tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Basketbol
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Basketbol Basketbol hakkında herşey


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Fenerbahçe Ülker, Avrupa’yı Titretiyor
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
789

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 12.11.10, 08:49   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Fenerbahçe Ülker, Avrupa’yı Titretiyor

Fenerbahçe Ülker, Avrupa’yı Titretiyor




Avrupa’nın 1 numarası Barcelona’nın ardından, Montepaschi Siena’yı da 81-68’lik skorla bozguna uğratan Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague’in ilk 4 haftası sonunda namağlup tek takım olarak, yoluna emin adımlarla devam ediyor.


Sinan Erdem Spor Salonu’nda müthiş bir atmosfer altında başlayan karşılaşmanın ilk sayılarını, Roko Ukic ile boyalı alandan, Fenerbahçe Ülker buldu. Sarı Lacivertliler, ilk dakikalarda oldukça başarılı bir savunma sergiledi ve Montepaschi Siena’yı top kaybı ve hücum faullere zorlayarak konuk ekibe, ilk 4 dakikada, yalnızca 3 sayı imkanı verdi. Bu bölümde temsilcimiz ise Lavrinovic, Ukic ve Vidmar üçlüsü ile içerden sayılar bulmaya devam ederek 8-3’lük skoru yakaladı. Bunun üzerine, maça girmekte zorluk çeken Montepaschi Siena, mola almak zorunda kaldı. Moladan sonraki 2 dakikada, Fenerbahçe Ülker, sayı kaydetmeyi başaramazken Stonerook’un basket faulden kaydettiği sayılar, periyotta son 4 dakikaya girilirken skoru 8-6’ya getirdi. Ardından, temsilcimizin Litvanyalı pivotu Darjus Lavrinovic’in ikiz kardeşi Ksistof’un serbest atışları ile skora eşitlik geldi. Takip eden bölümde, takımlar karşılıklı sayılar üretirken Fenerbahçe Ülker’in 2 sayılık isabetlerine karşılık, Ksistof Lavrinovic’in bulduğu üçlük, Siena’ya, son 2 dakika girilirken 12-13 ile 1 sayılık avantaj getirdi. Ancak temsilcimiz, Mirsad’ın üçlüğü ve Ukic’in turnikesi ile 5 sayılık seri yakaladı ve 17-13 ile üstünlüğü geri almasını bildi. Son saniyelerde Kaukenas ve Ukic isabet sağladıkları karşılıklı serbest atışlar sonucu da ilk periyot, 19-15 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile sona erdi.

Temsilcimiz, ikinci periyota tam saha baskıyla başlasa da Kaukenas’ın sayılarına engel olamadı. Ancak hücumda, Oğuz Savaş’ın üst üste iki basketi, skoru 23-17’ye taşıdı. 2. dakika dolarken Bo McCalebb’in kaydettiği üçlük ise 23-20 ile farkı 3’e indirdi. Takip eden bölümde, topu ısrarla Oğuz’a indiren Sarı Lacivertliler, bunun ödülünü de almayı bildi. Oğuz’u durdumak için yapılan fauller sonucu, periyotun daha ilk 4 dakikasında rakibinin faul hakkının dolmasını sağlayan Fenerbahçe Ülker, skordaki üstünlüğü de 26-23 ile sürdürdü. Sonraki dakikada, Siena adına Aradori’nin üçlüğü gelse de temsilcimiz de Mirsad ile bir üçlük buldu ve sonrasında Oğuz’un pota altından basketi, periyotta son 5 dakikaya girilirken 31-26 ile farkı 5’e yükseltti. Takip eden bölümde, hücum ribauntları sayesinde üst üste hücumlar kullanan Siena, bu şansını iyi değerlendiremedi ve temsilcimizin üstünlüğü, 34-29 ile devam etti. Periyotun son 2 dakikasına girildiğinde ise Marko Tomas ile önce üçlük sonra da serbest atıştan 1 sayı kaydeden Fenerbahçe Ülker, 38-29 ile farkı 9 sayıya kadar yükseltti. Kalan sürede de Fenerbahçe Ülker, McCalebb’in sayılarına Marko Tomas ile yanıt verse de konuk ekipten Carraretto’nun üçlüğü, devrenin skorunu belirledi. Temsilcimiz, soyunma odasına, 40-34’lük skorla 6 sayılık avantajın sahibi olarak gitti.

