tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Çorbalar
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Çorbalar Çeşitli çorba tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Maş Çorbası
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
495

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 31.03.11, 23:27   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Maş Çorbası

Maş Çorbası

MALZEME:

1 su bardağı maş fasulyesi veya yeşil mercimek
2 çorba kaşığı tane sumak
1 çay bardağı ev eriştesi
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı 100 gr kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Tuz



Çorba Tarifi
Maş fasulyesini 2 saat önceden bol suda ıslatın. Sumak tanelerini 1 su bardağı suda ıslatın. Maş fasulyenin ıslama suyunu süzüp derin bir tencereye alın. Üzerine 6 su bardağı soğuk su koyarak haşlayın. Daha sonra tuzunu, eriştesini ilave edin. Erişte yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir tavaya soğanları incecik kıyın. Tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı koyup rengi dönene kadar kavurmayı sürdürün. Salçayı ilave edin, bir iki dakika daha çevirin. Bu sosu da çorbaya katın. Baharatını, tuzunu serpin. Sumaklı suyu süzgeçten geçirerek çorbaya ekleyin. Hep birlikte bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Bakabileceğiniz diğer Çorba Tarifileri
NOT: Maş fasulyesi, yeşile çalan, mercimekten biraz daha küçük, oval biçimli bir baklagildir. Özellikle Malatya, Mersin, Antep gibi Güneydoğu illerimizde kullanılır. Çok çabuk piştiği için haşlandıktan sonra piyazı yapılır, bulgur pilavına katılır. Güneydoğu illerimizde yemeklere ekşilik vermesi için sumak taneleri kullanılır. Suda bekletilen sumağın suyu yemeklere katılır. Tane sumak bulamazsanız çorbayı limon suyu ile hazırlayabilirsiniz.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
corbasi, mas, maş çorbası, maş çorbası nasıl yapılır, maş çorbası tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi - Sebzeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır Başak Diyet Yemekleri 0 30.04.13 18:58
Etli Şef Çorbası Tarifi -Etli Şef Çorbası - Şef Çorbası ASYA Çorbalar 0 03.12.11 03:07
Dereotlu Salatalık Çorbası Tarifi - Dereotlu Salatalık Çorbası Nasıl Yapılır AnGeL Diyet Yemekleri 0 13.09.11 08:27
Yaz Çorbası Tarifi - Yaz Çorbası Nasıl Yapılır AnGeL Çorbalar 0 18.07.11 18:09
Bebekler İçin Sebze Çorbası Tarifi - Bebek Çorbası Nasıl Yapılır AnGeL Bebek Yemekleri 0 18.07.11 17:59


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:03 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2