tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Basketbolcuların Hayatı ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Basketbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) Türk ve yabancı basketbolcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Enes Kanter Biyografisi - Enes Kanter Kimdir - Enes Kanter Hayatı - Enes Kanter Yaşam
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1572

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.11.13, 13:40   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Tolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Hatay
Mesajlar: 7.633
Konular: 6762
Puan Grafiği
Rep Puanı:3830
Rep Gücü:62
RD:Tolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 447
189 Mesajına 278 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Enes Kanter Biyografisi - Enes Kanter Kimdir - Enes Kanter Hayatı - Enes Kanter Yaşam

Enes Kanter Biyografisi - Enes Kanter Kimdir - Enes Kanter Hayatı - Enes Kanter Yaşamı

Enes Kanter (D. 20 Mayıs 1992, Zürih), pivot ve uzun forvet pozisyonlarında oynayabilen Türk basketbolcu. Basketbol hayatına Samanyolu Koleji'nde başlayıp Fenerbahçe Ülker'de yetişen Kanter, takımı ile profesyonel sözleşme imzalamayıp, eğitimini Kentucky Üniversitesi'nde devam edip, basketbolu Kentucky Wildcats takımında bir süre oynadıktan sonra profesyonel oyuncu statüsünde değerlendirilmiş ve NCAA de oynama hakkı elinden alınmıştır. Haziran 2011'de Utah Jazz tarafından 3. sırada draft edilmiştir.

Biyografisi

Mehmet ve Gülsüm Kanter'in çocuğu olarak İsviçre'nin Zürih kentinde doğan Enes, üniversitede öğretim görevlisi olan babasının işleri nedeniyle memleketi Van'a yerleşti. Basketbola 14 yaşında Van'da başlayan Enes, basketbolunu bu şehirde geliştirdi. Daha sonra Ankara'daki Samanyolu Koleji'ne katıldı. 2003 yılında takımıyla Mersin'de düzenlenen Türkiye Şampiyonasında Ülkerspor'undikkatini çekti ve bir sene sonra transfer oldu. Ülkerspor bu transfer için Samanyolu Koleji'ne 7 bin dolar, bir miktar top ve forma yolladı.

Fenerbahçe Ülker

Ülkerspor Fenerbahçe'ye satılınca, Enes Fenerbahçe Ülker takımına katıldı. İlk resmi maçına 16 Ekim 2008 tarihinde CASA TED Kolejliler takımına karşı çıkmıştır. Euroleague'de Alba Berlin'e karşı 30 Ekim 2008 tarihinde ilk kez forma giymiştir.

Kanter, amatör oyuncu statüsünü korumak için teklif edilen profesyonel sözleşmeyi kabul etmemiştir. Ancak NBA yönetimi Fenerbahçe Ülker'den kendisine yapılan ödeme dekontlarını istemiş, 100.000 $'ın üzerinde ödeme yapıldığı anlaşılmış veprofesyonel oyuncu statüsünde değerlendirilmiştir. 2010 yılında, NCAA ligine katılan profesyonel oyuncuların önüne geçmek ve amatör oyuncuların önünü açmak için eski yöntem değişti ve yeni kural uygulanmaya başladı.

Hazırlık Okulu

2009 yılında hem eğitimine devam etmek hem de basketbol oynamak amacıyla Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmeyen Kanter, ABD'nin Stonerigde Prep School okuluna gitmiştir.

Lise

Bostancı Doğa Kolejiyle dünya liseler arası basketbol şampiyosunda MVP olmuş ve dünya şampiyonluğu yaşamıştır.

Kolej

23 Kasım 2009 günü, Kanter Washington Üniversitesi 'ne katılacağını sözlü olarak taahhüt etmesine rağmen, diğer kolej programlarını hakkında bilgisi olmadığını mazeret göstererek, bu fikrinden vazgeçti. 23 Mart 2010 tarihinde; Enes Kanter, Kentucky Üniversitesi koçu John Calipari tarafından ikna edilmiştir.

Nike Hoop Summit turnuvasında, Dünya Karması ile Birleşik Devletler Karması arasındaki maçta 34 sayı, 13 ribaundla oynarken daha önceden, 1998'de Dirk Nowitzki'ye ait olan 33 sayılık rekoru kırmıştır.

NBA

2011 NBA Draft'ında Utah Jazz tarafından ilk tur 3. sıradan draft edilmiştir. Türk Basketbol tarihinin en üst sıradan ve en genç draft edilen basketbolcusudur. Halen profesyonelolarak basketbol hayatını Utah Jazz'de devam ettirmektedir

Milli Takım

Fransa'nın Metz kentinde yapılan FIBA 18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye Genç Erkek Milli Basketbol Takımı'nda yer alan Enes, turnuvanın En Değerli Oyuncusu seçildi.

Kaynak: wikipedia
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tolga
Tolga isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tolga Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
basketbolcu, basketbolcu enes kanter, biyografisi, enes, enes kanter, enes kanter biyografi, enes kanter biyografisi, enes kanter hakkında, enes kanter hakkında genel bilgi, enes kanter hayatı, enes kanter kim, enes kanter kimdir, enes kanter özgeçmişi, enes kanter yaşamı, hayati, kanter, kimdir, yasam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Jon Diebler Biyografisi - Jon Diebler Kimdir - Jon Diebler Hayatı - Jon Diebler Yaşam Kartal Basketbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 2 15.07.17 23:18
Enes Atış Biyografisi - Enes Atış Kimdir - Enes Atış Hayatı - Enes Atış Yaşamı Tolga Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 26.01.14 15:30
Malik Bin Enes - Malik Bin Enes Hayatı - Malik Bin Enes Kimdir - Malik Bin Enes Yaşam Tuna Sahabeler - Evliyalar - İslam Alimleri 0 14.08.11 23:01
enes murat, Tualimforuma Hoşgeldiniz... tualim Tanışma 0 01.09.10 06:39
Enes Bin MÂlik Cigde Sahabeler - Evliyalar - İslam Alimleri 0 24.07.08 22:36


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:10 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2