tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Memleketini Tanı > Marmara Bölgesi > Çanakkale
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Çan İlçesi-Çanakkale
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1800

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.10.09, 00:48   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Çan İlçesi-Çanakkale

Çanakkale Çan İlçesi - Çan İlçesi - Çan Resimleri



ÇAN

İlçenin kuruluş tarihi kesin olarak saptanamamaşıtır. Bugünkü ilçe sınırları içinde bulunan bazı antik yerleşim merkezleri ilçenin antik çağına ilişkin ipuçları vermektedir. Roma Döneminde Çan yöresi, Sergis olarak adlandırılıyordu. Çan yöresi XIV yy. ortalarında Osmanlı topraklarına katıldı. Bu dönemde Çan pazarı diye isimlendirilen yöre. Biga sancağına bağlıydı. Türk sanayi ürünlerinin en önemlilerinden birisi olan Çanakkale seramiklerinin yapım yeri olarak adını duyurmuştur. İlçenin diğer önemli bir özelliği ise kaplıcalarıdır.


Çan ılıcası, yılda küçümsenmeyecek kadar önemli miktarda hastayı şifaya kavuşturması ile ünlü bir ılıcamızdır. Sadece ilimize değil ülkemizin en önemli ekonomik gelir kaynaklarından biri olan seramikçilik, Hacı İbrahim Bodur'un önderliğinde tüm dünya ülkelerine, Çan'dan mürşitlik yapmaktadır.

ÇAN KAPLICALARI

Çan ilçe merkezindedir. Belediye tarafından işletilmektedir. Otel, kür için banyo ve havuzları vardır. Kaplıca suları sodyum sülfatlıdır. Kaplıca suları 46 derece sıcaklıkta olup, 15 oran değerinde radyoaktiviteye sahiptir. Karaciğer, bağırsak, idrar ve safra yolları hastalıklarına iyi gelmektedir.

ÇAN TEPEKÖY KAPLICASI

Çan ilçesine 16. Km. uzaklıktaki Tepeköy'de bulunan kaplıcanın suları kükürtlüdür. Sertlik derecesi 42 olan kaplıcanın kaynak sularının sıcaklığı 37-48.7 derece arasında değişmektedir. Kaplıcada otel, kür için banyo ve havuzlar mevcuttur. Ayrıca, Bardakçılar köyü'nde de şifalı bir kaplıca bulunmaktadır.

KİRAZLI ŞİFALI SULARI

Çanakkale -Çan karayolu üzerinde ve il merkezine 35.km. uzaklıktaki Kirazlı nahiyesindedir. Kirazlı Maden suyu ve Kirazlı Balaban Maden suyu olarak adlandırılan iki kaynak bulunmaktadır. Kaynakların bulunduğu yerlerde hiçbir tesis kurulmamış olmasına rağmen, yol üzerinde bulunması nedeniyle her iki kaynaktan da yararlanılmaktadır. Özellikle böbrek taşlarını düşürmekte etkili olduğu bilinmektedir.



ÇAN İngilizce Tanıtımı

This beautiful town is the home of Çanakkale ceramics. It is not known when the history of this town began. It was under the rule of the Ottoman Empire in the middle of the 14th century and when occupied by the Greek Army in 1921 was extensively damaged. It gained its freedom on 18 September 1922. Çan's livelihood depends to a large extent on the ceramic factories located here, which have made a great contribution to the Turkish economy.
ÇAN THERMAL SPRINGS

These offer all types of accommodation and are useful for the treatment of rheumatism, gynaecological complaints, nerve inflammation and neuralgia by bathing; and diseases of the liver, intestine and kidneys by drinking the waters.




--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ilçesiçanakkale, İlcesicanakkale


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ezine İlçesi-Çanakkale Kedi Çanakkale 0 25.10.09 23:42
Gelibolu İlçesi-Çanakkale Kedi Çanakkale 0 25.10.09 23:40
Eceabat İlçesi-Çanakkale Kedi Çanakkale 0 25.10.09 23:16
Gökçeada İlçesi-Çanakkale Kedi Çanakkale 0 25.10.09 23:15
Bayramiç İlçesi-Çanakkale Kedi Çanakkale 0 25.10.09 22:07


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:53 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2