tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Diğer Spor Dalları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Diğer Spor Dalları Spora dair herşey...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Wushu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1312

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.03.10, 19:29   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Wushu

Türkiye 56 madalya ile ikinci oldu



ANTALYA’da gerçekleştirilen 13’üncü Avrupa Wushu Şampiyonası sonunda Türkiye genel klasmanda kazandığı 13 altın, 25 gümüş, 18 bronz toplamda 56 madalya ile ikinci oldu.


Şampiyonada Rusya 52 altın, 13 gümüş, 7 bronz, toplamda 72 madalya ile birinci oldu. İtalya ise 5 altın, 4 gümüş, 3 bronz, toplamda 12 madalya ile üçüncü, Ukrayna da 1 altın, 9 gümüş, 6 bronz, toplamda 16 madalya ile dördüncü sırada yer aldı.

Şampiyonayı değerlendiren Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı ve Avrupa Wushu Federasyonu 1'inci Başkan Vekili Ebubekir Hocaoğlu, Türkiye'nin sporcu sayısı artış bakımından dünyada birinci sıraya yükseldiğini belirterek, "Bu nedenle üç büyük organizasyonu arka arkaya Türkiye'ye verildi. İlk amacımız Wushu'yu büyük kitlelere ulaştırmaktı, bunu başardık. İkinci hedefimiz de şampiyonalarda en çok madalya kazanan ülke olmak. Bunun için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Bu şampiyona da Rusya'nın arkasından ikinci olmamız büyük bir başarı" dedi.



DÖRT ORGANİZASYON BELİRLENDİ
Avrupa Wushu Federasyonu 1'inci Başkan Vekili Ebubekir Hocaoğlu Shareton Otel'te basınla sohbet toplantısı düzenledi. Şampiyonanın bittiğini ama Avrupa Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu toplantılarının devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

Gelecek 4 organizasyonu planladık. Yıllara göre sırasıyla Paris, Kiev, Hırvatistan ve Portekiz'de şampiyonalar yapılacak. Bir organizasyon için sadece ülkenin seçilmesi yetmiyor. Organizasyon belirlenen yere gidip hem organizasyon hem de güvenlik anlamında olur verilirse karar onaylanıyor.

ORGANİZASYON TAM PUAN ALDI
Şampiyona organizasyon açısından çok iyiydi. Hiçbir ülkeden şikayet almadık. Bu güne kadar yapılan yerlerde şikayetler vardı ama Antalya'nın ciddi bir avantajı var. Konaklama, yeme içme ve ulaşım çok organizeydi. Şampiyonanın yapıldığı spor salonu ile otellerin çok dar alanda olması bunda çok büyük rol oynadı. Herkes organizasyondan çok memnun kaldı.


İKİNCİLİK BÜYÜK BAŞARI
Sportif kısmına gelince, Wushu'nun daha büyük kitlelere ulaşması için bir karar almıştık. Daha fazla insanın yarışmalara katılmasını temin etmek için. Bundan dolayı madalya sayısı arttı. Daha önce bir kategoride yapılıyordu yarışmalar. Mesela büyükler ve gençler kategorisinde. Şimdi bunları birleştirdik. Gençleri de ikiye böldük, büyükleri de. Eskiden 22 kişiyle yapılan yarışlar 70 kişiyle yapıldı. Bu da ülkelerin madalya sayılarını artırdı. Türkiye'de bu spor çok gelişiyor. Özellikle Tao konusunda. Daha önce başarımız çok düşüktü ama şu anda çok daha iyi duruma geldik.

AKDENİZ ŞAMPİYONASI
Türkiye bu sene içerisinde biraz daha küçük olan Akdeniz Şampiyonasına aday. Önümüzdeki sene Paris'te geleneksel dalların yarışması olacak. Paris'e 1200 sporcu katılacak ki bu da çok büyük bir sayı. Bu organizasyonu yapacak olan birim benim yeni seçildiğim pozisyona bağlı.

Önümüzdeki sene de İzmir'de dünya şampiyonası yapılacak. Bütün uluslar arası müsabakalarda karar iki yıl önceden verilmek zorundadır. İzmir'le ilgili karar geçen yıl Toronto'da verildi.

