tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Basketbol
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Basketbol Basketbol hakkında herşey


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
12 Dev Adam Fransa Karşısında
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1010

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.09.11, 16:49   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon 12 Dev Adam Fransa Karşısında

12 Dev Adam Fransa Karşısında




2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden 12 Dev Adam, ikinci tur E Grubu’ndaki ilk maçında bugün Fransa ile TSİ 18.00’de karşı karşıya gelecek.


Litvanya’da devam eden 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden ve dün A Grubu’nda oynadığı son maçta İspanya’yı mağlup eden A Milli Takımımız, yarın ikinci tur E Grubu’ndaki ilk maçında bugün Fransa ile TSİ 18.00’de karşı karşıya gelecek. Çeyrek final yolundaki bu önemli mücadele NTV Spor ekranlarından da canlı olarak yayınlanacak.

Avrupa Şampiyonası’na çok iyi bir başlangıç yapan, Portekiz ve Büyük Britanya ile oynadığı maçları 79-56 ve 90-61’lik skorlarla kazanan millilerimiz, A Grubu’ndaki üçüncü maçında ev sahibi Litvanya’ya 75-68 mağlup olmuştu. Grubundaki dördüncü maçında Polonya’ya 84-83 yenilen millilerimiz, dün oynanan karşılaşmada Büyük Britanya’nın Polonya’yı yenmesi ile üst turu garantilemiş ve grubunda oynadığı son karşılaşmada, son Avrupa Şampiyonu İspanya’yı da 65-57’lik skorla yenerek A Grubu’nu üçüncü sırada tamamlayarak üst tura çıkmıştı.

Millilerimizde ilk tur maçları sonunda dört oyuncumuz çift haneli skorlara ulaştılar. Takımın en skorer oyuncusu olan Emir Preldzic 12 sayılık bir ortalama ile mücadele ederken, kaptan Hidayet Türkoğlu 11, genç yıldız Enes Kanter 10.2 ve Ersan İlyasova da 10 sayılık ortalamalar ile ilk turu tamamladılar. Takımımızda pota altının en etkili oyuncusu maç başına aldığı 7.2 ribaund ile Ömer Aşık olurken, Ömer’i 5.6 ribaund ile Ersan İlyasova ve 4.2 ribaund ile Enes Kanter takip etti. 12 Dev Adam’da sayı yollarının en etkili ismi ise Ender Arslan oldu. Ender, maç başına 3.6 asist yaparken, Emir Preldzic de 3 asist ile Ender’i takip etti. Rakip oyuncuların korkulu rüyası olan Ömer Aşık, maç başına yaptığı 2 blok ile hem millilerimizin hem de şampiyonanın en çok blok yapan oyuncusu konumunda.

A Milli Takımımız, geride kalan 5 maç sonunda rakip potalara maç başına 77 sayı bırakırken, potasında ise 66.6 sayı gördü. İki sayılık atışlarda %57.1, üç sayılık atışlarda %30.5 ve serbest atışlarda %68.6’lık isabet oranları ile mücadele eden millilerimiz, maç başına 25.6’sı savunma ve 9.8’i de hücum olmak üzere toplam 35.4 ribaund ortalaması ile oynadı. Yine maç başına 15.4’lük bir asist ortalamasına ulaşan millilerimiz, 12.6 kez top kaybı yaparken, 4 kez de blok yaptı.



Millilerimizin yarın karşı karşıya geleceği Fransa ise B Grubu’nda başladığı mücadelesini yenilgisiz olarak lider tamamlayarak üst tura çıktı. Adeta NBA yıldızlarının bir topluluğu görüntüsünde olan Fransa, şampiyonadaki ilk maçında Letonya’yı 89-78 mağlup ettikten sonra, sırasıyla İsrail’i 85-68, Almanya’yı 74-65, İtalya’yı 91-84 ve grubundaki son maçında da dün Sırbistan’ı 97-96’lık skorlarla geçmeyi başardı.

Fransa Milli Takımı’nda beş oyuncu çift haneli skorlarla mücadele ederken, takımın en skorer oyuncusu NBA yıldızı Tony Parker. Parker geride kalan 5 maç sonunda 23.2 sayılık bir ortalamaya ulaştı. Bir diğer NBA oyuncusu Nicolas Batum 15.4 sayılık bir ortalama ile mücadele ederken, Boris Diaw 11.6, Mickael Gelabale 10.6 ve Joakim Noah da 10.2 sayılık ortalamalara ulaştılar. Hücum gücüne nazaran pota altında ribaundlarda daha zayıf görünen Fransa’da, pota altının en etkili oyuncusu 7.8 ribaundluk ortalaması ile Joakim Noah oldu. Noah’ı 5.2 ribaund ortalaması ile Boris Diaw takip etti. Takımın sayı yollarındaki en etkili ismi ise 5.4 asistlik ortalaması ile NBA yıldızı Tony Parker oldu.

