tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) Diğer spor dallarındaki sporcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Joe Frazier Biyografisi-Joe Frazier Hayatı-Boksör Joe Frazier Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3582

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 21.10.09, 14:27   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 85
Konular: 84
Puan Grafiği
Rep Puanı:1360
Rep Gücü:0
RD:Falcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud ofFalcon has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 30
22 Mesajına 36 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Joe Frazier Biyografisi-Joe Frazier Hayatı-Boksör Joe Frazier Kimdir?

Joe Frazier Biyografisi-Joe Frazier Hayatı-Boksör Joe Frazier Kimdir?

Tam adı Joe William Frazier olan tüm zamanların en büyük boks efsanelerinden biridir Smokin lakaplı Joe Frazier. 12 ocak 1944 tarihinde Beaufort’ta doğar. Arka mahalle çocuklarından biridir birçok ünlü boksör gibi. Birçok büyük boksör’de olduğu gibi yerel şampiyonluklar kazanarak olimpiyat milli takımına kadar yükselir. 1964 olimpiyatlarına katılma hakkını elde eder. Olimpiyatlarda başarılı performansının karşılığını finale çıkarak alır ve finalde Alman boksör Hans Huber karşısında sayıyla galip gelerek 1964 Tokyo olimpiyatları’nın ağırsiklet dalında boks şampiyonu olur.
1965 yılında profesyonelliğe geçişi bir grup iş adamının yatırımlarıyla gerçekleşir. Frazier babası Durham Frazier’le birlikte çalışıyor ve başarılı olacağının sinyallerini veriyordu. 16 08 1965 tarihinde profesyonel olarak ilk karşılaşması gerçekleştirilir. Woody Goss adlı boksörü henüz ilk raunt’ta nakavt ederek güzel bir başlangıç yapar. Frazier daha ilk karşılaşmasında enteresan sitiliyle beğenilmiştir. 1965 yılında Frazier 4 müsabakada yer alır ve hepsinden nakavt’lı galibiyetler alır. Rakipler için çok tehlikeli bir tarzı benimsemiştir.

Karşılaşmalarda Frazier çok yakın mücadeyi tercih ediyor ve çok sert yumruklarla rakiplerini kötü durumlara sokuyordu. 1966 yılında Frazier’in boks hayatını değiştirecek bir isim kendisiyle çalışmak istediğini belirtir. Bu isim yıllarca Frazier’le birlikte çalışacak Ali’ninde köşe adamı olan Eddie Futch’tur. Futch’la beraber Frazier adeta yokedici gibi oluyor ve hemen hemen tüm karşılaşmalardan nakavt’lı galibiyetler elde ederek ringden ayrılıyordu. İzleyenler Frazier’in bitmek tükenmez enerjisini görüyorlar ve hayran kalıyorlardı. Frazier rakiplerini sağlı sollu ataklarla yıpratıp unutulmaz çengel vuruşlarıyla son noktayı koyuyordu.

Eddie Futch Frazier’i çalıştırırken Ali cephesinden ya Ali ya Frazier seçimini yap denilir. Futck Frazier’i tercih eder. 23 06 1969 tarihinde Frazier Jerry Quarry ile karşılaşır. Karşılaşma inanılmaz serttir. Frazier ve Quarry adeta birbirlerini öldürmek istercesine fevkalade bir mücadele içine girerler. 7. raunt’ra Frazier tko ile karşılaşmadan galip ayrılır. O yıl ring magazine tarafından yılın bir numaralı boks maçı olarak değerlendirilir. Tarihler 16 02 1970′i işaret ederken Frazier nihayet arzuladığı şampiyonluk için dönemim büyük isimlerinden Jimmy Ellis karşısındadır. Aslında beklenen karşılaşma Frazier Ali karşılaşmasıdır fakat bunun için sorunların aşılması gerekecektir. Frazier Jimmy Ellis’i 5. raunt’ta nakavt eder ve tartışmasız Dünya şampiyonluğuna ulaşır.

Frazier’in sonraki rakibi eski hafifağırsiklet Dünya şampiyonu Bob Foster olur ve Frazier bu önemli rakibinide 2. raunt’ta nakavt’la geçerek yıllar boyu unutulmayacak karşılaşmaların ilk halkası için çalışmalarına başlayacaktır. Beklenen haber televizyonlarda açıklanır. Kemeri elinden alınan eski şampiyon Muhammed Ali ve yeni şampiyon Joe Frazier karşı karşıya gelecektir. Birbirlerine acımasız sözler sarfederler. Bu ağız kavgasına köşe adamlarıda iştirak eder. Ali Frazier’in sitiliyle dalga geçiyor ve kendisine işlemeyeceğini söylüyor Frazier ise Ali’yi nakavt edeceğini beyan ederek ağız kavgasını sürdürüyordu. 08 03 1971 tarihinde yüzyılın maçı gerçekleşir.
Frank Sinatra Woody Allen Diana Ross Dustin Hoffman Ve Burt Lancaster gibi efsane isimler karşılaşmayı ilk sırada izlerler. Karşılaşmaya ilgi inanılmaz derecede büyük olur. Gerçekten yüzyılın boks maçı olarak açıklanması boşuna değildir. İnanılmaz bir izdiham vardır. Gazeteler birinci haber olarak verir. Daha günler öncesinden müsabaka’nın teknik yorumları yapılmaya başlanır. Karşılaşma başlar ve Frazier ilk rauntlarda Ali’nin üstüne yavaş yavaş gitmeye başlar. Ali daha önceki maçlarının aksine durgun görünür. Eddie Futch müsabakadan önce yaptığı açıklamalarda Ali’yi kesinlikle yeneceklerini söylemiş ve onun eski çalıştırıcısı olduğu gerçeği unutulmuştu.

