tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Dekorasyon > Bebek ve Genç Odası
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Bebek ve Genç Odası Bebek odası mobilyası,genç odası,bebek odası aksesuarları,genç odası aksesuarları,bebek eşyaları,çocuk odası,çocuk odaları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bebek Güvenlik Ürünleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1235

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 11.12.11, 05:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Bebek Güvenlik Ürünleri

Bebek Güvenlik Ürünleri




Bebek ve çocuk güvenliği ürünleriyle evinizde gerekli önlemleri alarak ev kazalarının önüne geçebiliriz.

Uzun zamandır katılmak istediğim Kids SafeT firmasının düzenlediği ücretsiz çocuk güvenliği seminerine katılma fırsatı buldum. Malum çocuklar yürümeye başlayıp etrafı konusunda meraklandıkça evdeki akla gelmeyen her türlü nesne potansiyel bir risk faktörü oluşturuyor. Prof.Dr. Serpil Baysal ve iç mimar Arzu Birinci'nin verdiği seminerde ne yazık ki, 1-5 yaş arası çocuk ölümlerinin yüzde 90'nın ev kazaları sonucunda oluştuğunu öğrendim. Dolayısıyla en güvenli yerimiz olan evimizi çocuklar için daha güvenli bir ortama kavuşturmak her ebeveynin üzerinde durması gereken bir konu.

Biliyorum, hepimiz için oldukça sevimsiz bir konu ama yine şu sıralar hep aklımda olan ve kafamı kurcalayan bu konuyu herkesle paylaşmak istedim. Özellikle de yeni bir eve taşındığımız ve yerleşmeye çalıştığmız için her yeni yerleştirdiğim eşyayı bir de " kızım Duru'nun gözüyle" değerlendirmeye çalışıyorum. Önceden kullandığımız bazı risk potansiyeli taşıyan eşyaları ya hiç açmıyorum, ya da bir köşeye kaldırıyorum şimdilik.


Ev kazaları arasında ilk sırayı düşme, sonra boğulma, üçüncü sırada ise yanma alıyor. Bu yüzden evde düşme esnasında tehlikeli olan sivri köşelerin köşe koruyucularla kapatılması, klozet ya da küvet gibi alanlar için gerekli önlemlerin alınması, ocak ve priz gibi yanma tehlikesi arzeden ev gereçleri için de gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor.

Biz işe öncelikle prizleri kapatarak başladık. Ulaşabildiği çekmece ve dolaplar için de kilitler yerleştiriyoruz. Sehpa köşeleri de öncelikli konulardan birisi. Bu arada dvd player gibi elektronik aletlerin önüne de bir atölyeyle görüşerek pleksi ürünler yaptırdım. Oldukça etkili olduğunu söyleyebilirim. Sırada buzdolabı, ocak, kapısı olmayan salonumuz için gerekli olan önlemleri almak var. Ayrıca merdiven veya havuz olan evler ayrı bir takım önlemlerin alınması gereken mekanlar.


Kids SafeT internet sitesinden çocuk güvenlik ürünleri ile ilgili bayağı bilgi sahibi oldum. Zaten bir çok market, yapı market ve çocuk mağazalarından da bu ürünlere ulaşabilmek mümkün. Ayrıca isteyen kişilerin evlerine giderek proje hizmeti de veriyor. Her ay benim de katılmış olduğum seminerleri ücretsiz olarak düzenliyorlar.


Önemli olan mesele sadece risk faktörü oluşturan nesne veya olayların ilgili kişiler tarafından önceden tahmin edilebilmesi. Yani çocuğun bakımından sorumlu olan kişilerin eğitim düzeyi. Yani bakıcıların da risk faktörü algılama konusunda oldukça bilinçli kişiler olması gerekiyor. Bu yüzden belki de eğitim seminerine eğer bakıcınız varsa birlikte katılmanızı öneririm. Biz birlikte katılamadık ama bir sonraki ayda yapılacak olan seminere tekrar katılmayı düşünüyoruz. Ayrıca eşlerin de katılması yararlı olabilir.

alıntıdır
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bebek, bebek güvenlik ürünleri, bebek güvenliği, çocuk güvenlik sistemleri, çocuk güvenlik ürünleri, çocuk güvenliği, çocuk kazaları, ev kazaları, evdeki tehlikeler, guvenlik, urunleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kauçuk Ürünleri ÇED Raporu Hazırlayan Firmalar - Kauçuk Ürünleri ÇED Raporu Hazırlaya Kartal Ankara 1 10.04.17 09:17
Kauçuk Ürünleri Çevresel Etki Değerlendirme Raporu Veren Firmalar - Kauçuk Ürünleri Ç Kartal Ankara 0 08.10.13 17:27
Kauçuk Ürünleri Çevre Danışmanlık Hizmeti Veren Firmalar - Kauçuk Ürünleri Çevre Danı Kartal Ankara 0 08.10.13 17:24
Kauçuk Ürünleri Proje Tanıtım Dosyası Hazırlayan Firmalar - Kauçuk Ürünleri Proje Tan Kartal Ankara 0 08.10.13 17:16
Kauçuk Ürünleri Geçici Faaliyet Belgesi Veren Firmalar - Kauçuk Ürünleri Geçici Faali Kartal Ankara 0 08.10.13 17:03


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:43 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2