Yüksek bir sayı ortalaması ile oynayan Fransa, maç başına rakip potalara 87.6 sayı bırakırken, potasında ise 78.2 sayı gördü. İki sayılık atışlarda %56.4, üç sayılık atışlarda %40.3 ve serbest atışlarda 84.3’lük bir isabet oranına ulaşan Fransa, maç başına 9’u hücum ve 25.8’i de savunma olmak üzere toplam 34.8 ribaund aldı. 14.2 asistlik bir ortalama ile mücadele eden Fransa, 12.4 kez top kaybı yaparken, 1.8 de blok yaptı.

A Milli Takımımız ile Fransa Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda toplam 17 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçlardan 5 tanesini millilerimiz kazanırken, 12 kez de Fransa sahadan galip ayrıldı. Son olarak geçtiğimiz yıl ülkemizde düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda Fransa ile karşı karşıya gelen millilerimiz, bu mücadeleden 95-77’lik skorla galip ayrılmışlardı.




Rakibimiz Fransa’yı Tanıyalım


2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda ilk turu kayıpsız geçen iki takımdan biri olan Fransa, ikinci turda A Milli Takımımızın yer aldığı E Grubu’na 2 galibiyetle başlayacak.

2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda ilk turu kayıpsız geçen iki takımdan biri olan Fransa, ikinci turda A Milli Takımımızın yer aldığı E Grubu’na 2 galibiyetle başlayacak.

Avrupa Şampiyonaları’ndaki şanssız yenilgileri ile hatırlanan Fransa Milli Takımı, 1949 yılındaki gümüş madalya dışında 1937, 1951, 1953, 1959 ve son olarak da 2005 yıllarındaki turnuvalarda da bronz madalyanın sahibi olmuştu. 2005’teki bronz madalya ile birlikte 2000 yılında Sydney Olimpiyatları’nda kazandığı gümüş madalya Fransa’nın son yıllardaki en büyük başarısı.

2009 yılında Polonya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na da bu yıl olduğu gibi iyi bir başlangıç yapan Fransa, oynadığı ilk tur ve ikinci tur maçlarında mağlubiyet yüzü görmemiş ama çeyrek finalde turnuvayı şampiyon olarak bitiren İspanya’ya 66-86’lık farklı bir skorla yenilerek şampiyonada daha ileri gidememişti.

Geçtiğimiz sene Türkiye’de düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’na ise önemli oyuncularından eksik olarak katılan Fransa, kadrosunda Tony Parker, Joakim Noah ve Ronny Turiaf gibi isimler olmadan gruplardan çıkmayı başarmış ama ikinci tur eleme maçında Türkiye’yle eşleşerek sahadan 95-77 gibi farklı bir skorla mağlup ayrılmıştı.

Litvanya için ise ideal kadrosu ile hazırlık dönemine başlayan Fransızlar, Londra’daki Olimpik Test Turnuvası’nda İngiltere’ye karşı oynadıkları hazırlık maçında Ronny Turiaf’ın elinden sakatlanması sonucu yine önemli bir oyuncusundan eksik kaldı. Bunun dışında kadrosunda NBA’de San Antonio Spurs’de forma giyen Tony Parker, Milli oyuncumuz Ömer Aşık’ın Chicago Bulls’dan takım arkadaşı Joakim Noah, Charlotte Bobcats oyuncusu ve takım kaptanı Boris Diaw, Washington Wizards’lı Kevin Seraphin ve Portland Trail Blazers’da oynayan Nicolas Batum gibi isimleri bulunduran Fransa, Eurobasket 2011’de en çok NBA oyuncusuna sahip olan takımlardan biri.

Vincent Collet’nin başantrenörlüğünü yaptığı Fransız Milli Takımı’nda Ronny Turiaf’ın yerine kadroya alınan Ali Traore Rusya’nın BC Lokomotiv–Kuban Krasnodar takımında forma giyiyor. Bunun dışında İspanya’nın Valencia takımında oynayan Florent Pietrus ve Nando De Colo ile birlikte Andrew Albicy, Charles Lombahe, Steed Tchicambaud ve Mickael Gelabale Fransa’nın Avrupa’da oynayan oyuncuları.

Litvanya’daki 2011 Avrupa Şampiyonası’na iddialı başlayan Fransız Milli Takımı, ilk turda oynadığı 5 karşılaşmadan da galip ayrılırken, Rusya ile birlikte turnuvada ikinci tura namağlup yükselen iki takımdan biri oldu. İkinci tur maçlarını A Milli Takımımızın da yer aldığı E Grubu’nda yapacak olan Fransa’nın ilk rakibi ise 7 Eylül Çarşamba günü saat 18:00’de 12 Dev Adam olacak.