DEVLET DESTEĞİ ARTTI
Wushu organizasyonlarının devletlerden almış olduğu payı artırmaya çalışıyoruz. Son beş senede devletlerin destek oranı 5 kat arttı. Olimpiyatlar gibi büyük organizasyonları, organizatör karşılar. Çin'de 1'inci Kombat oyunları düzenlenecek. Bu organizasyona dünyanın en iyi sporcuları katılacak. Yani Wushu'da, Boks'ta, Karate'de, Taekwon-Do'da en iyi 80'er sporcu katılacak. Bunun medya değeri çok yüksek. Tutarsa ikincisini İstanbul'da yapılacak. Yayın gelirleri çok yüksek. Olimpiyatların uluslar arası medya organizasyonunun başındaki kişi Wushu'nun Dünya Federasyonu Başkanı'dır. Geçen Türkiye'ye geldi. Medya anlaşmalarını yapmıştı. 2.2 milyar dolar medya anlaşmalarının değeri. Bu tür organizasyonlarda para organizatör tarafından karşılanır. Bizim gibi organizasyonlarda ise biz devletten bir miktar kaynak alıyoruz. Buraya gelenler bir bedel ödeyerek konaklar ve hizmetlerden yararlanır. Biz, federasyon olarak genel şampiyona giderleri ile bazı ülkelere destek veriyoruz. Durumu iyi olmayanlara bilet ve konaklama veriyoruz. İzmir'de devletin sağlayacağı fayda 300-400 bin dolar olacak. Gerisini katılımcı ülkeler, sponsor ve federasyon karşılayacak.

1 MİLYON EURO'LUK ORGANİZASYON
Antalya'daki organizasyonun maliyeti 1 milyon Euro'dan fazla. Devlet desteği yüzde 10-15 oranında. Bunu iyi kurgulayamazsanız olağanüstü bir maliyet çıkar. Biz bunun için ilk defa bu federasyon içinde bir şampiyonayı profesyonel ellere teslim ettik. Biz federasyon olarak işin içine girmiyoruz. Anlaşmış olduğumuz, teklif aldığımız şirketlere danışmanlık yaptırıyoruz. Federasyon ciddi bir kurumdur. Diyoruz ki, "Siz bu işi bizim adımıza yapın, bedelini alın." Çok iyi bir sonuç çıktı. Bizim 100 liraya aldığımız bir odayı onlar 70 liraya alabiliyor. Şu anda bu o kadar beğenildi ki, aynı sistemi Fransa'ya, Ukrayna'ya, Hırvatistan'a uygulayacağız. İhaleyi alan şirket 5 yıllık bu işi yürütme hakkını alacak.

RUSYA ÇOK PROFESYONEL
Rusya bu alanda dünyada Çin'den bile daha profesyonel çalışan bir ekip. Sanda takımı Moskova, Tao takımını ise Dağıstan'da iki ayrı akademileri var. Gerçekten çok da bilimsel çalışıyorlar. Bizim Rusya'ya ulaşmamız için belki bir şampiyonaya daha ihtiyacımız var. Biz de son yıllarda çok yol kat ettik. Bilimsel ve teknik uzman ekiplerimizle çalışıyoruz. Akademik, psikolojik ve laboratuar çalışmalarımız var. Rusya'da bu bir yarışma sporu olarak algılanıyor. Biz Türkiye'de öyle değiliz. Türkiye'de sayı olağanüstü artıyor. Bizim birinci önceliğimiz Wushu'yu büyük kitlelerin sporu haline getirmek. İkincisi de bunlardan şampiyonlar çıkarmak. Birinci kısımda çok başarılıyız. Dünya'da üç şampiyonanın üst üste Türkiye'ye verilme nedeni, dünyada Wushu sporcu sayısının en çok arttığı ülke Türkiye olduğu için. Her olayda birinci kriter budur. Birinci kısmını becerdik. Şimdi ikinci bölümü de çalışarak başaracağız. Yine de Rusya'nın arkasından ikinci olmamız bizim için çok iyi bir başarı. Sporcularımızın yüzde 70'i madalya aldı.

AVRUPA AKADEMİSİ İSTANBUL YA DA ANKARA'YA
Avrupa Wushu Akademisi İstanbul ya da Ankara'da kurulacak. Bütçe onayını aldık. 10 senede 4 akademi kurulacak. Muhtemelen ikinci akademi 5 sene sonra kurulabilecek. Bu yılın ortasında çalışmalarımız başlayacak. 2011 yılının sonunda Dünya şampiyonasının yapıldığı Eylül ayında akademi faaliyete geçecek. Akademi tüm Avrupa'ya hitap edecek. Akademi kadrolarının büyük bir çoğunluğu Rusya'dan gelecek. Bizim sporcularımız gibi Hırvatistan da Norveç'ten de gelip akademi eğitimi alabilecek. Türkiye akademisi de ilerde kurulabilir. Sürekli akademik çalışmalar ve sonuçlar ortaya konulmalı.


