tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) Diğer spor dallarındaki sporcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Jelena Jankovic Biyografisi - Jelena Jankovic Kimdir - Jelena Jankovic Hayatı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1807

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.07.11, 19:39   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Jelena Jankovic Biyografisi - Jelena Jankovic Kimdir - Jelena Jankovic Hayatı

Jelena Jankovic Biyografisi - Jelena Jankovic Kimdir - Jelena Jankovic Hayatı

Jelena Jankovic (D. 28 Şubat 1985) Sırp uyruklu profesyonel tenisçidir.Kazandığı turnuvalarla tenis dünyasının bayanlar klansmanında 1 numara olarak Maria Sharapova'yı tahtından indirmiştir.



Janković, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da her ikiside ekonomist olan Veselin ve Snežana Janković'in üçüncü çocuğu olarak Dünya'ya geldi. Marko ve Stefan adında iki erkek kardeşi vardır. Belgrad'da ki Megatrend University'de ekonomi eğitimi almaktadır.

Eylül 2006'da Dünya tenis bayanlar sıralamasında 15. sıraya yükselmiştir. 2006 Amerika Açık Tenis Şampiyonası'nda yarı final oynamıştır. 2007 başlarında ilk 10'a girmeyi başarmış ve 2007 Fransa Açık'ta yarı finale çıktıktan sonra ilküçe girmiştir. Jamie Murray'la 2007 yılında Wimbledon'da karışık çiftlerde başarılı olmuştur.

5 Aralık 2007'de Janković Çocuk Fonu için Sırbistan'ın UNICEF İyi Niyet Elçisi oldu. Yaptığı açıklamada "Sırbistan adına UNICEF İyi Niyet Elçisi seçildiğim için çok mutluyum. Bu benim için büyük bir onur ve elimden gelini yapacağım" dedi.

Tenis Kariyeri

Janković, Red Star Tenis Kulübü'nde tenis öğrenmeye başladı. Dokuz buçuk yaşında ağabeyi ve antrenörü Marko ile tenise başladı. Sonra Nick Bollettieri Tenis Akademisi'nde eğitime başladı. Küçük yaşta 2001 Avustralya Açık'ı kazandı. 2001 yılında WTA Tur'da oynamaya başladı; ilk turnuvası olan Indian Wells Masters'da ikinci tura yükseldi.

2003 ekiminde, Janković Dubai'de ITF'deki ilk başarısından sonra ilk 100'e 90. sıradan giriş yaptı.

Üç ay sonra, Janković 2004 Avustralya Açık ilk turunda Dünya sıralamasında ilk 10'da yer alan Elena Dementieva'yı 6-1, 6-4 setlerle yenmeyi başardı. İkinci turda Jill Craybas'la karşılaştı ve üç sette de yenildi. Mayıs ayında, Janković ilk WTA zaferini kazandı, Budapeşte Grand Prix'i, Tier V karşılaşması finalinde Martina Suchá'yı 7-6, 6-3'lük setlerle yenerek zafere ulaştı. Budapeşte'deki bu galibiyetin ardından dünya sıralamasında 51. sırayayükseldi. 2004 yılındaki diğer turnuvalarda, ilk 20'de yer alan Nadia Petrova'yı (iki kez), Vera Zvonareva, Patty Schnyder ve Paola Suárez'yi yenmeyi başardı. Janković 2004 yılını Dünya sıralamasında 28. sırada tamamladı.

2005

2005 yılı, Janković için atılım sezonu sayılır. Mart ayındaki Dubai Tenis Şampiyonası'nın yarı finalinde Serena Williams'ı eleyerek finale yükseldi. Finalde Lindsay Davenport ile karşılaşan Janković 6-4, 3-6 ve 6-4 setlerle yenildi. Berlin'de Almanya Açık'taki ilk I. Klasman (Tier I) yarı finalinde Nadia Petrova'ya 6-4, 6-7 ve 6-3'lük setlerle yenildi. İlk çim kort deneyimi, Birmingham'da düzenlenen DFS Classic'te finale çıktı fakat Maria Sharapova'ya 6-2, 4-6, 6-1 setlerle yenildi. Ekim ayında Janković Seul'de düzenlenen Hansol Kore Açık Tenis Şampiyonası'da (HansolKorea Open Tennis Championships) yıl içindeki üçüncü finalini oynayarak Dünya sıralamasında 17. sıraya yükseldi. Janković, 16 yaşındaki Nicole Vaidišová'ya 7-5 ve 6-3'lük setlerle yenildi. Sezonu 22. sırada kapattı.

