tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Basketbol
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Basketbol Basketbol hakkında herşey


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Efsane Tarih Oluyor
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1262

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.01.11, 11:51   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Efsane Tarih Oluyor

Efsane tarih oluyor

Yasa gereği gereğince basketbolun ünlü takamı Efes Pilsen adını ve logosunu değiştirecek

TBMM'de kabul edilen yeni yasa Türk basketbolu açısından yeni bir devir açacak nitelikte. Spor kulüpleri ve takımların isim ve tanıtımlarında alkollü içki markalarını çağrıştıran isim, logo, amblem ve işaretler kullanılamayacak. Mevcut spor kulüpleri de, bu aykırılığı 1 yıl içerisinde giderecek. Efes Pilsen de 1 yıl içinde adını ve logosunu değiştirecek.

Tütün
ve
Alkol Piyasası Kurumunun (TAPDK) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ''Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışı ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliği'' ile alkollü içkilerde reklam, sponsorluk ve promosyon uygulamaları, denetim ve yaptırımlar da yeniden düzenlendi.
Buna göre:
-Her çeşit alkollü içkinin televizyon, kablolu yayın, radyo ve kamu yayın araçlarıyla reklamının yapılması yasak olacak. Çocukları ve gençleri hedef alarak ve sportif faaliyetler ile bağlantı kurulmak suretiyle reklam yapılamayacak.
-Alkollü içkiler bedelsiz,
hediye
, yardım, eşantiyon veya promosyon olarak dağıtılamayacak.
-Alkollü içki satışı, ambalajı, sunumu ve tanıtımlarında, din, ırk, bayrak, siyasi parti, teşekkül, dernek ve vakıflar ile spor kulüpleri ve takımlarının amblem, flama, sembol ve diğer alametleri ile spor içerikli ifade, şekil ve semboller kullanılamayacak.
-Alkollü içki markaları ile spor içerikli her türlü faaliyet,
hizmet
ve organizasyonlar ve şirket şeklindeki yapılanmalar da dahil olmak üzere, spor kulüpleri ile takımlarının isim ve tanıtımlarında alkollü içki markalarını çağrıştıran isim, logo, amblem ve işaretler kullanılamayacak.
Yönetmeliğe eklenen bir geçici madde ile bu hususlara ilişkin aykırılıklar, bugünden itibaren 1 yıl içerisinde giderilecek.
-Alkollü içki reklamlarında, bireysel ya da toplumsal nitelikli özel olaylara vurgu yapılarak, alkollü içki içmeyi özel olayların bir parçası olarak ilişkilendiren içerik kullanılamayacak.
-Çocukları ve gençleri hedef alan veya bu kişilerin ilgi alanına giren etkinlikler ile bu nevi etkinliklerin tanıtımında ve etkinliğin gerçekleştirileceği mekanlarda, alkollü içki markaları ya da markaları çağrıştıracak unsurlar kullanılamayacak.
-Alkollü içki reklamlarında hedef kitle olarak gençler ve çocuklar seçilemeyecek. Gençler, çocuklar ile genç ya da çocuk olmadığı halde böyle bir imaj veren veya verdiren kimseler, alkollü içki reklamlarında kullanılamayacak.
-Alkollü içki reklamlarında, alkol tüketiminin sportif başarıları artırdığı vurgulanamayacak.
Çocuklara ve gençlere yönelik hazırlanan sayfa, ek, program, bölümler ile spor sayfalarında ve yayınların
ilk
ve son kapak ile sayfalarında alkollü içki reklamları yer alamayacak.
-Alkollü içki reklamlarında herhangi bir alanda özel başarıya sahip veya kamuoyunun güvenini kazanmış ya da yardım kuruluşları ile işbirliği içinde olan veya çocuk ve gençler yararına faaliyette bulunan, medyada isim yapması gibi nedenlerle çocuk ve gençler için örnek teşkil eden ya da edebilecek herhangi bir kişi, karakter veya
grup
yer alamayacak.

DENETİM VE YAPTIRIMLAR

-Yönetmelik ihlalleri halinde ilgili mevzuat hükümleri uyarınca adli mercilere suç duyurusunda bulunulacak ve idari müeyyideler uygulanacak.
Belgelerde yer alan şartlara aykırı bir durumun tespiti halinde, ilgili gerçek ve tüzel kişiler yazılı olarak uyarılacak ve kendilerine süre verilecek. Bu süre içinde de aykırılığın giderilmemesi halinde
satış
belgeleri iptal edilecek.
-Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa aykırılıktan dolayı yargılanması devam edenler ile mahkum olanlara veya kanunlara aykırılıktan dolayı yargılanması devam edenler ile mahkum olanlara ya da 2 defadan
fazla
ön ödemede bulunması nedeniyle haklarında kamu davası açılmamış ya da düşmüş olanlara satış, dağıtım ve uygunluk belgesi verilmeyecek. Verilen belgeler de iptal edilecek.
-Yönetmelik öncesi verilmiş olan ve geçerliliği bulunan satış belgelerinin geçerlik süreleri ve 2011 yılı süre uzatım işlemlerine ilişkin usul ve esaslar daha sonra Kurul Kararı ile belirlenecek.
Daha önce satış belgesi almış olan kişilerin faaliyetine veya işyerine ilişkin mevcut durumlarının Yönetmelik hükümlerine aykırılık içermesi halinde de bu aykırılık, 6 ay içerisinde giderilecek.
Yönetmelikte yer alan bir geçici madde uyarınca da, nihai tüketicinin kullanımına yönelik ambalajlı genel amaçlı etil alkol ve evsel kullanım alkolü, bu ürünlerin satışına ilişkin müstakil bir düzenleme yapılana kadar, toptan alkollü içki satış belgesi ve perakende alkollü içki satış belgesi bulunan kişilerce satılabilecek.
Yönetmeliğin satış belgelerine ilişkin esasları düzenleyen 12'nci maddesi dışındaki maddeleri bugün yürürlüğe girdi. Satış belgeleriyle ilgili maddenin ise 90
gün
sonra yürürlüğe girmesi öngörüldü.

PİLSEN KALKACAK

Bu çerçevede 1976'da kurulduktan sonra 13 lig şampiyonluğu ve Avrupa'da 1 kupa kazanan Efes Pilsen Spor Kulübü 1 yıl içinde ismini değiştirmek zorunda. Efes Pilsen'in, yeni isminde kesinlikle "Pilsen" ifadesi yer alamayacak. "Efes" ise önüne ya da arkasına başka bir isim getirilerek kullanılabilecek.
--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Jaguar Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
efsane, efsane tarih oluyor, oluyor, tarih


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Tarih Ödev Kapakları - Tarih Dersi Performans Ödevi Kapakları - Tarih Performans Ödev Başak Tarih 2 06.10.20 15:45
Rüyada Efsane Görmek - Rüyada Efsane Görmek Açıklaması ve Yorumu - Efsane Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 22.01.13 00:54
Rüyada Tarih Görmek - Rüyada Tarih Açıklaması ve Yorumu - Tarih Rüya Tabiri Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 23.08.12 09:09
Isparta Adı İle İlgili Efsane Serap Efsaneler ve Yöresel Halk Hikayeleri 0 29.11.11 23:16
Efsane-Erhan Güleryüz Ceren Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 05.06.09 23:03


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:01 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2