6. raunt’tan sonra Ali’de azda olsa yorgunluk göze çarparken Frazier ise tam aksine maça yeni başlamış gibidir. Ali direk vuruşlarla Frazier’i yıpratmaya çalışırken Frazier ise sağlı sollu yumruklarla Ali’den net puanlarlar alıyordu. Ali gitgide yoruluyor Frazier ise kondüsyonundan birşey kaybetmiyordu. İnanılmaz kombinasyonlarına devam eden Frazier bunun karşılığını 15. raunt’ta alır. Unutulmaz sol çengel yumruklarından biri ile Ali yerdedir yinede hemen ayağa kalkar. Bu nakdavn yıllar geçsede unutulmayacak ve boks’un en güzel hareketlerinden biri olarak görülecektir. Karşılaşma sona erdiğinde Frazier Eddie Futch ile çalışmanın yararını görür ve muhteşem kondüsyonununda etkisiyle büyük efsane Muhammed Ali’ye ilk mağlubiyetini yaşatır.

Frazier ve ekibi büyük mutluluklar içerisindedir. Frazier büyük bir ismi yenme başarısı gösterirken çok güçlü bir isimde kendisiyle karşılaşmak için gün sayıyordu. Bu isim olimpiyat şampiyonluğu yaşamış oldukça güçlü olan George Foreman’dır. Frazier yükselme döneminde hayranları tarafından Ali ile karşılaşması gerektiği düşünülürken bu olmuş aynı şeyler Foreman içinde hayranları tarafından düşünülüyordu. Joe Frazier vs George Foreman karşılaşması açıklanır. Frazier ve ekibi bu sefer iddialı açıklamalardan sakınırlar. Foreman için birçok ünlü ve tecrübeli boks otoriteleri onun yenilmez olduğu konusunda hemfikirdirler. Foreman dönemine göre fizik olarakta dev bir boksördür. İnanılmaz güçlü yumruklara sahip olduğu mağlup ettiği boksörler tarafından bizzat söylenir.

22 01 1973 tarihi müsabaka gününün tarihidir. Bir tarafta tartışmasız Dünya ağırsiklet boks şampiyonu Joe Frazier diğer tarafta ise nakavt makinası yenilmez olarak görülen çok çok güçlü kabul edilen George Foreman. Frazier Ali ve diğer boksörlere yaptığını Foreman’a yapamaz. Foreman’a net yumruklar çıkarmasına rağmen almış olduğu ilk yumrukta sersemler ve hem ilk hemde 2. raunt’ta birkaçkez nakdavn olur ve 2. raunt’ta sonlara doğru kötü bir şekilde yere yıkılınca hakem maçı bitirir. Müsabaka sonrası Frazier Foreman için şunları der ” Yumrukları sanki yüzüme çarpan buzdolabı gibiydi çok güçlü bir adam ” Bu sözleri yıllar sonra birkez daha Foreman için söyleyecektir.

28 01 1974 tarihinde Ali ile 2. karşılaşması için ringdedir. İlk karşılaşma kadar ilgi görmesede yinede yüksek bir ilgi vardır. Rövanş karşılaşmasında iki boksörde birbirleri için çok enteresan sözler söylerler. İki dev yine ringdedir ve muhteşem bir karşılaşma daha geride kalır. Ali vs Frazier karşılaşmaları gayet güzel bir geçmişe sahip olarak 2. maç Ali’nin puan üstünlüğüyle biter. Frazier önemli isimlerden Quarry ve Ellis’i birkez daha geçerken daha önceki 2 muhteşem karşılaşmanın önemi ve Quarry ve Ellis galibiyetleri dolayısıyla Muhammed Ali ile Don King organizatörlüğünde yapılacak 3. karşılaşma için hazırlanmaya başlar. 3. karşılaşmanın adı Thrilla İn Manila konur. Filipinler’de yapılacak bu karşılaşma için kelimelerle ifade edilemeyecek büyük hazırlıklar yapılır.

