tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Bayram Tatlıları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Bayram Tatlıları Bayram tatlıları tarifleri,baklava,şöbyet,kadayıf,lokma...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Revani
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
344

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.08.08, 14:16   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2630
Rep Gücü:39
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
108 Mesajına 154 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Revani





Revani



Malzemeler:

Hamuru için;
5 yumurta
2 su bardağı şeker
125 gr. margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

Yumurtaları, margarini ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpalım. Un, irmik,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, birbirine iyice geçene kadar çırpalım. Daha sonra 40 cm. çapında, yağlanmış fırın tepsisine dökelim. Önceden ısıtmadığımız fırını 175 dereceye ayarlayıp, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Diğer yandan bir tencereye 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu koyup, kaynatalım. Biraz koyulaşınca limon suyunu ilave edip, bir-iki dakika daha kaynatıp, ateşten alalım. Hem revani hem de şerbet ılıklaşınca, şerbetimizi revaninin üzerine döküp, iyice çekip, soğuyuncaya kadar bekleyip, dilimlere keselim. Servis yaparken üzerine, hindistan cevizi, dövülmüş fıstık veya kaymak koyup servis yapabiliriz.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
revani, revani hazırlanışı, revani nasıl yapılır, revani tarifi, revani yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Revani Görmek - Rüyada Revani Görmek Açıklaması ve Yorumu - Revani Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 29.12.12 04:12
Rüyada Revani Tatlısı Görmek - Rüyada Revani Tatlısı Görmek Açıklaması ve Yorumu Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 29.12.12 04:09
Rüyada Revani Yemek Görmek - Rüyada Revani Yemek Görmek Açıklaması ve Yorumu - Revani Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 29.12.12 04:07
Revani - Revani Tarifi - Resimli Revani Tatlısı ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 06.08.12 02:28
Pirinç Unlu Revani - Pirinç Unlu Revani Tarifi ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 06.08.12 02:22


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:09 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2