tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Beşiktaş
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Beşiktaş Beşiktaş taraftarının köşesi,beşiktaş spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Beşiktaş'ın hükmen galip ilan edilmesi talebiyle Futbol Federasyonu'na başvurdu.
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
908

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.04.10, 08:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Beşiktaş'ın hükmen galip ilan edilmesi talebiyle Futbol Federasyonu'na başvurdu.

Emre Belözoğlu küfretti

Toraman, 1-0 yenildikleri derbide kendisini 2 şeyin çok rahatsız ettiğini söyledi.

Olaylı Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde kırmızı kart görerek oyundan atılan İbrahim Toraman ilginç açıklamalarda bulundu. Toraman, 1-0 yenildikleri derbide kendisini 2 şeyin çok rahatsız ettiğini söyledi ve ekledi: "Fenerbahçe özellikle iç sahada kazanmak için herşeyi mübah görüyorlar. Biz ise sportmenlik sınırlarını zorlamıyoruz."

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ilgili de konuşan Toraman, "Emre kart görmeden maçı bitirdi. Arkadaşım olduğu için daha fazlasını söylemek istemiyorum. Ama küfrettiği pozisyonlar var, hakem takip etse yakalardı." dedi.

Beşiktaşlı futbolcunun Vatan Gazetesi'ne yaptığı açıklamalar şöyle:

“Şanssız bir derbiydi. Beni 2 şey rahatsız etti. İlki Lugano'nun penaltı pozisyonundan sonra hakem Hüseyin Göçek'in dağılması. Adeta sahada değil gibiydi. Göz göze geldiğimizdeki ifadesinden ve sağlıksız bazı diyaloglardan anladım. Mesela Bilica penaltı noktasını kazınca, hakeme “Ne yaptığını görmüyor musun?” dedim. Cevap bile vermedi. Bloke olmuş gibiydi. Sonra pozisyonlar önünde oluyor, çalamıyor. Yardımcı Serkan Gençerler'e bakıyor.

İkincisi ise F.Bahçeli futbolcuların tavırları. Sanki hakemi ve rakibi etkilemek için özel eğitim almışlar. Sportmenliğe aykırı hareketleri hiç çekinmeden yapabiliyorlar. Mesela hem faul yapıyorlar hem de hakem gelince dünyanın en masum insanı oluyorlar. Güiza bir pozisyonda bana faul yaptı, tepki verdim. Sonra horozlandı, itti. Ama hakem gelince İspanyolca “Tranquillo” (Sakin ol) diyor. Arkadaşlarımızdan çat-pat kelimeler biliyoruz. Allah'ı var, küfür etmedi.

Biz bunları yapamayız. Çünkü başımızda sportmen bir hoca var. İlk fırçayı ondan yeriz. Hatırlayın, Delgado 'kart istedi' diye kırmızı görmüştü. Mustafa Hoca hakemi suçlamak yerine Delgado'ya kızmıştı.

Fenerbahçe'de kazanmak için herşey mübah

“Sonuçta Göçek hem her pozisyonda organize bir biçimde, hep beraber kendisine itiraz eden F.Bahçeliler'den hem de stattaki atmosferden etkilendi. Öyle etkilendi ki onlardan birini atma cesaretini gösteremedi. Halbuki atmalıydı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın şöyle bir farkı var: Onlar özellikle iç sahada kazanmak için herşeyi mübah görüyorlar. Biz ise sportmenlik sınırlarını zorlamıyoruz. Bizim eksiğimiz işte burada. Artık eksiğimiz mi fazlamız mı bilemem. Ama maçtır, bitti gitti. F.Bahçe'yi tebrik ediyorum.”

Emre arkadaşım olduğu için daha fazlasını söylemek istemiyorum

Emre'nin bana vurduğu pozisyon. Baldırıma kramponu geldi ve ayağı beni korkuttu, acıyı da hissedince kendimi bıraktım. Gider miydim, giderdim. Ama yaptığı hareket sarı mıydı, sarıydı. İşin acısı ben hiçbir şey yapmadan oyundan atıldım. Emre ise kart görmeden maçı bitirdi. Emre arkadaşım olduğu için daha fazlasını söylemek istemiyorum. Ama küfrettiği pozisyonlar var, hakem takip etse yakalardı. Zaten onun işi bunları yakalamak değil mi?