Harun Erdenay: “İkinci turda iki galibiyet almayı hedefliyoruz”


A Milli Takım menajeri Harun Erdenay, ikinci tur E Grubu’nda mücadelede edecek olan A Milli Takımımızla ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu.


A Milli Takım menajeri Harun Erdenay, ikinci tur E Grubu’nda mücadelede edecek olan A Milli Takımımızla ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu.

İkinci turdaki ilk maçında yarın TSİ 18:00’da Fransa ile karşılaşacak olan A Milli Takımımızda Harun Erdenay, “Rakibimiz Fransa, İspanya ile birlikte turnuvanın en potansiyeli ekiplerinden birisi. Biz ikinci turdaki ilk maçımızı mutlaka kazanmak için oynayacağız. E Grubu’nda oynayacağımız üç maçtan en az iki galibiyet çıkartmayı hedefliyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Gruptaki rakiplerimizden Sırbistan’ın da güçlü bir ekip olduğunu kaydeden A Milli Takım menajeri Harun Erdenay ayrıca, “Almanya da galibiyetsiz olarak ikinci tura başlayacak. Ancak onların da kadrolarında Dirk Nowitzki ve Chris Kaman gibi iki önemli oyuncu bulunuyor” diye konuştu.




Turgay Demirel: “Başarı için kenetlendik”


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TRT Haber Kanalı’na canlı telefon bağlantısı ile katılarak tüm oyuncuların ve teknik kadronun başarı için kenetlendiğini söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TRT Haber Kanalı’na canlı telefon bağlantısı ile katılarak tüm oyuncuların ve teknik kadronun başarı için kenetlendiğini söyledi.

A Milli Takımımızın Litvanya’da düzenlenen 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda ikinci tura yükselmesinin ardından TRT Haber Kanalı’na canlı telefon bağlantısı ile konuk olan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, ikinci turda oynayacağımız üç maçın en az ikisini kazanacaklarına inandığını belirtti.

Ay-Yıldızlılarımızın ilk turdaki son maçında İspanya gibi zorlu bir takımı mağlup etmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Turgay Demirel, “Dün gece 2006 yılında Dünya Şampiyonu olan ve Litvanya’ya son Avrupa Şampiyonu unvanıyla gelen İspanya’yı yendik. Gerçekten zor bir maçtı ama kazanmasını bildik. Şimdi ikinci turda mücadele edeceğiz. Önümüzdeki ilk rakibimiz yine dün gece olağan üstü bir basketbol karşılaşması sonucunda rakibi Sırbistan’ı mağlup eden Fransa oldu. İlk turu namağlup ve lider olarak tamamlayan Fransa ikinci tura iki galibiyet taşıdı. Biz yarınki maçta onları yenerek bu avantajlarını azaltmak ve kendi lehimize çevirmek istiyoruz” diye konuştu.

Çeyrek finale çıkabilmek için grupta en az üç galibiyete ulaşmamız gerektiğinin altını çizen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, “Oynayacağımız Fransa, Almanya ve Sırbistan maçlarının en az ikisini kazanmayı hedefliyoruz. Böylece ilk turdan taşımış olduğumuz galibiyetle birlikte adımızı çeyrek finale yazdırabileceğiz. İnşallah yarın akşam oynayacağımız maçla birlikte yine üst düzey bir basketbol sergileyerek istediğimiz galibiyeti elde ederiz. Oyuncularımız ve teknik kadromuzla birlikte biz de başarı için kenetlenmiş durumdayız. Umarım istediklerimizi yaparak tüm ülkemizi yine sevindirmeyi başarırız” dedi.
--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
12, adam, dev, fransa, karsisinda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Fransa Uluslararası Plaka Kodu - Fransa Trafik Kodu - Fransa Trafik Plakası Kodu Esra Avrupa Ülkeleri 2 21.11.19 12:46
2014 Fransa Kadrosu – 2014 Fransa Milli Takım Kadrosu – 2014 Fransa Dünya Kupası Kadr Kartal Futbol 0 10.06.14 15:09
Adam Adam Denmekle Adam Olmaz Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 0 29.12.11 19:37
12 Dev Adam Fransa Karşısında Jaguar Basketbol 0 06.09.11 18:01
Fransa Yöresel Kıyafetleri - Fransa Geleneksel Kıyafetleri - Fransa Yöresel Kıyafet ASYA Ülkeleri Tanıyalım 0 04.08.11 01:02


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:06 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2