tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Diğer Spor Dalları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Diğer Spor Dalları Spora dair herşey...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Vancouver 2010
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1373

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.02.10, 11:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Vancouver 2010















Vancouver 2010 antremanda üzücü olay Gazete Van

2010 Vancouver Kış Olimpiyatları üzücü bir olayla başladı

Dünyaca ünlü Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları, bu gece itibari ile Kanada’nın Vancouver kentinde start veriyor. Vancouver 2010′a ülkemizden de 5 sporcu katılacak, Vancouver 2010 ile ilgi tüm etkinlik takvimini buradan takip edebilirsiniz
Vancouver 2010 etkinlik takvimi

Dünyaca ünlü Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları, bu gece itibari ile Kanada’nın Vancouver kentinde start veriyor. Vancouver 2010′a ülkemizden de 5 sporcu katılacak, Vancouver 2010 ile ilgi tüm etkinlik takvimini buradan takip edebilirsiniz.
Kanada’nın Vancouver kentinde bugün başlayan 21. Kış Olimpiyatları’nda antreman yapan Gürcü kızakçı Nodar Kumaritaşvili, kaza sonucu hayatını kaybetti.
Associated Press ajansının bildirdiğine göre, Kanada’nın batı kıyısında İngiliz Kolumbiyası eyaletinde yapılan kış olimpiyatında, 21 yaşındaki Gürcü kızak sporcusu Kumaritaşvili, tek kişilik sırtüstü binilen sürat kızağında kayarken “oluk pistin” finiş noktasına yakın kulvar duvarının tamponsuz demir çubuğuna çarparak öldü.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Belçikalı Başkanı Jacques Rogge, doktorların büyük çabasına rağmen kurtarılamayan Gürcü sporcu için “Çok üzgünüz. Oyunlar hakikaten darbe aldı” ifadesini kullandı. Sporcunun ailesine hemen haber verilmedi.
Gürcü olimpiyat takımının başkanı da “Oyunlardan hemen çekilme ihtimalimiz var” dedi.