Emre çok uyanık

Ernst'in atıldığı pozisyon gözümün önünde oldu. Hakem de oradaydı. Vücudunu koyup topu almak istedi. Emre'nin yüzüne ne eli geldi, ne kolu. Ama Emre kurşun yemiş gibi kendini attı. 40 dakika evvel bana “Kendini bıraktın” diyen Emre bunu yapan. Hakem 5 metreden faul olmadığını gördü, sonra yardımcı Serkan Gençerler'in uyarısıyla direkt kırmızı gösterdi. Demek ki kendi gördüğünü yorumlayacak durumda değildi.

Bobo penaltıyı bilerek kaçırır mı?

“Erman Hoca bir yazı yazmış galiba. Okumadım ama duydum. Böyle şey olur mu, Allahım ya rabbim! Bu çocuk F.Bahçe'ye hep gol atmamış mı? Alex onun yakın dostu değil, babası olsa ne fark eder? Parasını Alex mi veriyor? Böyle bir şeye inanmak istemiyorum değil, inanmam. Hiçbir futbolcu böyle şerefsizlik yapmaz. Bobo'yu bu şekilde suçlamak haksızlık.”

Bobo penaltıyı hep sağa atardı

“Bilica'nın penaltı kararından sonra yaptığı şeyi futbol hayatımda ilk defa gördüm. Tabii ki penaltıyı atan Bobo'nun psikolojisini olumsuz etkiledi. Bir de şu var: Bobo o güne kadar bütün penaltıları kalecinin sağına atardı. Teknoloji gelişti, biz nasıl onları çalışıyorsak onlar da bizi çalışıyor. Bobo, “Volkan bunu nasılsa biliyordur” diye bu sefer topu sol köşeye doğru attı. Volkan da uyandı ve kurtardı.”

Hatırladığım bazı pozisyonlar var. Onları anlatmak istiyorum;

Yan hakem gördü, bir şey yapmadı

Bilica'nın saçımı çektiği pozisyon. Faul olmuş, canım yanmış. Önce kafamı itti. Ben de onun elini itince saçımı çekti. Amacı beni tahrik edip kart göstertmekti. Yardımcı hakem herhalde olayı gördü ki, koştura koştura yanımıza geldi. Birşey yapmadan geri gitti.

Gençerler bir garipti

Serkan Gençerler gözünün önünde olan tacı aleyhimize verdi. Göçek kararı düzeltti. Yani başta daha iyiydi. Gençerler ise her kararı aleyhimize verdi. Ne yapmak istediğini tam anlayamadım.

Benim atıldığım pozisyonda Göçek'e “Hocam ben ne yaptım?” diye sordum. “Adama bastın” dedi. “Nerede bastım ya, üstüne düştüm” cevabını verdim. Hoca pozisyonu görmemiş ama görmüş gibi bana anlatıyor. Ona bunu yaptıran da Serkan Gençerler.



Ünlü sanatçıdan zehir zemberek yanıt

Haldun Boysan, derbi krizi yaratan konuşmasına Fenerbahçe'nin yanıtına aynı sertlikle karşılık verdi.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası yaptığı konuşmayla gündem yaratan ve sarı lacivertlilerin aşırı tepkisi çeken Haldun Boysan, hakkında çıkan haberlere ve Fenerbahçe Kulübü'nün resmi siteden yaptığı açıklamalarına yine ama çok sert cevap verdi.

Haldun Boysan, 1903Radyo.com'a "Önce Beşiktaşlıyım, sonra sanatçıyım. Bana dediler ki, Fenerbahçe`ye hakaret etmişsin. Ben hakaret etmedim. Bir kez daha o görüntüleri izlesinler ve dinlesinler. Fenerbahçe benim ebedi rakibim ve nefretim. Bu açıklamaların Fenerbahçe`nin resmi sitesinde yer alması aslında güzel bir olay.

