tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Elsanatları,Örğü,Dantel,Nakış > Dantel,Oya,Tıg işleri Örnekleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Dantel,Oya,Tıg işleri Örnekleri Dantel,Oya,Ceyizlik Danteller,Havlu Kenarları,Bohçalar,Oda Takımı Örnekleri,Mutfak Takımı,Fiskos Örnekleri ve Modelleri,Örgü Teknikleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Birbirinden Güzel Kurdela Nakışı Örnekleri
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
4456

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 09.04.09, 03:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:46
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Birbirinden Güzel Kurdela Nakışı Örnekleri

Birbirinden Güzel Kurdela Nakışı Örnekleri






Yeni bir uğraş arayanlar için çok renkli ve şık bir önerimiz var. Evinizin her köşesinde kullanabileceğiniz kurdele işleme tekniğiyle terlikten havluya, peçeteden tişörte kadar pek çok eşyanıza farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.
Günün yorgunluğundan kurtulmak ya da boş zamanlarınızı değerlendirmek için pek çok hobi edinebilirsiniz. Elişi çalışmaları da en zevklilerinden biri. ‘Ben elişinde pek kabiliyetli değilim’ diye düşünüyorsanız, hemen umutsuzluğa kapılmayın çünkü herkese uygun bir elişi tekniği mutlaka vardır.
Yeter ki siz ne yapmak istediğinize karar verin. Aradığınız objeleri bulmakta zorlanıyor musunuz, kıyafetlerinizi kendi zevkinize göre mi süslemek istiyorsunuz cevaplarınız evet ise, size önerimiz kurdele işleme tekniğini denemeniz.
Karmaşık gibi görünmesine rağmen çok kolay bir teknik olan kurdele işleme tekniğiyle, renk renk çiçeklerden oluşan buketler yaparak eşyalarınıza yepyeni bir görüntü kazandırabilirsiniz. Yaratıcılığınızı sonuna kadar kullanma imkanına sahip olacağınız bu tekniğin sınırsız kullanım alanı var. Dekoratif amaçlı yaptığınız çiçekleri, terlik, çerçeve, havlu, örtü, tişört, yastık, takı, kutu, peçete gibi eşyalarınızı renklendirmek için kullanabilir, yaratıcılığınızın bir eseri olan bu şık eşyaları, yakınlarınıza da hediye edebilirsiniz.
Ayrıca kendi kıyafetlerinizi ya da çocuklarınızın eteklerini, kazaklarını süslemek için renk renk kurdelelerle yaptığınız işlemeleri kullanabilirsiniz. Unutmayın, bu yıl işlemeler çok moda. Kurdele nakışlarınızı her tür kumaşın üzerine uygulama imkanına sahipsiniz, önemli olan kumaşın kalınlığına uygun olan dikiş iğnesini bulmak.
Biz bugün size yol göstermesi için, kurdele nakışıyla çok şık bir hatıra defterini süslemeyi seçtik. Crafts El Sanatları dergisinin katkılarıyla hazırladığımız bu hatıra defterini, gösterdiğimiz teknikleri uygulayarak yapabilir, isterseniz kendi zevkinize göre de eklemelerde bulunarak süsleyebilirsiniz.
Dekoratif hatıra defteri
Malzemeler: Dekoratif hatıra defteri, desen transfer edilmiş kumaş, desene uygun renk ve genişlikte ipek kurdele, kurdele genişliğine uygun 2 adet şönil iğne, muline iki boy koton iplik, ucu küt keskin makas.
Yapılışı: Öncelikle ipek kurdelelerinizi, ipek ayarında buharsız ütüyle kurdelelerin ucundan çekerek ütüleyin ve işlemeye hazır hale getirin.
İğneyi kurdeleye geçirme tekniği