Vancouver start aldı








Kanada’nın Vancouver şehri, ne zamandır 2010 Kış Olimpiyatları’na hazırlanıyordu. Çok da heyecanlıydılar. Ama Vancouver 2010 sadece şehrin sakinlerine değil, kış sporları ile biraz ilgisi olan herkese heyecan veriyor. Bize de, çünkü altı sporcumuz Kış Olimpiyatları’nda yarışacak. Artistik Buz Pateni dalında, Avrupa’da kendini kabul ettirmiş olan Tuğba Karademir’in yanısıra, Kayaklı Koşu dalında Sebahattin Oglago, Ömer Yusufoğlu ve Kelime Aydın, Alp Disiplini dalında ise Tuğba Daşdemir ile Erdinç Türksever, Türkiye’yi temsil edecek.
Aslında yazılacak o kadar çok şey var ki, insan hangisinden başlayacağını bilemiyor. Hepsinin buraya sığmayacağı ise, kesin. Her şeyden önce Vancouver 2010, bir ülkenin yerli halkının da oyu ve katılımıyla düzenlenen ilk olimpiyat. Bu topraklarda yaşayan Kanada yerlileri: Lil’wat, Musqueam, Squamish ve Tsleil-Waututh İlk Ulusları, Vancouver Olimpiyat Komitesi’yle birlikte oyunlara evsahipliği ederek Olimpiyat tarihine geçecek. Ancak, atalarının topraklarının çalındığını iddia ederek bu ortaklığı protesto edenler de var. Boşuna dünya kadar para harcandığını söylüyor, ‘Çalınmış Topraklar’da Olimpiyat yapılmasına karşı çıkıyorlar.
Protestolar bir yana, 21. Kış Olimpiyatları dün başladı. 82 ülkeden yaklaşık 5 bin 500 atlet, 86 altın madalya için yarışacak. Bakalım bu Olimpiyatlar’dan da, örneğin Tomba gibi unutulmaz isimler çıkacak mı? Vancouver 2010 tahminleri çoktan yapıldı, tabii. Örneğin Eurosport’un sitesinde, olimpiyatın yıldızları olması beklenen 12 sporcudan oluşan liste yapılmış. Alp disiplininde, kayağın kötü çocuğu, ABD’li Bode Miller var. Kendisi, 2007’de ayrıldığı ABD milli kayak takımına sonradan ister istemez dönmüştü. Şu sıralarda şanssız yarışlar da yaşamış olan bu yetenekli sporcunun ne yapacağını merak ediyoruz.
İkinci sırada ise, gene Alp Disiplini’nden bir başka Amerikalı sporcu var: son üç yıldır bu disipline hakim olmuş Lindsey Vonn. Oyunlardan önce şaşılacak kadar formdaydı. Ancak geçen hafta bir kaza geçirdi, yarışıp yarışmayacağını bile bilmiyordu. Neyse ki, mücadeleden kaçmayan Vonn, ağrı kesiciler ve uyuşturucu kremler marifetiyle, hatta bacağına peynir bağlayarak, perşembe günü test inişlerine katıldı. Testler, hava muhalefeti yüzünden iptal edilse de, kazadan bu yana ilk kez kayma fırsatı buldu. Kocası, hocası ve baş danışmanı Thomas, Vonn’un kayabilecek halde olursa mutlaka yarışacağını söyledi. Umarız yarışır, çünkü Vancouver 2010’un en büyük favorilerinden biri olduğu gibi, kayak sporunun da en büyük isimleri arasında. Gerçi Sports Illustrated’daki mayolu resmi (aynı zamanda çok güzel bir hanım) başına biraz dert açtı ama, sporcu olarak inkâr kabul etmez bir değeri var.
Gelelim diğerlerine: Biatlon’da beş Olimpiyat, 14 dünya şampiyonluğu sahibi Norveçli Ole Einar Bjoerndalen; aynı dalda kadınlarda, hastalığı nedeniyle son Dünya Kupası’nda yarışamayan, 2009 Dünya Şampiyonası’nın ‘hat trick’li sporcusu İsveçli Helena Jonsson; krosta junior’lık döneminden beri madalyaya boğulmuş olan Norveçli Petter Northug; seyri en zevkli sporlardan kayakla atlamada 31 Dünya Kupası zaferi olan Gregor Schlierenzauer, ancak Avusturyalı kayakçının sıkı rakipleri var örneğin, Simon Amman; kızakta bu sporun tarihinde ikili ve dörtlü kızakta dümeni tutarak çift altın alan beş kişiden biri, Alman Andre Lange; Kanada kültürünün temel dayanaklarından buz hokeyinde kendi evinde yarışacak olan Sidney Crosby; artistik patinajda, Güney Kore’nin ilk artistik patinaj şampiyonu olmayı uman Kim Yu-Na, snowboard’da kızıl saçlarıyla ‘Uçan Domates’ adına hak kazanmış Shaun White; 14 yaşında şampiyonluğu tatmış olan kısa mesafe patencisi Apolo Ohno ve sürat pateninin ustalarını yetiştiren Hollanda’dan Sven Kramer.
Çerçevemi aşmışım bile ama, küçük bir müjdem var. İran’dan ilk kez bir bayan sporcu Alp disiplininde yarışacak. Marjan Kalhor’a başarılar diliyoruz.


Vancouver'da başlayan Kış Olimpiyatı'nın Kanada'ya kâr değil zarar getireceği belirtildi. Vancouver olimpiyatının bütçesi 1.5 milyar dolar hesaplanmıştı.