Wushu'cular nefes kesti





13’üncü Avrupa Wushu Şampiyonası’nın açılış seremonisi Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.


35 ülkeden 650 sporcu ve spor adamının katıldığı açılışta gösteri yapan Türk ve Rus milli takım sporcuları izleyenlerin nefesini kesti. Sopa ve kılıçlarla yaptıkları gösterilerle izleyenleri büyüleyen Wushucu sporcular, salondan büyük alkış aldı.

Açılışa, Antalya Vali Vekili Fuat Ergün, Wushu Dünya Federasyonu Genel Sekreteri Wang Xiaolin, Avrupa Wushu Federasyonu Başkanı Raymond Smith, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Ebubekir Hocaoğlu, Avrupa ve Türkiye Wushu federasyonları yönetim kurulu üyeleri katıldı.


BARIŞIN KENTİ ANTALYA
Alfabetik sıraya göre delegasyon ve sporcuların geçişi ile başlayan açılışta, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Vali Vekili Fuat Ergün, Antalya'nın her yıl 10 milyon turisti ağırlayan turizm, kongre ve spor şehri olduğunu söyledi.

Ergün, farklı millet ve dinden insanların özgürce yaşadığı Antalya'nın bir barış ve kardeşlik şehri olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe de Wushu Avrupa Kongresi ve 13'üncü Wushu Şampiyonası'nın Antalya'da yapılmasıyla şehirde farklı bir heyecan yaşandığını belirtti.

500 BİN DOLARLIK SPONSORLUK ANLAŞMASI İMZALANDI
Avrupa Wushu Federasyonu Başkanı Raymond Smith ise Antalya'da gerçekleştirilen genel kurulda 5 yıllığına malzeme sponsoru olacak bir firmayla 500 bin dolara anlaştıkları müjdesini verdi. Daha sonra da salonun ortasına konulan masada sözleşme imzalandı.

DÜNYA ŞAMPİYONASI'NA HAZIRLANIYORUZ
Avrupa Wushu Federasyonu 1'inci Başkan Vekili ve Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Ebubekir Hocaoğlu, organizasyona emeği geçenlere teşekkür ederek, 2011 yılında İzmir'de gerçekleştirmek istedikleri Dünya Wushu Şampiyonası hazırlıklarına şimdiden başladıklarını söyledi. Wushu'nun daha fazla kitlelere ulaşması için daha aktif çalışacaklarını belirten Hocaoğlu şampiyonada yarışacak sporculara başarılar diledi.

ANNE KIZIN GÖZLERİ DOLDU
Açılışta, konuşmaların ardından geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Avrupa Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Willi Nouchet için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Avrupa Wushu Federasyonu Başkanı Smith, Willi Nouchet'in eşi ve kızına bu güne kadar sadece 5 kişiye verilen saf altından ying&yang işlemeli federasyonun özel ödülünü takdim etti. Ödülü alan Veronique ile kızı Ines göz yaşlarına hakim olamadılar. Titreyerek konuşan Veronique Nouchet, eşinin Wushu sporunu çok sevdiğini ve bu yolda çok çalıştığını belirterek herkese teşekkür etti.

GÖSTERİLER NEFES KESTİ
Törende halk oyunları ekipleri Ege yöresi halk dansları gösterisi sundu. Türk ve Rus milli takımları sporcularının yaptığı gösteriler salondakilerin nefesini kesti. Müzik eşliğinde Sanda ve Taolu branşlarında sopa ve kılıçlarla yapılan gösteriler büyük alkış aldı. Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Ebubekir Hocaoğlu, organizasyona katkıları bulunanlara plaket verdi. Şampiyona, 13 Mart'ta yapılacak finallerle son bulacak.


'Wushu'da Türk devri





ANTALYA'da gerçekleştirilen 13’üncü Avrupa Wushu Şampiyonası kapsamında gerçekleştirilen Genel Kurul’da, Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Ebubekir Hocaoğlu, Avrupa Wushu Federasyonu 1’inci Başkan vekili seçildi.


