tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Bayram Tatlıları (http://www.tualimforum.com/bayram-tatlilari/)
-   -   Antepfıstıklı Bohça (http://www.tualimforum.com/bayram-tatlilari/40223-antepfistikli-bohca.html)

AnGeL 26.11.09 04:24

Antepfıstıklı Bohça
 
Antepfıstıklı Bohça
http://img403.imageshack.us/img403/3...pfstklboha.png
Malzemeler:
40-50 adet
• Yarım kg baklavalık un
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
. 2 su bardağı nişasta
350 gr. tereyağı
250gr. kaymak
İki buçuk su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti İçin:
6 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Yoğurma kabına unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, su ve tuzu ekleyip sert bir hamur elde edene -kadar yoğurun. Üzerini nemli bi bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin.Hazırladığınız hamuru 12 eşit bezeye ayırın ve üzerine nişasta serpin. Her bezeyi nişasta serpip ve oklava yardımıyla çok ince açın. 4 adetini aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. Yufkadan 8 cm. çapında kareler kesin. Karelerin içine 1 çay kaşığı kaymak ve 1 tatlı kaşığı dövülmüş antepfıstığı koyun. Karelerin dört ucu ortada birleşecek biçimde bohça şeklinde kapatın. diğer yufkalarıda aynı şekilde uygulayın. Hazırladığınız tatlıları fırın tepsisine dizin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Fazla yağı bi kaşık yardımıyla alın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:17 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2