tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Bulaşıcı Hastalıklar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Bulaşıcı Hastalıklar Bulaşıcı hastalıkların tanısı,bulaşma şekilleri ve tedavisi...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kızamıkçık
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
912

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19.03.08, 17:21   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kızamıkçık

Kızamıkçık

Kızamıkçık virüsü ile meydana gelen akut, döküntülü bir enfeksiyon hastalığıdır. Kızamıkçık özellikle hamilelerde tehlikelidir, anne karnındaki bebekte anormaliklere neden olabilir. Gebelikleri sırasında kızamıkçık geçiren annelerin çocuklarında %20 - 50 ihtimalle doğumsal bozukluklar görülebilir. Körlük, sağırlık ve kalp rahatsızlıkları en sık rastlananlardır. Özellikle kızamıkçık hamileliğin erken dönemlerinde geçirildiğinde bebekte doğumsal bozukluk riski daha yüksektir. Hamileliğin 20. haftasından sonra geçirilen kızamıkçıklarda risk sıfıra yakındır. Hastalık bir kez geçirildiğinde hayat boyu bağışıklık bırakır. Hastalıktan korunma amacıyla zayıflatılmış canlı virüs aşısı 15 aylık çocuklara tek doz uygulanır. Çocukluğunda kızamıkçık geçirmemiş kız çocukları ergenlik çağına kadar mutlaka aşılanmalıdır. Aşı canlı olduğu için hamilelikte kullanılamaz. Çocuk doğurma çağındaki erişkinler aşılandıktan sonra 2 ay süreyle hamile kalmamalıdır.


Nedenleri
Hasta kişiyle yakın temas veya hava damlacıkları yoluyla bulaşır. Virüsün kuluçka dönemi 14 - 21 gündür. Döküntü başlamadan önceki 10 gün ile döküntü başladıktan sonraki 15 gün bulaşıcı dönemdir.



Belirtiler
Kızamıkçık hastalığının belirtileri kulak arkasındaki ve boyundaki lenf bezlerinde büyüme, ateş ve nezle ile birlikte yüzde başlayarak gövdeye ve kollara yayılan, 1 - 3 günde solan döküntülü kızarıklıktır. Fakat hastaların yaklaşık yarısında döküntü hiç olmayabilir. Hastalık sırasında iştahsızlık, huzursuzluk, ağız mukozasında kızarıklık, eklemlerde ağrı görülür.


Tedavi

Çocuk, kızamıkçık süresince veya döküntü gelişmişse, döküntü kaybolduktan sonra bir hafta süreyle evde tutulmalıdır. Şikayetlere yönelik tedavi uygulanır. Ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar kullanılabilir.


Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kizamikcik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:28 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2