tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Diğer Spor Dalları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Diğer Spor Dalları Spora dair herşey...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Atletizm Yüksek Atlama Oyun Kuralları - Yüksek Atlama Oyun Kuralları Nelerdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1284

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.02.14, 18:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Atletizm Yüksek Atlama Oyun Kuralları - Yüksek Atlama Oyun Kuralları Nelerdir?

Atletizm Yüksek Atlama Oyun Kuralları - Yüksek Atlama Oyun Kuralları Nelerdir?
Atletizm Yüksek Atlama Oyun Kuralları Nelerdir?


Yüksek atlama atletizmin bir dalıdır. . Koşarak hız kazandıktan sonra sağlam iki dik sehpanın arasındaki çıtanın üzerinden atlayarak yapılır. Bu atlamada prensip vücudun çıtanın üzerinden düşürmeden geçmesidir.

Yüksek atlamayı diğer yarışmalardan ayıran özellikler üç tanedir. Birincisi mesafe dikey olarak ölçülür ikincisi başarı ve başarısızlık belirli bir yükseklikteki çıtayı aşmaya bağlıdır üçüncüsü ise atlet başarılı olduğu sürece sayısız deneme hakkına sahiptir. Bu spor dalında başarılı olmak için bacak adelelerinin doğal bir yaylılık ve tempo kuvvetine sahip olması vücudun dirençli ve uyumlu olması gerekir. Boy faktörü sanıldığının tersine avantaj oluşturmaz.

Atlama alanı olarak kullanılan çıkış noktası ile yarım daire şeklinde olan hızlanma sahasının uzunluğu 15 m'den az olamaz. Atlama sehpası sert ve bükülmez ağaçtan veya madendendir. Aralarındaki mesafe 3.66 - 4.02 m'dir. Atlama çıtasının uçları kare üçgen veya yuvarlak olabilir. Ağırlığı 2 kg'ı geçemez. Sehpa üzerindeki çıta yarışmacının dokunduğu zaman kolayca düşecek biçimde yatay durumdadır. Çıtanın arkasında süngerle doldurulmuş düşme minderi en az 5x4 m boyutunda ve yeterli kalınlıktadır. Kullanılan malzemelerin başında topuğu korumak için plastik ve lastik çivili ayakkabıları sayabiliriz. Topuğun kalınlığı 6 mm'yi taban kalınlığı da 13 mm'yi geçemez.
Atlamadan önce hız kazanabilmek için koşulması gerekir. Atlayıcı 7 - 11 adım arası yaklaşma koşusunu 30 - 40 derecelik bir açı ile giderek hızlanan bir koşu temposu ile yapar. Atlayıcı çıtaya çok yakın basarak sıçramalıdır. Sıçrayış tek ayakla ve geriye alınmış vücudun gergin bacak üzerine alınmasıyla başlar. Çıta üzerine gelince vücudun ekseni etrafından dönmesi başın göğüs hizasına alınması ile sürer. Önce dış kol ile savunma bacağının mindere değmesi sonra da gövdenin kalça ile omuz üzerinde dönüşüyle atlama tamamlanır. Yüksek atlamada yarışmacının uyması gereken en önemli kural; sıçramada tek ayağını kullanmasıdır. Yüksek atlamada yarışmacılar ilk atlayacakları yüksekliği kendileri seçerler. Alt sınırın yukarısında olmak kaydıyla herhangi bir yüksekliği atlamadan geçebilirler. Başarılı olduğu sürece sayısız deneme hakkına sahiptirler. Ancak birbirini izleyen üç başarısız atlama denemesi yaptıklarında .

Bunlardan en popüler olanları Straddle (Binme) ve Fosbury Flash teknikleridir. Straddle'da atlet yüzü aşağıya bakar biçimde vücudunu çıtanın etrafında döndürerek atlar. Fosbury Flash tekniğinde ise atletin çıtayı önce başı geçer ve omuzlar üzerine düşülür. Kısa zamanda öğrenilmesi ve göze hoş görünmesi Fosbury Flash tekniğini popüler kılmaktadır.

Yarışmacı atlama sırasında iki ayağının üzerinde sıçrarsa çıtayı aşmadan düşerse atlama anında çıtaya çarpar desteklerinden düşürürse başarısız sayılır.

Atlamalar

Yüksek atlama
Uzun atlama
Sırıkla yüksek atlama
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
atlama, atleti, atletizm, atletizm yüksek atlama oyun kuralları, atletizm yüksek atlama oyun kuralları nelerdir?, kurallari, nelerdir, oyun, yuksek, yüksek atlama oyun kuralları nelerdir?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Atletizm Üç Adım Atlama Oyun Kuralları - Üç Adım Atlama Oyun Kuralları Nelerdir? ASYA Diğer Spor Dalları 0 27.02.14 19:06
Atletizm Dekatlon Oyun Kuralları - Dekatlon Oyun Kuralları Nelerdir? ASYA Diğer Spor Dalları 0 27.02.14 19:01
Atletizm Heptatlon Oyun Kuralları - Heptatlon Oyun Kuralları Nelerdir? ASYA Diğer Spor Dalları 0 27.02.14 19:00
Atletizm Sırıkla Yüksek Atlama Oyun Kuralları - Sırıkla Yüksek Atlama Oyun Kuralları ASYA Diğer Spor Dalları 0 27.02.14 18:56
Atletizm Uzun Atlama Oyun Kuralları - Uzun Atlama Oyun Kuralları Nelerdir? ASYA Diğer Spor Dalları 0 27.02.14 18:55


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:02 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2