tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) Diğer spor dallarındaki sporcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Jackie Stewart Biyografisi,Jackie Stewart Hayatı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1338

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 09.06.09, 14:01   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Metrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 3.491
Konular: 3144
Puan Grafiği
Rep Puanı:6312
Rep Gücü:0
RD:Metrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 74
366 Mesajına 520 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Jackie Stewart Biyografisi,Jackie Stewart Hayatı

Jackie Stewart Biyografisi,Jackie Stewart Hayatı

Jackie Stewart (GBR) 1969, 1971, 1973 Dünya Şampiyonu

Doğum Tarihi: 11.06.1939 Toplam Puan: 360
Doğum Yeri: Dumbartonshire Katıldığı Yarış: 100
Milliyeti: iskocya Pole Pozisyonu: 17
Zafer: 27 Podyum: 43

Kırdığı rekorlar hala en başarılı şampiyonlar listesinde üst sıralarda kalmasını sağlar. Kariyeri boyunca 99 Grand Prix'de 27 kez birincilik yaşamış, 1969,1971 ve 1973 yıllarında Dünya Şampiyonluğu'na ulaşmıştır. İnsanlarla etkili iletişim kurması her zaman popüler olmasını sağladı. Pilot profesyonelliğine yeni standartlar getirdi ve F1 yarışlarından reklam geliri sağlayan ilk pilot oldu.

11 Haziran 1939'da Dumbartonshire, İskoçya'da dünyaya geldi. Jackie'nin arabalarla tanışması küçük yaşlarda oldu çünkü babasının bir oto tamirhanesi vardı. Kardeşi annesinin karşı çıkmasına rağmen yerel yarışlara katılıyordu. Jackie okuma güçlüğü çektiğinden okulda başarısız oldu ve 15 yaşında okulu bıraktı. Kariyeri 1963 yılında Ingiltere F3 yarışları ile başladı. Üst üste 7 yarış kazanan ve bir anda dikkatleri üzerine çeken Jackie, 1965'te BRM takımı ile F1 dünyasina adım attı, 2 GP zaferi aldı ve 3 sezon BRM'de kaldı. 1968'de F1 yarışlarına katılan Ken Tyrrell, Stewart'ın en uyumlu takım arkadaşı oldu ve 6 sezon boyunca yarışlara birlikte katıldılar. Stewart 1973'te 34 yaşında yarışları bırakana kadar Tyrrell'la daima başarılı bir grafik çizdi. Kazandığı 27 yarış ve aldığı 3 şampiyonluk Manuel Fangio'dan bu yana en başarılı pilot olmasını sağladı. Ama spor dünyasına bıraktığı miras rekor kitaplarına bıraktıklarından daha değerliydi.

Pek çok insanın karşı çıkmasına rağmen Stewart'ın güvenliği artırılmış araçlar geliştirme mücadelesi, ölümlerin fazla olduğu bu spor dalında sayılmayacak kadar çok hayat kurtarmıştır. 1970'de yakın arkadaşları Piers Courage ve Jochen Rindth, 1973'te katıldığı son yarışta arkadaşı Francois Cevert öldüğünde yıkılmıştı. Stewart bu olaylardan sonra araç güvenliği ile ilgili çalışmalarının hızını iki katına çıkardı.

Stewart'ın ölümle kendi randevusu 1966 Belçika GP'sindeydi. Birinci turun sonunda yağmur atıştırmaya başlamıştı. Steward'ın aracı pistte spin attı ve su dolu bir çukura girerek devrildi ve araçtan yakıt sızmaya başladı. Yakında pist görevlisi yoktu ve 2 pilot hurdaya dönmüş aracın içinden kendi imkanlarıyla çıkmayı başardılar. Steward oldukça eski bir ambulansa yerleştirildi. Yolda ambulans hastanenin yolunu kaybetmişti. Stewart o günü şöyle anımsıyor: "Sadece köprücük kemiğim kırılmıştı, fakat yine de her şey çok komikti. Burada ciddi, sonu ölümle bitebilecek yaralanmalara sebep olan bir spor dalından bahsediyoruz ama ne bu sporu destekleyecek altyapı var ne de bu kazaların olmasını engelleyebilecek araç güvenliği var. Bu yüzden bişeyler yapmak zorunda olduğumu hisediyorum."

Katkıdabulunduğu önemli işler arasında tüm yüzü saran kaskları, emniyet kemerini ve pistte dolaşan GP sağlık ekibini sayabiliriz. Hem pilotların hem de seyircilerin emniyeti için pist kenarlarına güvenlik bariyerleri yerleştirilmesi ve tehlikeli dönemeçlere büyük boşluklar bırakılması konularında başarılı kampanyalar yürüttü. Ancak hem medyadan hem de pek çok pilottan, yarışlara romantik yaklaştığıyla ilgili tepki aldı. Güvenlik tedbirlerinin gösteri amaçlı yapılmış hareketlere engel olduğu söyleniyor ve Stewart cesur olmamakla suçlanıyordu. Fakat o son derece tehlikeli şartlarda yarışlara katılmaya devam ediyor ve büyük başarılara imza atıyordu. Mesela dünyanın en tehlikeli pisti olan Almanya'daki Nurburgring'de 4 kez zafer kazanmış fakat yine de bu pistten korktuğunu açıklamıştı.
Stewart uzun saçlarıyla bir rock yıldızlarını andırıyordu. Çok popüler olmuştu. Evine bağlı bir aile babası olsa da, film yıldızlarıyla, politikacılarla, müzisyenlerle birarada, riskli ama cazibeli bir hayatı vardı. TV yorumlarına katılıyor ve kampanyalar organize ediyordu. Dünya çapında reklam turlarına katılıyor, basın açıklamaları yapıyordu. F1 yarışları dünya çapında bir TV gösterisi haline geldiğinde büyük sponsorlar yarışlara destek vermeye başladı ve Stewart çok para kazandı. Aslında her anlamda kazanan biriydi; yeni kurduğu Stewart GP takımını 1999'da zafer kazandıktan sonra Ford'a sattı, Ford Ford-Stewart takımını daha sonra "Jaguar" olarak tekrar marka haline getirdi. 2001'de şovalye ünvanı da alan Stewart dünyanın en iyi bildiği F1 şampiyonudur.


Not: İnternetten alıntıdır.
Metrix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, jackie, jackie stewart, jackie stewart biyografi, jackie stewart biyografisi, jackie stewart hakkında, jackie stewart hakkında bilgi, jackie stewart hayatı, jackie stewart kim, jackie stewart kimdir, jackie stewart özgeçmişi, jackie stewart yaşamı, stewart


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Patrick Stewart Biyografisi - Patrick Stewart Kimdir - Patrick Stewart Hayatı İpek Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 04.01.11 00:11
Jackie Sandler Biyografisi - Jackie Sandler Kimdir - Jackie Sandler Hayatı İpek Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 27.12.10 18:56
James Stewart Resimleri-James Maitland Stewart Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 03.11.09 20:28
Kristen Stewart-Kristen Stewart Resimleri-Twilight – Alacakaranlık Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 21.06.09 15:14
Jackie Chan Hayatı(Biyografisi) Başak Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 31.03.08 18:42


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:50 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2