF Yönetim Kurulu ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti.

Tarabya Köşkü'ndeki kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ay-Yıldızlılarımızın başarısından dolayı gerçekten çok mutlu olduklarını ifade ederek, başta TBF Başkanı Turgay Demirel ve Federasyon üyeleri ile Baş Antrenör Bogdan Tanjeviç ve basketbolcuları ayrı ayrı tebrik ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye'ye tarifi mümkün olmayan çok büyük mutluluk yaşattılar. Spordaki başarılar sadece spor camiasıyla kalmıyor, Türkiye'ye çok büyük bir şan ve güç katıyor” dedi.

Tebrik emek için kendisini birçok ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı, bakan ve siyasetçilerin aradığını, bazılarının telefonlarına mesaj gönderdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, maçı seyrederken de mesaj gönderen ve tebriklerini ileten başkanların olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türk halkına çok büyük katkı sağladınız, moral kaynağı oldunuz. Sporun sadece futbolla kalmadığını gösterdiniz. İnanıyorum ki bu şampiyonluktan sonra Türkiye'de basketbol çok ayrı bir şekilde hamle yapacaktır” diye konuştu.



2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın Ankara, İstanbul, İzmir ve Kayseri olmak üzere 4 ilde yapıldığını ve hepsinde de çok büyük bir ilgi gördüğünü anımsatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şampiyona nedeniyle Türkiye'ye binlerce gazeteci geldiğini, en son maçta bin 500 gazetecinin geldiğinin söylendiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bunların ülkemizitanıtma açısından çok önemli olduğunu, milyarlarca dolar verilse bile Türkiye'nin bu kadar güzel tanıtılamayacağını vurguladı.

Şampiyonanın Türkiye'de yapılması için 2005 yılında, başta TBF olmak üzere hükümetin, bakanların, herkesin çok büyük gayretleri olduğunu ve çok büyük bir yarış sonucu Türkiye'nin ev sahipliği hakkını almayı başardığını dile getiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkemizin bu organizasyondan yüzünün akıyla çıktığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, büyük spor tesislerinin çok kısa süre içinde yapıldığını kaydederek, biri Kayseri'deki başlangıç maçı, üçü de İstanbul'da olmak üzere toplam 4 maçı seyrettiğini söyledi.

O sırada yanında olan bütün yabancıların, devlet adamlarının ve FIBA yetkililerinin, böyle güzel bir organizasyon ve salonlar için takdirlerini ilettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün bunlar, Türk gençliğine kaldı. Şimdi buradan sizi örnek alan, sizler gibi sporcular çıkacak. Bu gerçekten büyük bir moral kaynağı oluyor. Bir ülke, her şeyi ile başarılı oluyor. Sadece bir kolda başarı değil, topyekûn bir yükseliş Türkiye'de söz konusu. Spor, bunun çok önemli ayaklarından birisi. Bütün Türk halkına bu muhteşem başarıyı kazandırdınız. Dünya ikincisi oldunuz. Dünyanın en önemli takımlarını, dünya şampiyonluğunu defalarca kazanan takımları yendiniz. Sırbistan 5 kez dünya şampiyonu olmuştu. Hepimizin gurur kaynağı oldunuz. Hepimize büyük mutluluk yaşattınız, Türkiye'ye güç verdiniz. Türkiye dışındaki Türklere güç verdiniz. Onların hepsinin başı çok dik oldu. Hepsi çok büyük coşku gösterdi. Bütün bunlardan dolayı, sizin başarınız hiç unutulmayacak. Herkes, kadirşinaslık içinde bu başarınızla övünecek.”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Baş Antrenör Bogdan Tanjevic’in çok büyük fedakârlık yaptığının Türk halkı tarafından çok iyi bilindiğini de belirtti.



Turgay Demirel: “Hedefimiz; 2012 Londra Olimpiyatları'na Katılmak”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası organizasyonunun başarılı geçtiğini ve A Milli Takımımızın başarısının esas hedeflerden biri olduğunu söyledi.