Çiçeğinizin tohumlarını yapmak için 4 mm genişliğinde koyu lila kurdeleden 50 cm kesin. Kurdeleyi iğneye takıp kurdele düğümü atın. Bu işlemi tamamladıktan sonra kurdeleyi kumaşın altından üstüne doğru geçirin.
İğneyi kumaşa doğru dik bir şekilde getirin. 4 mm’lik koyu lila renkli kurdeleyi nazikçe iğnenin çevresinde bir kez dolayın.
Fransız düğümü tekniği: Kurdelenin bir kenarını serbest bırakıp iğneyi kumaşın başlangıç noktasından geri batırıp yavaşça çekin ve Fransız düğümü oluşturun.
Japon iğnesi tekniği: Çiçeğinizin yapraklarını Japon iğnesiyle tamamlayın. Kurdeleyi alttan üste geçirip 1 cm ileriye uzatıp kurdelenin ortasından batarak alttan çekin. Bunun için 7 mm genişliğinde mor ipek kurdele kulanın.
Büzgü gül tekniği: 30 cm boyunda 7 mm genişliğinde kurdeleyi kesip büzün. Kumaşa monte edin. Diğer taraftan 50 cm kurdele alıp kurdeleyi 45 derece çapraz katlayın ve bükerek tohum yapın. Kurdelenin ucunu yine ters yönde aynı şekilde katlayın ve büzdüğünüz parçanın üzerine monte edin.
Lazy daisy tekniği ve katmerli katlamalı gül tekniği: Yapraklar lazy dasiy tekniğiyle işlenmiştir. Yine 7 mm’lik yeşil ipek kurdeleyi 30 cm uzunlukta kesip iğneye takın, düğüm atıp kumaşın üstüne çıkın. Çıktığınız noktanın yanına batıp 1 cm ilerisinden kurdeleyi ortalayıp çıkın. Kurdelenin ilerisine batıp yaprağı tamamlayın.
Colonial düğüm tekniği: Diğer çiçeklerinizin tohumlarında colonial düğümü kullanın. İğneyi kurdelenin altından ‘C’ şeklinde arkaya doğru dolayın ve kurdelenin üzerini kaplayarak iğnenin uç kısmının altından başlayarak ‘8′ şeklini oluşturun. Böylece colonial düğüm oluşturmuş olacaksınız.
Daha sonra kurdeleyi ‘A’ noktasından aşağıya çekin. Çiçeklerin yapraklarını da Japon iğnesi ile tamamlayın. Büyük çiçekler için 7 mm’lik koyu fuşya rengi kurdele tercih edin.
Düz iğne tekniği: İki küçük minik çiçekte düz iğne tekniğini kullanın. Kurdeleyi kumaşın üzerine çıkarıp biraz ilerisine batırıp kurdeleyi yarım mm düzgün bir şekil verin.
Sap işi tekniği: 4 mm yeşil kurdeleyi kumaşın üzerine çıkıp saat yönünde bükün. Diğer taraftan nakış iğnesine taktığınız mulina ile gözükmeyecek şekilde tuturun.
Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.04.09, 03:51   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:46
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon











--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA




Konu Berfin tarafından (09.04.09 Saat 03:55 ) değiştirilmiştir..
Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
birbirinden, guzel, kurdela, nakisi, ornekleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kurdele Nakışı Örnekleri - Kurdela Nakışı Modelleri Berfin Kırkyama(Pacthwork)/Nakış 3 04.01.12 20:46
Kurdela Nakışı Desenleri - Kurdela Nakışı Şablonları Berfin Kırkyama(Pacthwork)/Nakış 1 04.01.12 20:31
Kurdela Nakışı Örnekleri - Kurdela Nakışı Berfin Dantel,Oya,Tıg işleri Örnekleri 0 31.03.10 02:19
Kurdela Nakışı Teknikleri Tanem Dantel,Oya,Tıg işleri Örnekleri 0 01.12.09 23:47
Lif Modelleri Örnekleri(Yeni birbirinden güzel örnekler) Berfin Lif Örnekleri 6 17.10.08 05:54


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:31 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2