tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) Diğer spor dallarındaki sporcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tuğba Karademir Hayatı ( Biyografisi )
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1640

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 11.12.08, 18:49   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Metrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 3.491
Konular: 3144
Puan Grafiği
Rep Puanı:6312
Rep Gücü:0
RD:Metrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 74
366 Mesajına 520 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Tuğba Karademir Hayatı ( Biyografisi )

Tuğba Karademir Hayatı ( Biyografisi )

Tuğba Karademir (D. 17 Mart 1985, Ankara) Türk artistik buz patencisi.

1995 yılında Ankara’da düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda birinci olarak Türkiye’ye ilk defa Balkan birinciliği kazandırdı.

Figür patenciliği alanında ilerleyebilmek için 1996’da ailesi ile birlikte Kanada’ya yerleşti. Belinden rahatsızlanması nedeniyle 1 yıl spora ara verdi, 2000 yılında tekrar spora döndü. Başarılarıyla Kanada Figür Pateni Federasyonu’nun dikkatini çekti ve Kanada Milli Takımı’na girmeyi başardı, ancak Türkiye’yi temsil etmeyi tercih ederek takımı bıraktı.

2001 yılında ayağını burkması nedeniyle Olimpiyatlara katılamadı. (Bunun basit bir burkma olmadığı, bileğinin kırıldığı anlaşıldı.) İyileşmesi 2 yılını aldı.

2004 yılında Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda ilk elemeleri geçmeyi başardı. Ancak ikinci elemelerde takıldı.

2005 yılında Avrupa Şampiyonası’nda serbest programda yarışan ilk Türk sporcusu oldu.Tuğba Karademir, kısa programda 37 patenci arasında 21'nci oldu.Tuğba,ilk 24 patenci arasında yer aldığı için 29 Ocak Cumartesi günü yapılan serbest program yarışmasına katılma hakkını elde etti.İkinci sırada piste çıkan Tuğba,serbest programda .17'nci oldu.Kısa ve serbest program sonunda toplam 106.98 puan alan Tuğba, genel klasmanda 19'uncu oldu. Bu sonuç, bugüne kadar Tuğba'nın Avrupa Şampiyonalarında elde ettiği en iyi derece oldu. Ocak 2006’da Artistik Patinaj Avrupa Şampiyonası’nda en iyi kişisel derecesini elde etti ve 13. oldu.

Tuğba Karademir, yarışmalarda annesi Sabite Karademir ve kendisinin birlikte tasarladığı kostümleri giyiyor.

2006 Kış Olimpiyatları’na Türkiye adına katılan Tuğba Karademir, buz pateni yarşmasının tek Türk sporcusu oldu. Kısa programda 29 sporcu arasinda ilk 24'e girerek (22.) serbest dalda yarışmaya hak kazandi. Serbest dalda 21., ve toplamda 21. oldu.

2006 Dünya Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda, elemelerde 26., kısa programda 21., elemelerle kısa program toplamında 22., serbest programda 16. ve son toplamda 18. oldu. Dünya 18.'si olduğu için, ISU tarafından belirlenecek iki Grand Prix yarışmasına katılmaya hak kazandı. Tuğba Karademir, Dünya Şampiyonası'nda, kısa program, serbest program ve kısa programla serbest program toplamı olmak üzere, sırasıyla, 44.47, 89.84 ve ikisinin toplamı olan 134.31 ile, bugüne kadar kendisine ait (ve Türkiye'ye ait) en iyi puanlarını topladı ve en iyi derecesini elde etti. Böylece, Türkiye adına Dünya Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda serbest programa katılıp ilk 20'ye girme başarısını gösteren ilk Türk sporcu oldu. Tuğba Karademir, 2006 yılındaki bu başarılarıyla, ISU Grand Prix yarışmalarına katılma hakkını kazanan ilk Türk artistik buz pateni sporcusu olma başarısını da göstermiş oldu.

En son 25-28 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenlenen Nebelhorn Trophy turnuvasında yarıştı ve toplam 108.03 puanla 14. sırayı aldı ve bugüne kadar Nebelhorn Trophy'deki en düşük derecesini yaptı.Deecesinin düşük olma nedeni boynundan rahatsız olmasıdır.

1.65 m. boyunda ve 53 kg ağırlığındadır. Antrenörleri Doug Leigh ve Robert Tebby'dir.Koreografı Kurt Browning'dir. Yeni sezonu için yeni bir serbest program hazırlamıştır.Ratatouille film müzüiğini kullandığı serbest programını kısa programı olduğu gibi Kurt Browning hazırlamıştır.Kısa programı için Ocean's Thirteen Film müziğini kullanmaktadır.
Metrix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, karademir, tugba, tuğba karademir, tuğba karademir biyografi, tuğba karademir biyografisi, tuğba karademir hakkında, tuğba karademir hakkında bilgi, tuğba karademir hayatı, tuğba karademir kim, tuğba karademir kimdir, tuğba karademir özgeçmişi, tuğba karademir yaşamı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Tuğba Özay Biyografisi - Tuğba Özay Hayatı - Tuğba Özay Kimdir? Okyanus Diger Ünlülerin Biyografileri 1 21.03.16 13:31
Tuğba Dural Biyografisi - Tuğba Dural Kimdir - Tuğba Dural Hayatı - Tuğba Dural Yaşam Kartal Diger Ünlülerin Biyografileri 1 29.08.15 13:40
Tuğba Yurt Biyografisi - Tuğba Yurt Kimdir - Tuğba Yurt Hayatı - Tuğba Yurt Yaşamı Kartal Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 0 19.07.14 23:50
Ahu Tuğba Resimleri - Ahu Tuğba Fotografları - Ahu Tuğba Fotoğraf - Ahu Tuğba Resim ASYA Ünlülerin Resimleri 0 05.09.13 00:10
Ahu Tuğba Biyografisi - Ahu Tuğba Hayatı - Ahu Tuğba Kimdir? ASYA Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 05.09.13 00:08


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:12 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2