Karşılaşmanın 3. periyotu, Lavrinovic kardeşlerin karşılıklı sayılarıyla başlarken McCalebb ve Ömer Onan da karşılıklı birer üçlük bulunca, ilk 3 dakikada, 45-39 ile aradaki fark korundu. Savunmaların oldukça sertleştiği bölümde, takımlar sayı üretmekte zorlanırken Ömer Onan, bir de basket faul yaptırınca, 5. dakika içinde, 48-39 ile fark tekrar 9’a çıktı. Ardından, Stonerook’un üçlüğüne de Lavrinovic ve Vidmar’la yanıt veren Sarı Lacivertliler, 53-42 ile farkı ilk kez çift hanelere taşıdı. Bunun üzerine Siena mola alsa da molanın ardından, Vidmar’ın iki serbest atışı, farkı 13 sayıya yükseltti. Bu anlarda, seyircinin de oyuna katılımı üst düzeye çıktı ve Sinan Erdem Spor Salonu’nda coşku maksimum seviyeye ulaştı. Buna rağmen İtalya temsilcisi, oyundan kopmamayı başardı ve periyotun son 2 dakikası içinde, farkı tekrar tek hanelere indirdi. Ne var ki, bu kırılma anında Ömer Onan tekrar sahne aldı ve uzak mesafeli isabetiyle skoru 58-48’e, farkı da yeniden çift hanelere getirdi. Böylece temsilcimiz, final periyotuna 10 sayılık avantajla girdi.

Fenerbahçe Ülker, son 10 dakikaya da fırtına gibi başladı ve Kinsey ile Greer’ın sayıları sonucu, skor 62-48’e geldi. Zisis ve Greer’in karşılıklı sayılarının ardından, Marko Tomas’ın bulduğu üçlük ise 3. dakika içinde, farkı tam 17 sayıya çıkardı. Ardından McCalebb ve Rakovic ile etkili olmaya çalışan Siena’ya karşı, Greer ve Kinsey ile sayılar bulan temsilcimiz, Mirsad’ın süre dolarken kaydettiği üçlük sonucu, 74-57’lik skorla farkı korudu. Son 3 dakikaya da 76-57’lik üstünlükle giren temsilcimiz, galibiyetin kapılarını ardına kadar açmış oldu. Farkın getirdiği rehavetten faydalanan Siena, Lavrinovic ve Zisis ile farkı 13 sayıya indirmeyi başardı, ancak Fenerbahçe Ülker’in baş antrenörü Neven Spahija, mola alarak bu duruma anında müdahale etti. Moladan sonra, Roko Ukic’in üçlüğü ve Mirsad’ın serbest atışları ile temsilcimiz, farkı 18 sayıya yükseltti. Son dakika içinde gelen McCalebb ve Kaukenas’ın sayıları ise skoru 81-68’e getirdi ve maç da bu skorla sona erdi.

Böylece, THY Euroleague’de oynadığı 4. maçından da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe Ülker, ligdeki tek namağlup takım olma unvanını eline geçirdi.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Jose Martin (İspanya) - Milivoje Jovcic (Sırbistan) - Robert Lottermoser (Almanya)

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Ukic 11 (3 ribaunt), Mirsad Türkcan 13 (10 ribaunt - 1 asist), Ömer Onan 9 (1 ribaunt - 2 asist), Lynn Greer 9 (5 ribaunt - 2 asist), Darjus Lavrinovic 7 (3 ribaunt - 2 asist), Gasper Vidmar 8 (6 ribaunt), Kaya Peker (1 asist), Oğuz Savaş 9 (6 ribaunt), Tarence Kinsey 3 (3 ribaunt - 2 asist), Marko Tomas 11 (6 ribaunt - 1 asist), Emir Preldzic 1 (2 asist)

MONTEPASCHI SIENA (68): Bo McCalebb 18 (3 ribaunt - 2 asist), Nikos Zisis 7 (2 ribaunt - 4 asist), Marco Carraretto 3 (1 ribaunt), Milovan Rakovic 6 (1 ribaunt), Ksistof Lavrinovic 12 (2 ribaunt), Rimantas Kaukenas 9 (1 ribaunt - 1 asist), Tomas Ress 3, Andrea Michelori, Shaun Stonerook 6 (7 ribaunt - 1 asist), Pietro Aradori 4, David Moss (2 ribaunt - 4 asist)

1. PERİYOT: 19-15
2. PERİYOT: 21-19
3. PERİYOT: 18-14
4. PERİYOT: 23-20































--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Jaguar Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
avrupa’yi, avrupa’yi, fenerbahce, titretiyor, ulker


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Fenerbahçe Ülker JSF Nanterre 83-66 Kartal Basketbol 0 15.11.13 09:21
Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Yarı Final İkinci Maçı Sonucu - Benfika Fenerbahçe Maç So Kartal Fenerbahçe 0 02.05.13 13:40
Fenerbahçe Ülker, İtalya’da Hem Turu Hem Liderliği Kaptı Jaguar Fenerbahçe 0 23.12.11 08:17
“Hepimizin amacı Fenerbahçe’nin başarısı’’ Jaguar Fenerbahçe 0 04.12.09 17:40
Şemdinli’den Körfez’e Kriz Notları-Erdoğan Ülker SERDEM Yeni Çıkan Kitaplar-Kitap Tanıtımı 0 04.08.08 11:19


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:24 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2