Demek ki adam yerine konuluyoruz. Ben ettiğim her lafın arkasındayım. Özür dileyecek hiç birşey yapmadım. Mevzuda geri vitese hiç takmadım, takmayacağım da. Ben Fenerbahçe Kulübü`ne hakaret ettiysem, Emre`nin şahsına küfür ettiysem bana dava açın. Yani kısaca Kahpe dostun olacağına, mert düşmanın olsun" dedi.


Benim futbolcum çukur kazmaz

Yaptığı sözleşmenin, camianın sevgisi sürdükçe devam edeceğini söyledi.





Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, siyah-beyazlı kulüple yaptığı sözleşmenin, camianın sevgisi sürdükçe devam edeceğini söyledi.

Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, siyah-beyazlı takımla ilgili yapılan teknik direktör spekülasyonlarına ve yaptığı 1 yıllık sözleşmeyle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

“Attığım imza yok değerindedir, hayatımın en değerli imzasıdır ve süresi yoktur” diyen Denizli, teknik direktörlük kariyerinin siyah-beyazlı takımda biteceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Sözleşmem, bu camianın sevgisi devam ettikçe sürecektir. Ben Beşiktaş'a kontratla bağlı değilim. Geçen yıl 3 yıllık kontrat önerildi. Tazminatı ile önüme sürüldü ama 1 yıllık sözleşme imzaladık. Beşiktaş'ı bana karşı, beni Beşiktaş'a karşı bu imzayla bağlayan bir şey yok. Yaptığımız kontratı hala okumadım. Aldım katladım ve evime götürdüm, geçen sene de böyleydi.”

“BENİ BEŞİKTAŞ'A BAĞLAYAN KONTRAT DEĞİLDİR”

Mustafa Denizli, kendisini Beşiktaş'a bağlayanın kontrat olmadığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı: “Beşiktaş'ın tarihine, büyüklüğüne hiçbir zaman halel getirmeyecek şekilde hareket ediyorum. Kontrat, 1 saatliktir, 1 ömürlüktür. Çalıştığım her yerde onurumla görev yaptım. Beşiktaş'tan ayrılacağım diye hiçbir zaman endişe taşımadım. Ben kulübümde imzayla hareket etmiyorum. Kariyerimin en mutlu günlerini burada yaşıyorum.”

“SEBEBİ BENİM FUTBOLCULARIM DEĞİL”

Mustafa Denizli, son haftalardaki hakem hatalarıyla ilgili bir soruya da, “Fair play tablosu vardı. Beşiktaş da bu tablonun zirvesindeydi. Bu gerçek bir tabloydu. Şimdi bu tablonun başında değilsek, bunun sebebi kesinlikle benim futbolcularım değildir” diye yanıt verdi.

Fenerbahçe karşısında ilk yarıda istedikleri çizgide oynayamadıklarını anlatan Denizli, “Ama ikinci yarının 5. dakikasından itibaren oyunun kontrolünü elimize almıştık. Ne yazık ki can yakıcı hatalar zirveyi birebir ilgilendiren maçlarda oldu” dedi.

“BENİM FUTBOLCUM ÇUKUR KAZMAZ”

Mustafa Denizli, Fenerbahçeli futbolcu Bilica'nın derbide penaltı noktasını kramponlarıyla kazmasıyla ilgili bir soru üzerine de, “Bu pozisyona ne diyebilirim? Benim futbolcum kesinlikle böyle bir hareket yapmaz. Beşiktaşlı futbolcu bunu yapmaz, bu kesin ve nettir” dedi.

“PENALTILARI YİNE BOBO ATACAK”

Bobo'nun, Fenerbahçeli Alex'in yakın arkadaşı olduğu, bu nedenle penaltı atışını yapmasının doğru olmadığı eleştirisinin hatırlatılması üzerine de Denizli, “Benim futbolcularımın hepsi birer Bobo'dur. Bundan sonra da Bobo, Beşiktaş'ta kaldığı sürece penaltıları atmaya devam edecektir. Hatta Brezilya'dan daha yakın arkadaşları da gelse penaltı atacaktır” ifadelerini kullandı.

“BEŞİKTAŞ'IN BÜYÜKLÜĞÜ...”

