tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Diğer Spor Dalları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Diğer Spor Dalları Spora dair herşey...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Rafting Malzemeleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
965

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24.03.08, 19:56   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Serap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Denizli
Mesajlar: 4.745
Konular: 1880
Puan Grafiği
Rep Puanı:5102
Rep Gücü:72
RD:Serap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 682
226 Mesajına 380 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Rafting Malzemeleri

Rafting Malzemeleri

A) Botlar :
Boyu 3.6 m. ile 4.8 m. arasında, dolan suyu kendiliğinden boşaltan, modern, sağlam ve şişirilebilir botlar kullanılır. Botlar bölümler halinde ve batmaz özelliktedir. Suyun sığ olduğu zamanlarda, küçük dalgaların içinde daha fazla hareket ve heyecan sağlayan daha küçük botlar kullanılır.

1- Kısa Kürekli (Bota Bağlı Olmayan Kürekler) Botlar :


Bu botlar bir rehber ile 6-8 kişiyi taşır. Her bireyin bir küreği vardır. Katılımcılar bu tür botları seçtiğinde, katılımcılara botun bazen kolayca akıntıya kapıldığı, sık sık kürek çekmek gerektiği, botun çarpan dalgalardan etkilendiği vurgulanmalıdır.

2- Kürekli Botlar :


Bu botta bir çift kürekle bota manevra yaptıran bir rehber bulunur. Bu botlarda 6 kişiye kadar, rahat bir şekilde gezinti yapılabilir. Akarsuların çoğunda, kürek çekmek yerine rahatça fotoğraf çekip, hayal kurarak gezinti isteyenlere bu tip kürekli botlar önerilir.

3- Kısa Kürekli – Kürekli Kombine Botlar :


Kombine botlarda çift kürekle manevra yaptıran bir rehber ile kısa kürekli botlarda olduğu gibi kürek çeken en fazla 6 kişi bulunur. Bu botlar bazen V. sınıf nehirlerde ve derin sularda kullanılır ve mümkün olan en güçlü manevra imkanı sunarlar.

4- Kataraftlar :


Kataraftlar sadece bir rehber ve malzeme taşır. Bunlarda metal bir çerçevede bir arada tutulan iki şişirilebilir tüp bulunur. Rehber bota çift kürekle manevra yaptırır. Bu botlar güvenlik amaçlı ve / veya bazı V. sınıf nehirlerde takımları taşımak için kullanılır.

B) Kask :


Botun devrilmesi durumunda botta bulunanların başlarını çarpmalara karşı korumak için plastikten veya fiberglastan yapılmış malzemelerdir . Kaskın çenesinin altında bağlanması için çabuk ayrılabilen klipsi vardır . Kaskın üzerinde bulunan delik veya yarıklar fazla ısının dışarı atılmasını sağlamaya yarar.

C) Koruyucu Yelek :


Nehir / Dereye düşen raftcının kafasını kayalara çarpması sonucu bilincini yitirmesi veya kaza sonucu hayati idamesini yapamaması durumunda vücudunun suya batmasını önlemek ve kafasının her durumda suyun üzerinde kalmasını sağlamak için üretilmiştir.

Koruyucu yelek giyildikten sonra vücuttan çıkmasını önlemek için bağlarla vücuda bağlanmalıdır. Bu nedenle müsabaka veya antrenman başlamadan önce giyilmesi zorunlu olan bir malzemedir. İçi suya batmayan malzemelerle doldurulmuştur. Değişik renklerde üretilmiştir, bunun nedeni suya düşen raftcının kısa sürede gözükmesini sağlamaktır.

Koruyucu yeleğin kumaşı ıslanmayan kumaştan yapılmıştır. Kumaş ıslansa bile kolay kuruyan kumaşlardan yapılması uygundur.

Yeleğin üzerine suyun üstünde kalan kısımlara reflektör görevi yapan reflektörler takılmıştır böylece gece aramalarında kolaylık sağlanmıştır.

D) Yağmurluk :


Raftcıların iç kıyafetlerinin fazla ıslanmasını önlemek ve vücut ısısını korumak için plastikten yapılmış bir malzemedir.

Yağmurluğun başlık kısmında bulunan ip başlığın sıkıştırılmasını sağlamakta kulanılmaktadır. Kolların kenarında bulunan çek yırt yağmurluğun kollarının sıkıştırılmasında kullanılmaktadır.

E) Kürek :


Botun su içinde yönlendirmesini sağlamak için sertleştirilmiş plastikten yapılmış malzemedir. Suyun yoğunluğundan (kaldırma kuvvetinden) daha hafif olduğu için suyun üzerinde yüzebilmektedir.

Yapım özelliğine bağlı olarak değişik büyüklükte olanları vardır. Üretim özelliğine bağlı olarak değişik renklerde üretilmiştir. Anılan renkler; kulanıcı küreğini suya düşürdüğü taktirde kolayca bulunmasını sağladığı gibi küreklerin diğer kullanıcılar tarafından kolayca gözükmesini sağlar.

F) Kurtarma İpi :


Bottan herhangi bir nedenle nehire/dereye düşen sporcuların kurtarılmasında kullanılan dinamik iptir. Bota binildiğinde ipin bir ucu bota sabitlenir diğer ucu ise açık düğüm yapılarak hazır hale getirilir. Bottan düşme meydana geldiğinde ip düşene doğru atılarak ipin tutulması sağlanır. Botun içinde bulunan ekip tarafından ip çekilerek düşen kişi bota alınır.

G) Ayakkabı :


Botun içinde giyilmek için üretilmiş özel ayakkabıdır. Ayakkabının altında botu yıpratacak veya yırtacak herhangi bir metal parça bulunmamaktadır. Ayakkabıların altında bulunan delikler vasıtasıyla ayakkabının içine giren su kendiliğinden dökülmeyi sağlamaktadır. Bot ayakkabısı bulunmadığı durumlarda yumuşak tabanlı spor ayakkabısı da kullanılabilinir.

( Alıntı )
--------------Tualimforum İmzam--------------
Serap
Serap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
malzemeleri, rafting, rafting malzemeleri, rafting sporu malzemeleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Köprüçay Rafting Parkuru Kedi Antalya 0 08.04.10 03:13
Manavgat Çayı Rafting Parkuru Kedi Antalya 0 08.04.10 03:12
Melen Çayında Rafting-Düzce Kedi Düzce 0 03.01.10 11:31
Türkiye'deki Rafting Alanları Serap Diğer Spor Dalları 0 24.03.08 20:01
Rafting Hakkında Bilgi Serap Diğer Spor Dalları 0 24.03.08 19:53


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:49 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2