VANCOUVER - 2010 Kış Olimpiyatı dün Kanada’nın Vancouver kentindeki renkli açılışla başladı. Bu yıl 21. düzenlenen olimpiyat için kent baştan aşağı süslendi. 21. Kış Olimpiyatı ya da bir başka adla 2010 Kış Olimpiyat Oyunları, 28 Şubat’a kadar sürecek.
Ancak spor müsabakalarından para kazanmak umuduyla milyarlarca dolarlık yatırım yapan Kanada’ya dünya otoritelerinden kötü haber geldi. Çünkü şimdiye kadar yapılan olimpiyatlardan hesaplanan verilere göre olimpiyat oyunları her zaman kârlı olmuyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge 2003 yılında, 2010 kış olimpiyatını Vancouver’in kazandığını duyurduğunda, bu haber bütün Kanada’yı sevindirmişti. Milli Olimpiyat Komitesi ve Kanada hükümeti kış oyunlarının binlerce kişiye istihdam imkânı yaratacağını, Vancouver’in turistik cazibesinin artacağını ve organizasyonun yaklaşık 10 milyar dolar kârla kapanacağını duyurmuştu.

Gelir 1 milyar dolar
2009 yılının ocak ayında British Columbia Valisi Gordan Campbell CBC Televizyonu’na, “Olimpiyat oyunları için tespit edilen bütçeyi aşmadıklarını ve olimpiyatı istihdam artırıcı bir faktör olarak gördüklerini” söylüyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.
Campbell’in televizyondaki açıklamalarının üzerinden birkaç gün geçtikten sonra, 2010 kış oyunları için yapılan harcamanın öngörülen rakamın oldukça üzerine çıktığı öğrenildi.
Vancouver olimpiyatının bütçesi 1.5 milyar dolar olarak hesaplanmışken, resmi rakamlara göre, oyunların organizatör kente en az 5.6 milyar dolara mal olacağı ve beklenen gelirin 10 milyar dolar değil ancak 1 milyar doları bulacağı ortaya çıktı. Oyunlar sona erdiğinde ise, toplam giderler beklenen gelirin 4.6 milyar dolar kadar üzerinde olacak.

Turist patlaması olmadı
Kanadalı uzmanlar zararın bu kadar fazla çıkmasında ekonomik kriz kadar eyalet yönetimiyle Vancouver organizasyon komitesinin maliyet hesaplarındaki hatalarının da payı bulunduğunu belirtiyor. Kanada hükümeti yine de kış olimpiyatlarının uzun vadede bölgeye çok şey kazandıracağı görüşünde. Turizm Bakanlığı sözcüsü Wendy Underwood da, olimpik tesislerle altyapıya yapılan 2.8 milyar dolarlık harcamanın karşılığını fazlasıyla alacaklarını ifade ediyor. Underwood, “Son beş yılda Vancouver’in şehir gelişim projesine büyük yatırım yapıldı. Olimpiyat sayesinde kentimiz çok daha iyi bir altyapıya kavuştu. Bütün dünyada en az üç milyar kişinin seyredeceği olimpiyat aynı zamanda dış itibarımızı da artıracak” diyor. Öte yandan kış oyunları öncesinde Vancouver’in turist baskınına uğrayacağını sanan organizatörler de yanıldı.

Atina 7 milyar zararda Ama Vancouver, ev sahipliğini milyarlarca dolarlık zararla kapatan tek kent olmayacak. Atina 2004 Olimpiyatı yüzünden 7 milyar avro borçlanmıştı. Montreal, 1976 olimpiyatı için girdiği borcu ancak 2002 yılında kapatabildi. Siyasi Alternatifler Merkezi uzmanlarından Seth Klein, kış olimpiyatının yarattığı ekonomik canlanmanın, oyunların süreceği 14 günlük süreyle sınırlı olduğunu söylüyor. Olimpiyatın milli geliri ve istihdamı olumlu etkileyeceğini belirten Klein, ancak “Harcanan 6 milyar dolara değer mi? Bu para başka alanlarda harcansa milli gelir ve istihdam üzerindeki etkisi ne olurdu? Görünüşe göre, 6 milyar dolar başka alanlara yatırılsa, uzun vadeli getirisi çok daha fazla olurdu” dedi.

