tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Dekorasyon
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Dekorasyon Dekorasyon nedir? dekorasyonculuk, dekorasyon çeşitleri ve dekorasyonla ilgili bilgilerin paylaşım alanı...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Dekorasyon Stilleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
627

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.02.13, 04:08   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Dekorasyon Stilleri

Dekorasyon Stilleri
Dekorasyon önerilerinin pek çoğu, dekorasyon tarzınızı belirlemenizi tavsiye ederek başlar. Stilinize uygun evler döşemeniz önerilir. Ancak dekoratör olmayan pek çok kişi, stilini belirtmekte zorlanır. Burada amacımız belli başlı dekorasyon stillerini genel hatlarıyla size açıklamak. Böylece sizin stiliniz hangisi ya da hangileri seçebilirsiniz. Bu da evinizi düzenlerken karar vermenizi, birbiriyle ilişkili öğeleri yan yana getirmenizi ve dekorasyonda bir bütünlük sağlamanızı kısaca uyum yakalamanızı kolaylaştıracaktır.

Akdeniz Tarzı


Bu dekorasyon stilinin esin kaynağı Yunanistan, İspanya, İtalya gibi Akdeniz ülkelerinin eski evleridir. Bugün ‘Modern İspanyol’ tarzı olarak da anılmaktadır. Basit işlevsel mobilyadan son derece muntazam olanlarına kadar geniş bir mobilya stili yelpazesini içerir. Ağır, kıvrımlı ve cilalı mobilya aksamı ve dokulu duvarlar öne çıkar.

Art Deko Tarzı

I. Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan ve yeni bir dönemin başlangıcını simgeleyen bu tarz, modadan dekorasyona pek çok alanda etkili olmuştur. İnce ve zarif çizgileri modern malzemeler ve endüstriyel trendlerle birleştirmiştir. Mobilyalar modern, şık ama rahattır. Geometrik ve ince hatlar, yuvarlatılmış köşeler ön plana çıkar. Krom ve cam malzeme ahşapla birlikte kullanılır.

Asya Tarzı

Japon ve Çin etkilerine gönderme yapar. Bambu malzeme ve doğadan alınan renklerle sakin, huzurlu bir ortam yaratılır. Daha çok Çin etkisinde kalınmışsa hayvan heykelleri ve parlak renkli, el yapımı aksesuarların yanı sıra iyi şans getirdiği söylenen kırmızı bolca kullanılır. Eğer Japon tarzı benimsenmişse minimalist Zen dekorasyon tarzı ağır basar. Az eşya, bambu malzeme, yeşillik ve mumlar bu stilin karakteristik özellikleridir.



Çağdaş Stil

20. yüzyılın ikinci yarısında ortaya çıkan pek çok stili kapsar. Yumuşak ve yuvarlak hatlı parçalar öne çıkar. Modern tasarım stiliyle karıştırılmamalıdır. Modern tasarımda hatlar yuvarlaktan çok keskindir. Çağdaş tarzda iç mekanlar nötr öğeleri ve cesur renkleri öne çıkarır. Basitlik ve sadelik ön plandadır. Doğal tonlar, siyah ve beyaz çok kullanılır. Mottosu ‘Az daha çoktur’ denilebilir. Boş alan bırakmak da eşya koymak kadar önemlidir. Zemin ahşap ya da seramiktir.

Fransız Kır Tarzı

1700′lü yılların Fransız saray stilinin kır evlerine uyarlanmış biçimidir. Akdeniz mavisi, parlak sarı, toprak kırmızısı ve yeşil kullanılır. Sıcak ve samimi bir havası vardır. Doğal malzeme kullanımı öne çıkar. Mobilyalar el yapımı gibi gözükür, sanki üzerlerinde fazla oynanmamıştır. Ve elbette Fransız Kır Tarzı’nın en yaygın simgesi taş şöminedir.

Geleneksel Tarz



Geleneksel tarz pek çok farklı stilden öğeleri bir araya getirir ama bunu klasik ve rahat bir tarza uyarlar. Bu tarz sakin, düzenli ve sürprizlere kapalı bir tarzdır. Sıra dışı ya da karmaşık öğe kullanılmaz. Parçalar birbirine uyumlu ve biraz da modası geçmiş olabilir. Mobilyalar fabrika işidir ama rahattır, her yaştan kişiye hitap eder. Küçük desenler, çizgiler, çiçek deseni, geometrik şekiller kullanılır. Ama parlaklığa pek yer yoktur. Yemek odası büfeli yemek takımıyla ayrı bir köşe olarak düzenlenir.

İngiliz Kır Evi Tarzı

Bu tarz, sıcak, samimi ve doğal malzemelerin kullanıldığı ve İngiltere’nin çeşitli dönemlerine ait mobilya tipleriyle harmanlanan bir tarzdır. Örneğin Victoria dönemini çağrıştıran veya yıpranmış, antik görünümlü parçalara mutlaka yer verilir. Ahşap mobilya, lambri duvarlar, şömine, desenli duvar kağıtları ve seramik aksesuarlar İngiliz stilinin vazgeçilmezleri arasındadır.

Modern Stil

Sade, ince hatlı mobilyalar, cilalı yüzeyler, asimetri ya da geometrik şekiller bu tarzda kendilerine yer bulabilir. Büyük pencereler dışarıdan doğanın kendi tasarımıyla iç mekanın tasarımını buluşturmak ister.

Retro Tarz

60′lı, 70′li yıllar size her zaman çekici mi geliyor? Öyleyse bu tarzı kolayca benimsemeniz mümkün. Avokado yeşili, renkler, esprili dokunuşlar ve eğlenceli bir atmosfer. O yılların desenlerini ve parlak renklerini evinize taşıyabilirsiniz. Cesur davranmanız ve dikkat çekici mobilyalara yönelmeniz gerekiyor. Kadife, pelüş, plastik malzemelerden ve iri desenlerden çekinmeyin.

Romantik Stil

Yumuşak kumaşlar, çiçekli desenler, boyalı mobilya, pastel tonlar, dantel ve loş ışığı mis kokulu çiçeklerle birleştirdiğinizde şüphesiz romantik stilde bir dekorasyonun en iyi örneklerinden biri ortaya çıkmış olur.

Rüstik Tarz

Evin nerede olduğu fark etmeksizin eğer bir kasaba evi havasını dekorasyona taşıdıysanız, taş ve ahşabı kaba hatlarıyla kullanıp az süslemeli ve doğal bir ortam yarattıysanız, rüstik bir stile imza atmışsınız demektir.

alıntı
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dekorasyon, dekorasyon önerilerini, dekorasyon örnekleri, ev dekorasyonu, evinizi düzenlerken nelere dikkat etmelisiniz, stilleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Dekorasyon Görmek - Rüyada Dekorasyon Görmek Açıklaması ve Yorumu - Dekorasyon Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 04.03.13 01:20
Msn'de İlginç Yazı Stilleri Başak Msn Nickleri-Kişisel İletiler 0 09.09.12 01:23
Burçlara Göre Dekorasyon Tercihleri - Burçlar ve Dekorasyon ASYA Dekorasyon 0 27.08.12 14:15
Psd Bayan Saç Stilleri ASYA Grafik Tasarım 0 31.08.09 07:16
2009 Koleksiyonundan Yazlık Spor Giyim Stilleri Okyanus Bayan Modası 1 31.03.09 19:57


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:19 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2