tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Dekorasyon
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Dekorasyon Dekorasyon nedir? dekorasyonculuk, dekorasyon çeşitleri ve dekorasyonla ilgili bilgilerin paylaşım alanı...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yatak Odası Dekorasyon Önerileri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1026

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 10.08.13, 23:32   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Yatak Odası Dekorasyon Önerileri

Yatak Odası Dekorasyon Önerileri

Yatak odanız evlerinizin en özel odasıdır. Yatak odası yenileme sizin için zor bir karar olabilir çünkü bir çok iş sizi bekliyor olacaktır. Aydınlatma, mobilya, tuvalet masası, yatak, zemin döşemesi yenileme gibi konuları biz sizler için araştırdık.



Yatak odanızı da yenileme yaparken, odanız dar yada küçük görünebilir fakat bunu siz renk seçimi ve mobilya seçimiyle yatak odanızın küçük görünmesine sebep olmuş olabilirsiniz. Yenilemeyaparken mekanı geniş göstermek için öncelikle gardıroplarınızın ön kısımlarını aynalı tercih etmelisiniz. Yenileme için kullanacağınız duvar renklerinde mümkün olduğu kadar açık renkleri tercih etmelisiniz.

Dekorasyon yaparken ilk önce zeminden başlama gerekir. Dekorasyonda tercih edeceğiniz zemin malzemeleri masif parke, lamine parke olabilir. Bunları tercih etmek istemiyorsanız eğer laminat parke, hali ya da pvc kaplamaları da kullanabilirsiniz.

Yatak odanızın duvarlarında yapacağınız yenileme için yatağınızın arka duvarını duvar kağıdıyla kaplayabilir, diğer duvarları ise o duvar kağıdının içinde bulunan renklerden boyabilirsiniz.

Yenileme yapacağınız yatak odanızda gardıropların önemi büyüktür. Yatak odanıza yenileme için seçeceğiniz gardırobun küçük olması daha sonra alacağınız eşyaları içine alamayacağından ek dolap alma ihtiyacı olur böylece odanızda kullanım alanınız daralır. O yüzden bunun önlemini baştan alırsanız en çok siz rahat edersiniz. Yenileme yaparken alacağınız dolapların ihtiyacınız kadar derin olmasını göz önünde bulundurun. Gardıroplarınızın raf sistemlerinin bulunduğu tarafta 40 ile 45 cm standart askı ve çekmecelerin olduğu tarafta ise 60 cm derinlik sizler için yeterli olacaktır. Yenileyeceğiniz gardıroplarınızın yüzeylerini açık renkte seçersiniz odanızda daha aydınlık ve ferah bir görüntü sağlamış olursunuz. Ama bu yinede sizin tercihiniz ve zevkinizle alakalı bir durumdur.

Yenileme yapacağınız yatak odasında kullanacağınız gardırobunuz sizin ihtiyaçlarınıza tam bir çözüm sunmuyorsa bu sorunu nasıl giderebilirsiniz?

Eğer mekanı sıkıcı göstermeyecekse yenileme yaparken giriş kapınızın üzerine geniş bir raf sistemi yaptırabilirsiniz. Diger bir çözüm ise yatağınızın altını duvardan duvara 40 cm yükseltebilirsin bu yenileme yapacağınız yatak odanızın çok gösterişli durmasınada yardımcı olacaktır. Yatağınızın ön tarafını ise çekme ile değerlendirebilirsiniz.

Yatak odanızıda yenileme yaparken rahat bir uyku için kapı izolasyonunuzu çok iyi yaptırmalısınız.Yenileme sonrası dışarıdan odanıza gelecek olan sesleride cam sisteminizde akustik camları tercih edip, dış cephe yalıtımınızda iyi bir şekilde yapılmasının çok faydası olacaktır.En önemlisi yenileme yapacağınız yatağınızın kendinize uygun olup olmadığıdır. Bunu yatağınızı satın alacağınız yere danışmanız çok faydalı olacaktır. Sabahları uyandığınızda ise uykunuzu bölebilecek güneş ışınlarının içeri girmemesi için ışık geçirmeyen perdeleri tercih edebilirsiniz.

Yenileme yaparken yatak odanızda kullanacağınız aydınlatma için hem işlevsellik hemde romantiklik açısından önem taşır. Biraz romantikliğinizi ön plana çıkararak duygusallığınızı yansıtabileceğiniz yerlere aydınlatma yerleştirebilirsiniz. İşlevsellik açısından ise kitap okumak için baş ucunuza küçük bir abajur tercih edebilirsiniz. Genel aydınlatmada yapacağınız yenileme için mekanı çok aydınlık gösterebilecek aydınlatmalar seçmeniz sizlere faydalı olacaktır.

alıntı
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dekorasyon, odasi, onerileri, yatak, yatak odası dekorasyon malzemeleri, yatak odası yenileme sırları, yatak odası zemin dekorasyonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Yatak Odası Dekorasyonları ve Yatak Odası Takımları Berfin Dekorasyon 1 02.12.12 17:17
Genç Odası Mobilya Modelleri - Genç Odası Dekorasyon Örnekleri Berfin Bebek ve Genç Odası 2 04.11.12 16:20
2012 Yatak Odası Modelleri - Yatak Odası Mobilyaları ve Aksesuarları Berfin Dekorasyon 0 31.08.12 15:24
Rüyada Yatak Odası Görmek - Rüyada Yatak Odası Görmek Açıklaması ve Yorumu - Yatak Od Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 30.07.12 20:59
Bebek Odası Dekorasyon Önerileri SERDEM Bebek ve Genç Odası 0 25.09.11 02:50


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:49 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2