Para sokağa mı atıldı?
Vancouver’deki anti-olimpiyat hareketinin sözcülerinden Dr. Chris Shaw da, 6 milyar doların sokağa atıldığını ifade ediyor. Shaw, “6 milyar dolarla 10 yıl boyunca Alzheimer araştırmaları finanse edilebilirdi ama Vancouver borçlanıp faturayı vergi mükellefine kesti” diyor. Shaw, olimpiyat eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: “Hayatımızın sonuna kadar bu oyunların borcunu ödeyeceğiz.
Olimpiyatın milli gurur, uluslararası ilgi odağı olma ve mutluluk hissi verme bakımından bir kente yararı olup olmadığı tartışma götürür. Ama alternatif maliyet açısından olimpiyat düzenlemeye değmez.”
Dr. Shaw, olimpiyat oyunları yüzünden araştırma, sosyal güvenlik ve kültür bütçelerinde yapılan indirime de dikkat çekiyor. Kanada’da eyalet yönetimi sağlık harcamalarını 330 milyon dolar azaltırken, Kültür ve Sanat Bakanlığı da bütçesini yüzde 80 kıstı. Dört yılda bir düzenlenen olimpiyat en son 2006 yılında İtalya’nın Torino şehrinde düzenlemişti. 2014 yılındaki oyunların ev sahipliğini ise Rusya’nın Sochi şehri yapacak. Türkiye’yi olimpiyatta Kanada’da yaşayan milli sporcu Tuğba Karademir, artistik buz pateninde temsil edecek.

Tuğba yarışacak
Olimpiyat oyunlarındaki hedefinin ilk 10 sporcu arasına girmek olduğunu söyleyen Karademir, ikinci vatanı olarak gördüğü bu ülkede yarışacak olması nedeniyle heyecanının giderek arttığını ifade etti. Vancouver 2010 açılış töreninde Türk bayrağını Kelime Çetinkaya taşıyacak.
Türkiye’yi üçüncü defa olimpiyatta temsil eden Kelime Çetinkaya, 2002 Salt Lake City ve 2006 Torino’da yarışmıştı. Tuğba Karademir dışında, Kayaklı Koşu dalında Sebahattin Oglago, Ömer Yusufoğlu ve Kelime Aydın, Alp Disiplini dalında ise Tuğba Daşdemir ile Erdinç Türksever Türkiye adına yarışacak. (Deutsche Welle)

Açılışa 40 milyon dolar
Vancouver kentindeki 2010 Kış Olimpiyat Oyunları, 28 Şubat’a kadar sürecek. Açılış için ayrılan 40 milyon dolar, törenin ‘tarihin en pahalı kış olimpiyatı açılış töreni’ unvanına sahip olmasını sağladı. Vancouver 2010 töreni, Pekin 2008 Yaz Oyunları’nın ardından, ‘tüm zamanların en pahalı ikinci olimpiyat açılış töreni’ olma özelliğini de elde edecek. BC Palace Stadyumu’ndaki tören, kapalı mekanda düzenlenecek ilk olimpiyat açılış seromonisi olacak.






Kanada'nın Vancouver kentinin evsahipliği yaptığı 21. olimpik kış oyunlarına 82 ülkeden 2700 sporcu katılıyor.

Alman ekibi Torino'da kazandığı unvanı korumak ve milletler sıralamasında yeniden birinci olmak azminde. Almanya'nın, bütün zamanların en çok altın madalya kazanan ülkeleri sıralamasında da Rusya'yı yakalayıp birinciliğe yükselmesi mümkün. Kış Olimpiyatları'nda şimdiye kadar Rusya 121, Almanya ise 119 altın madalya kazanmıştı.

150 kişilik bir kafileyle müsabakalara katılan ve en çok branşta mücadele edecek ülkelerden biri olan Almanya; 1992, 1998 ve 2006 Kış Olimpiyatları'nda en çok altın madalya kazanan ülke olmuştu. Almanya'dan başka, ABD, ev sahibi Kanada, Avusturya, Norveç ve Rusya'ya da altın madalya birincisi olma şansı tanınıyor. Almanya 2006 Torino Olimpiyatları'nda 11 altın, 12 gümüş ve 6 da bronz madalya kazanmıştı. Alp ve kuzey disiplini kayağın yanı sıra artistik buz patinajı, kızak ve sürat pateni Almanya'nın favori gösterildiği branşlar.

