tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Bayram Tatlıları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Bayram Tatlıları Bayram tatlıları tarifleri,baklava,şöbyet,kadayıf,lokma...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Antepfıstıklı Bohça
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
826

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.11.09, 04:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Antepfıstıklı Bohça

Antepfıstıklı Bohça

Malzemeler:
40-50 adet
• Yarım kg baklavalık un
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
. 2 su bardağı nişasta
350 gr. tereyağı
250gr. kaymak
İki buçuk su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti İçin:
6 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Yoğurma kabına unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, su ve tuzu ekleyip sert bir hamur elde edene -kadar yoğurun. Üzerini nemli bi bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin.Hazırladığınız hamuru 12 eşit bezeye ayırın ve üzerine nişasta serpin. Her bezeyi nişasta serpip ve oklava yardımıyla çok ince açın. 4 adetini aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. Yufkadan 8 cm. çapında kareler kesin. Karelerin içine 1 çay kaşığı kaymak ve 1 tatlı kaşığı dövülmüş antepfıstığı koyun. Karelerin dört ucu ortada birleşecek biçimde bohça şeklinde kapatın. diğer yufkalarıda aynı şekilde uygulayın. Hazırladığınız tatlıları fırın tepsisine dizin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Fazla yağı bi kaşık yardımıyla alın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.

Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 04:44 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
antepfistikli, antepfıstıklı bohça, antepfıstıklı bohça hazırlanışı, antepfıstıklı bohça nasıl yapılır, antepfıstıklı bohça tarifi, antepfıstıklı bohça yapılışı, bohca


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Bohça Görmek - Rüyada Bohça Görmek Açıklaması ve Yorumu - Bohça Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 17.03.13 03:23
Etli Bohça Böreği - Etli Bohça Böreği Tarifi ASYA Pastalar ve Börekler 0 18.06.12 02:17
Antepfıstıklı Kaymaçina AnGeL Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 06.08.10 22:19
El İşi Bohça ve Pano ASYA Dantel,Oya,Tıg işleri Örnekleri 0 10.12.09 04:00
Dantel Bohça örnekler Dantel Bohça Modelleri Berfin Uç Dantelleri-Bohcalar 1 09.12.09 04:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:50 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2