Genel Kurul'da halen başkan olan İngiliz Raymond W. Smith yeniden başkan seçilirken, Asbaşkanlığa Rus Gleb Mazrukov, Genel Sekreterliğe Belçikalı Patrick Van Campenhut, Genel Muhasipliğe ise Romanyalı Petru Grindenu seçildi. Seçimlerde ayrıca Orkun Yıldırım Sağlık Komisyonu'na, Mehmet Sıtkı Doğu Hukuk Komisyonu'na, Levent Tüfekçi de Etik Komisyonu'na seçildi.
"BİZİ ÇOK İYİ AĞIRLADINIZ"
Antalya Sheraton Otel'de gerçekleştirilen Genel Kurul sonrası konuşan Avrupa Wushu Federasyonu Başkanı Raymond W. Smith, 13'üncü Avrupa Şampiyonası'nı Antalya'da, Türkiye Wushu Federasyonu'nun desteğiyle düzenlemenin büyük bir şans olduğunu söyledi. Antalya'nın çok güzel bir şehir olduğunu belirten Raymond W. Smith, "Bizi çok güzel ağırladılar, bunu unutmayacağız" dedi.

"ZAMAN VE ÇABA"
Wushu'nun "zaman ve çaba" anlamına geldiğini belirten Avrupa Wushu Federasyonu Başkanı Smith, "Wushu bir dövüş sanatıdır. İnsanların, Kung Fu'nun anlamını Bruce Lee'nin filmlerinden öğrenmeye çalıştığını anlatan Smith şunları söyledi:

"Federasyon olarak Wushu ve Kung Fu'yu birlikte kullanmak istedik. Ancak çağımıza uygun olduğu için Wushu Federasyonu'nu tercih ettik. Geleneksel sanatlardan konuşurken Kung Fu'yu kullanıyoruz. Gelecek sene Paris'te de Wushu Şampiyonası'nda olacağız."

"WUSHU TÜM SPORLARIN BÜTÜNÜ"
Raymond Smith, her sporun kendine özgü karakteristiği olduğunu ve hepsinin de yarışma amacı güttüğünü belirterek, "Wushu, çocukluktan yaşlılığa kadar yapılabilen, atletik ve düşünsel bir spordur. Bu sporda sporda silahlar, sopalar da kullanılabiliyor. Bütün dövüş sanatları içinde her şeyiyle tam olan ve hepsini içeren Çin'in dövüş sanatı olan Wushu'dur" dedi.

"HOLLANDA CENTİLMENLİK YAPTI"
Avrupa Wushu Federasyonu 1'inci Başkan Vekili seçilen Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Ebubekir Hocaoğlu ise 35 ülkenin delegesinin oy birliğiyle göreve gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "13'üncü Wuhsu Kongresi'nde 1'inci Başkan Vekilliği için iki aday vardı. Hollanda Wushu Federasyonu Başkanı Prof. Henk Versheur, benim lehine seçimlerden çekildi. Bu olimpiyatlar tarafından tanınan Wushu Federasyonu'nda Türkler açısından ilk Avrupa 1'inci Başkan Vekilliği oldu. Ülkemiz ve toplumumuz için güzel bir şey" dedi.

AVRUPA WUSHU AKADEMİSİ TÜRKİYE'DE KURULUYOR
Avrupa Wushu Federasyonu'nun şu an 44 üyesi olduğunu belirten Ebubekir Hocaoğlu şunları söyledi:
"Bir yıl içinde bu sayıyı 51'e çıkarmaya çalışıyoruz. Hatta bir espri var, 'Vatikan'la birlikte 52 olacak' diye. Şu andaki 44 aktif üyeyle birlikte 2012 yılında Wushu'nun olimpik olması için Avrupa'da bir hareket başlattık. 1'inci Başkan Vekili, Avrupa'da Wushu'nun teknik kısmı hariç bütün yönetimiyle ilgilenir. Bu şu demektir, Sanda Ligi'nin sorumluluğu, Avrupa Wushu Vakfı'nın Başkanlığı ve aynı zamanda Avrupa Wushu Akademisi'nin sorumluluğu. Bu gün kongreden çıkan en önemli karar gereği Avrupa Wushu Akademisi'nin ilki Türkiye'de kurulacak. On yıl içinde dört akademi planlandı. Bütün bunlar, misyon açısından Wushu'yu Avrupa'da bir yere getirmek adına çok önemli. Bu da, Wushu'nun yönetim kısmının Türkiye'ye geçtiği anlamına geliyor. Yönetimi ağırlıklı olarak yurt dışında olan Wushu'nun teknik kısmının da zamanla Türkiye'ye geçmesi için çalışacağız."
















--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Jaguar Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
wushu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Wushu Sporu Nedir - Wushu Sporu Hakkında Genel Bilgi - Wushu Sporu Hakkında Kartal Diğer Spor Dalları 0 27.04.13 14:46


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:34 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2