Ev sahibi Kanada konuklarına nezaketsizlik edip en fazla altın madalyayı kazanmak için kış oyunlarına iddialı bir programla hazırlandı. 'Kürsüyü sahiplen' kampanyasıyla beş yılda 117 milyon Dolar harcayarak oyunlara hazırlanan Kanada'nın bu yatırımın karşılığını alması kolay olmayacak. Kanada 2006 Torino Olimpiyatları'nda yedisi altın, onu gümüş ve yedisi de bronz olmak üzere 24 madalya kazanmıştı.

Deniz kıyısında olimpiyat keyfi

15 branşta 86 altın madalyanın sahiplerini bulacağı Vancouver Kış Olimpiyatları'nın deniz kıyısındaki bir kentte yapılacak olması da oyunlara apayrı bir özellik kazandırıyor. Müsabakaların büyük bölümü, Vancouver'e 125 km. mesafedeki Whistler ve Cypress Mountain adlı kış sporları merkezlerinde düzenlenecek.

Kış Olimpiyatları'ndan bazı rakamlar ise şöyle:

- Üç milyar televizyon seyircisi.

- 1 milyar 115 milyon euroluk toplam maliyet.

- Açılış ve kapanış törenlerinin faturası, 40 milyon doları bulacak.

- Açılış törenindeki gönüllü figüran sayısı 4 bin.

- Almanya Vancouver'den önceki 20 kış olimpiyatında 330 madalya kazandı.

- ABD kış olimpiyatlarına 200'den fazla sporcuyla katılmayı başaran tek ülke oldu.

- 2006 Torino Olimpiyatları'nda 26 ülke en az bir madalya kazandı.

- Vancouver'le birlikte 21 kez kış oyunları tertiplenmiş olmasına rağmen artistik buz pateni 23 kez olimpik oldu. 1908 ve 1920 yaz olimpiyatlarında artistik bu pateni de vardı.

- Vancouver'deki Olimpiyat Meşalesi 16 gün yanacak.

- ABD, 13 ayrı kış sporları branşında altın madalya kazanan tek ülke. ABD sadece biatlon ve kuzey disiplini kombinede olimpiyat şampiyonu olamadı.

- 1924 yılından beri bütün kış oyunlarına katılan ülkeler: Finlandiya, Fransa, ingiltere, italya, Kanada, Avusturya, Macaristan, Norveç, Polonya, isveç, isviçre ve ABD.

Madalya rekoru Daehlie'de

- Norveçli mukavemet efsanesi Björn Daehlie kış olimpiyatlarının sekiz altın madalya kazanan tek sporcusu.

- Altı kez kış olimpiyatlarına katılan sporcu sayısı, 15. Vancouver'de de, yedinci kez kış oyunlarına katılan sporcu bulunmuyor.

Kanada, kendi topraklarında şimdiye kadar hiç altın madalya kazanamadı. Ev sahibi ülke, 1988 Calgary ve 1976 Montreal Olimpiyatları'nda birincilik kürsüsüne çıkamamıştı





















--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
2010, vancouver, vancouver 2010


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Chevrolet Camaro 2010 - Chevrolet Camaro 2010 Resimleri - Chevrolet Camaro 2010 Foto Kartal Motorlu Araçlar Resimleri 0 24.12.11 22:48
2010 Ygs Sonuçları,Ygs Sonuçları 2010,Yükseköğretime Geçiş Sınavı Sonuçları ASYA Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları 0 11.04.10 07:35
2010 Formula 1 Takvimi - 2010 F1 Takvimi - 2010 Formula 1 Takvim Mavi Lord Diğer Spor Dalları 0 29.03.10 05:35
2010 Kış Modası Bere Modelleri - 2009 2010 Kış Modası ASYA Bayan Modası 0 05.02.10 08:10
2010 Gelinlikleri-2010 Gelinlik Modelleri ASYA Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları 2 06.09.09 06:09


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:32 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2