Ay-Yıldızlılarımızın gümüş madalya kazanması ve herkesi ortak bir coşkuda buluşturmasının Türk halkını çok mutlu ettiğini dile getiren TBF Başkanı Turgay Demirel, “Bugünden sonra Türk basketbolunun daha da ilerlemesi için üzerimizde çok büyük bir sorumluluk var. Türkiye'de sadece futbol değil, diğer takım sporlarının da başarılı olduğunu göstermek için önümüzde bir hedefimiz var. 2012 Londra Olimpiyatları'na katılmak. Sporcularımız inşallah önümüzdeki yıl oynanacak Avrupa Şampiyonası'nda bu hakkı elde ederek, Türkiye'yi 60 yıl sonra tekrar temsil etme fırsatı yaratacaklar” dedi.

Yönetime ve sporculara verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür eden TBF Başkanı Turgay Demirel, bütün bu organizasyonda sadece küçük bir an olumsuz bir şeyin yaşandığını, madalya töreninde yaşanan o anın da kendilerini çok üzdüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise bunun üzerine söze girerek, “Olabilir böyle şeyler” dedi.

A Milli Takımımızın kaptanı Hidayet Türkoğlu da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendilerini yalnız bırakmadığını ifade ederek, “Bizi gerek İstanbul'daki, gerek turnuvadaki maçlarda hiç yalnız bırakmadınız. Bu bizi çok mutlu etti. Sporcular olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının bize destek vermesinin bizim için ayrı bir manevi değeri var. Bu destekten ötürü çok teşekkür ederiz. Gönül isterdi ki sizin karşınıza altın madalya ile çıkalım. İnşallah hem sizi hem Türkiye'yi ikincilik de mutlu etmiştir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise milli oyuncumuz Hidayet Türkoğlu'nun bu sözlerine, “Altın kadar kıymetli bir madalyanız var” karşılığını verdikten sonra Türkiye'nin futbolda Dünya Üçüncüsü olduğunu anımsatarak, “Dünya İkincisi olarak basketbolda daha ileri olduğumuzu gösterdiniz. Bu seviyeye hiçbir spor dalında çıkamadık” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, TBF Başkanı Turgay Demirel tarafından 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın altın, gümüş ve bronz madalyaları hediye edildi.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, kaptan Hidayet Türkoğlu, takım oyuncularının fotoğraflarının bulunduğu panoyu ve ikinci kaptan Kerem Tunçeri de milli takım oyuncularının imzaladığı 10 numaralı kendi formasını ile yine oyuncuların imzaladığı basketbol topunu takdim etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 12 Dev Adam ve TBF Başkanı Turgay Demirel ile yönetim kurulu üyelerini kabulü yaklaşık 50 dakika sürdü.

Bu arada, milli basketbolcumuz Ömer Onan, kabulden çıkışları sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ziyaretine geldiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteğinin manevi anlamada çok değerli olduğunu dile getiren Ömer Onan, “Çok güzel bir turnuva geçirdik. Dünyaya adımızı altın harflerle yazdırdık. Ülkemizin tanıtımı anlamında iyi hizmet ettiğimizi düşünüyorum” dedi.













--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
12, abdullah, adam, cumhurbaskani, dev, etti, gul’u, gul’u, ziyaret


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Ziyaret Görmek - Rüyada Ziyaret Görmek Açıklaması ve Yorumu - Ziyaret Rüya Tab Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 23.07.12 22:24
Adam Adam Denmekle Adam Olmaz Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 0 29.12.11 19:37
Fenerbahçemiz Brüksel’e Hareket Etti Jaguar Fenerbahçe 0 13.07.11 12:43
Öğrenciler, Takımımızı ziyaret etti Jaguar Fenerbahçe 0 25.11.09 10:19
Çağan Irmak’ın son olay filmi ’’ISSIZ ADAM’ Güllü Müzik Haber 4 03.12.08 01:26


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:33 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2