tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Boğa (http://www.tualimforum.com/boga/)
-   -   Boğa Burcunun Mitolojik Hikayesi - Mitolojide Boğa Burcunun Hikayesi - Boğa Burcunun (http://www.tualimforum.com/boga/116909-boga-burcunun-mitolojik-hikayesi-mitolojide-boga-burcunun-hikayesi-boga-burcunun.html)

Berfin 14.12.12 15:59

Boğa Burcunun Mitolojik Hikayesi - Mitolojide Boğa Burcunun Hikayesi - Boğa Burcunun
 
Boğa Burcunun Mitolojik Hikayesi - Mitolojide Boğa Burcunun Hikayesi - Boğa Burcunun Hikayesi

- Taurus / Bull / Boğa (21 Nisan - 21 Mayıs): Tanrı Zeus boğa kılığına girerek Prenses Avrupa'yı Girit adasına götürmeye kalkışır. Boğa denizde yüzerek Avrupa ile birlikte kıyıdan uzaklaşırken sadece vücudunun yarısı görünür onun için de gökyüzünde yarım boğa şeklindedir.

Boğa Burcu Zeus ve Europa:

Sadakatsiz ve güvenilmez bir kadın olarak mitolojinin sayfalarında yer bulan Şehvet Tanrıçası Ishtar kendisiyle hiç ilgilenmeyen Babilli kahraman Gılgamış'a aşık olur. Haris bir kadın olan Ishtar bir erkeğin kendisini reddetmesini kabullenemeyerek aynı zamanda babası olan Tanrılar Tanrısı Anu'ya giderek Gılgamış'ı öldürmesi için dev bir boğa yaratmasını ister. Bu boğanın şehveti ve hırsı temsil ettiği düşünülmüştür Her yıl yeni bir ay girdiğinde ve boğa burcunda doğmaya başladığı gün bitiminde Babilliler şans getirdiğine inandıkları altın boynuzlu bir boğayı kurban ederlerdi. Bu efsanelerden çok çapkınlıklarıyla ünlü Zeus'un hikayeleri dilden dile dolaşır. Bunlardan biride Zeus'un Fenike kralı Agenor'un güzel kızı Europa'yı gösterişli bir boğa kılığına girerek kaçırır. Efsanede boğa kılığına giren Zeus Europa'nın çiftliğinde otlarken onu beğenerek yanına giden ve başını severek çiçekler takan Europa'yı sırtına aldığı gibi Akdeniz'in karşı yakasındaki Girit adasına kaçırır. Europa'nın Zeus'tan Minos Radamanthys ve Sarpedonthis adlarında üç çocuğu olur. Bu arada Europa'dan bıkan Zeus kaçar ve Europa da çocuklarını evlat edinen Girit Kralı Asterion'la evlenir. Bu hikaye bize Boğa Burcunun en temelhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgözelliği olan sahiplenicilik güzel ve alımlı bir görünüşe tutkunluk temalarını anlatmaktadır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:10 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2