Zirveden geriye düşmelerinin futbolcular üzerinde moral bozukluğu yaratıp yaratmadığı sorusuna Denizli, “Ruh halleri, beden dilleri moralsiz olduklarını gösteriyor. Ancak büyük takımlar bunu hissetmemeli. Sabah bir toplantı yaptık. Beşiktaş'ın büyüklüğü kazandığı şampiyonluklarla ilgili değildir. Büyük takımın kaybettiği zaman da ayakta kalması lazım” şeklinde yanıt verdi.

ELEŞTİRİLER

Denizli, Fenerbahçe derbisinde savunma ağırlıklı bir kadro sahaya sürdüğü ve değişikliklerde geç kaldığı yönünde eleştiriler aldığının hatırlatılması üzerine de, “Bu eleştiriler yapılabilir. İkinci yarıda oyunun kontrolünü elimize almıştık. Tartışılan pozisyonlar oldu. İstediğin görüntüyü veren bir kadroda değişiklik yapmak nasıl akılcı olurdu? Ayrıca bu kadro sahaya ilk kez mi çıktı? Takımın sahaya kiminle çıktığı değil, ne yapmak istediği, ne yaptığı önemli” diyerek sözlerini tamamladı.



Tartışmalı derbide şok itiraz

Beşiktaş'ın hükmen galip ilan edilmesi talebiyle Futbol Federasyonu'na başvurdu.

Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe ile oynadığı
Turkcell Süper Lig maçında kural hataları yapıldığını savunarak, müsabakanın
iptali ve Beşiktaş'ın hükmen galip ilan edilmesi talebiyle Futbol Federasyonu'na
(TFF) başvurdu.

TFF Yönetim Kurulu ve Merkez Hakem Kurulu'na gönderilen yazıda, maçın 64. dakikasındaki penaltıda, Uluslararası Oyun Kuralları'nda yazılı kurallara aykırı
davranılarak kural hatası yapıldığı vurgulanırken, Fenerbahçeli oyuncu
Bilica'nın, maçın sonucunu etkileyecek şekilde centilmenliğe ve sportmenlik
ruhuna aykırı olarak, sağlıklı şekilde penaltı vuruşu yapılamaması için penaltı
noktasını tasarlayarak, bilerek ve isteyerek bozduğu, penaltı noktasındaki saha
çimlerini ayağıyla kaldırdığı, penaltı noktasını kazarak, çukurlaştırılmış,
penaltı noktasına dikilecek topun penaltı noktasında zeminin yüzeyinde durmasını
engellediği ifade edildi.

Uluslararası Futbol Oyun Kuralları'nın ve TFF Futbol Müsabaka Talimatı
hükümlerinin, müsabakanın sonucunu etkilemeye yönelik, hukuka, spor ahlakına,
centilmenliğe aykırı hareketleri korumadığı dile getirilen yazıda, "Rakip takım
oyuncusu Bilica, TFF'nin müsabakalar için çıkardığı düzenleme hükümlerini
müsabaka sonucunu etki edecek şekilde ihlal etmiştir. TFF Futbol Müsabaka
Talimatı'nın 22 ve 24'üncü maddelerinde, bu tür hareketlerin sonuçları hükme
bağlanmıştır. Bu maddeler uyarınca, Fenerbahçe takımının hükmen yenik sayılmasına
karar verilmesi gerekir" denildi.



--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
basvurdu, başvurdu, besiktasin, edilmesi, federasyonuna, futbol, galip, hukmen, ilan, talebiyle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Galip Erdal Biyografisi - Galip Erdal Kimdir - Galip Erdal Hayatı - Galip Erdal Yaşam Tolga Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 0 23.09.14 12:17
M. Galip Ensarioğlu Biyografisi - M. Galip Ensarioğlu Kimdir - M. Galip Ensarioğlu H Kartal Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 0 25.02.14 20:09
Galip İsminin Anlamı ve Açıklaması - Galip Adının Anlamı ve Açıklaması - Galip İsmini Kartal Erkek Bebek İsimleri ( Erkek Bebek Adları ) 0 02.12.12 17:08
Galip Erdem Biyografisi-Galip Erdem Hayatı-Galip Erdem Kimdir? Kartal Türk Edebiyatçıların Hayatı ( Biyografisi ) 0 18.08.09 14:25
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Kupa Tarihçesi Metrix Futbol 0 31.01.09 00:41


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:27 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2