Ali Frazier’den önce yenilmez denilen Foreman’ı yenerek tekrar çıkışa geçmiş ve bunu devam ettirmişti. Frazier tekrar tartışmasız Dünya şampiyonu olacağını söylüyor ve adeta ilk 2 karşılaşma öncesi yaşanan gerilim kaldığı yerden devam ediyordu. Don King belkide en iyi işini çıkartıyor ve daha önce görülmemiş bir reyting yakalanıyordu. Filipinler Cumhurbaşkanı Ferdinand Marcos’un bu karşılaşmaya büyük önem vermesiyle beklenen gerçekleşiyor ve 01 10 1975 tarihinde Thrilla İn Manila adı verilen büyük kapışma gerçekleşiyordu. Bu karşılaşma 2. maçın birebir kopyası olarak geçiyor ve Frazier ve Ali çok net yumrukları hissediyorladı. Muhteşem kondüsyon ve dayanıklılık örneği olarak gösterilecek bu karşılaşma Frazier’i devam edemeyeceğini bildirmesiyle 14. raunt’ta sona eriyor ve Ali efsanevi 3. karşılaşma’dan galip ayrılıyordu.

Ali’den sonra birkez daha Foreman ile karşılaşan Frazier yine kötü bir şekilde Foreman’a nakavt olunca Boks’u bırakma kararı alır ve 1981 yılında geri dönüş yaptığı Floyd Cumming maçı son olur. Frazier 1976 yılının olay filmi Rocky’nin final bölümünde onure edilir. Oğluda kendisi gibi bir boksör olan Marvis Frazier’dir. Marvis’i Larry Holmes’le final karşılaşmasına çıkartacak kadar başarılı bir eğitmen olan Frazier aynı zamanda kızı Jackie Lyde Frazier’ide eğitmiştir. Frazier günümüzde Philedelphia’da bir boks salonununun sahibidir. Şeker hastası olan ve yüksek tansiyonla mücadele eden Frazier konuşma zorluğu çekiyor.

Joe Frazier kendi spor salonunda birçok boksörün gelişimine katkıda bulunmak için sıksık bulunarak boks’tan kopamadığını gösteriyor. Kendi adına vakıfta kuran Frazier kimsesiz çocuklar için çalışmalar yapıyor. Frazier’in 11 çocuğu var ve 2001 yılında gösterime giren Ali filminde kendisini günümüz boksörlerinden James Toney oynamıştır. Kendisi için birçok oyuncak ve bilgisayar oyunu hazırlanmıştır. Büyük bir şampiyon olan Joe Frazier aynı zamanda tartışmasız Dünya şampiyonluğu yaşayan boksörlerden biridir. Muhammed Ali ile yapmış olduğu 3 karşılaşmada tüm zamanların en önemli boks maçlarından kabul edilir. Ukrayna’lı Dünya şampiyonu Vitali Klitschko’nun geri dönüş maçında Foreman’la birlikte lazer gösterisinde kendisini birkez daha gördük. Büyük bir şampiyon büyük bir usta kısaca olimpiyat şampiyonu büyük efsane ve aynı zamanda Muhammed Ali’nin en büyük rakibi tüm zamanların boks efsanesi Smokin Joe Frazier’e saygılarımızla.

Not: İnternetten alıntıdır.
Falcon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.16, 00:23   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Tarot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2012
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 8.969
Konular: 7801
Puan Grafiği
Rep Puanı:4150
Rep Gücü:62
RD:Tarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 355
246 Mesajına 315 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Joe Frazier Biyografisi-Joe Frazier Hayatı-Boksör Joe Frazier Kimdir?

Joe Frazier Biyografisi-Joe Frazier Hayatı-Boksör Joe Frazier Kimdir?

Teşekkürler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kahve Falı

Tarot Falı

Rüya Tabirleri
Tarot isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisijoe, frazier, hayatiboksor, joe, joe frazier, joe frazier biyografi, joe frazier biyografisi, joe frazier hakkında, joe frazier hakkında bilgi, joe frazier hayatı, joe frazier kim, joe frazier kimdir, joe frazier özgeçmişi, joe frazier yaşamı, kimdir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mat Biyografisi-Mat Hayatı-Mat Yaşamı-Mat Kimdir? Grup Mat Biyografisi-GrupMat Kimdir Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 1 12.07.19 09:11
Li Na Biyografisi - Li Na Kimdir - Li Na Hayatı - Li Na Yaşamı - Tenisçi Li Na Kimdir Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 30.12.17 22:28
Big Daddy V Biyografisi - Big Daddy V Hayatı - Big Daddy V Kimdir - Nelson Frazier Jr Eylül Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 01.12.11 21:22
Ahıskalı Bahram Biyografisi-Ahıskalı Bahram Hayatı-Boksör Ahıskalı Bahram Falcon Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 21.10.09 14:38
Walt Frazier Biyografisi ( Hayatı ) Metrix Basketbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 14.02.09 23:34


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:03 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2