2006

2006 yılında Janković 10 maçını kaybetti. Ocak sonundan Mayıs başına kadar hiç maç kazanamadı. Rome Masters çeyrek finalinde Venus Williams'a üç settede yenilerek elendi. Strazburg'da düzenlenen Internationaux de Strasbourg turnuvasının yarı finalinde Nicole Vaidišová'ya iki sette yenilerek elendi.

Fransız Açık'ta 25 numaralı seri başı Marion Bartoli'yi yenen Dünya sıralamasında 1 numarası olan Amélie Mauresmo'ya 6-3 ve 6-3'lük sonuçlarla yenildi. GraveyardCourt'ta kazandığı bu zafer Janković'in kariyerin dönüm noktasıdır. Daha sonra Anastasia Myskina'ya karşı 6-4, 7-6'lık setlerle kaybetti.

Wimbledon'nın ardından kariyerinin beşinci finalini JPMorgan Chase Open'da (East West Bank Classic) oynadı, Sania Mirza, Ana Ivanović, ve sonrada yarı finalde Serena Williams'ı eledi, 2006 yılında Williams kardeşlerin ikisinide yenen tek oyuncudur. En sonunda finalde Elena Dementieva ile oynadığı maçı kaybetti. Finalin sonucu 6-3, 4-6, 6-4'tür. Üç settede Dementieva canlı oyunu ile 5-0 öne geçti ve Janković saldırgan vuruşlarıyla sonraki dört oyunda öne geçti. Buna rağmen skoru koruyamadı ve galibeyete ulaşamadı.

2006 Amerika Açık'ın üçüncü turunda Vaidišová'yı, dördüncü turda 2004 Amerika Açık şampiyonu Svetlana Kuznetsova'yı ve çeyrek finalde 2004 Amerika Açık ve Fransız Açık finalisti Elena Dementieva'yı setlerde 6-2, 6-1 üstünlük sağlayarak eledi. Yarı finalde Justine Henin-Hardenne'e 4-6, 6-4, 6-0'lık sonuçlarla yenildi. Janković bir servis sonrası meydanda bulunan elektronik aletlerin hata yaptığını düşünerek hakemle tartışmaya girdi ve sonrasında oyun konsantrasyonunu kaybettiği iddia edildi. Bu gayri resmi oyalanmadan sonra, Janković ard arda on oyunu kaybetti ve aynı zamanda final içinde şansını kaybetmiş oldu.

Amerika Açık'ın ardından ilk turnuvası II. Kalasman (Tier II) olan Çin Açık (China Open) yarı finalinde Amélie Mauresmo'ya 6-1, 3-6, 7-6 setlerle kaybetti. Üçüncü sette durum 6-5 iken Janković maç servisi kullandı fakat servisi kırmayı başaran Mauresmo bu setide 15-40 kazandı. Pekin'deki turnuvanınardından Guangzhou International Women's Open yarı finalinde Anna Chakvetadze ile karşılaştı ve ikinci kez 0-2 yenildi. Yılın son dört organizasyonunda üç defa çeyrek finale yükseldi.

Yılın ikinci yarısındaki başarılı sonuçları nedeniyle, Janković yılı 12. sırada tamamladı.

2007

Yılın başında, Janković Auckland'daki IV. Klasman (Tier IV) turnunuvası olan ASB Classic finalinde Vera Zvonareva'yı yenerek ikinci zaferine ulaştı. Janković, Sidney'deki II. Klasman (Tier II) turnuvası olan Medibank International 'da (N.S.W Open/Medibank International) Dünya sıralamasında 7. olan Martina Hingis'i ve seri başı Amélie Mauresmo'yu yenerek finale yükseldi. Finalde ikinci set servisinden sonra Kim Clijsters'akaybetti. 2007 Avustralya Açık'da dördüncü tura yükseldi, ve eski şampiyon Serena Williams'a 6-3, 6-2 setlerle elendi. Bu turnuvalardaki başarılarından sonra ilk kez Dünya sıralamasında 10. sıraya ulaştı.



Jelena Janković - 2007 Dubai Tenis Şampiyonası (Dubai Tennis Championships)

Yılın ilk WTA I. Klasman (Tier I) turnuvası olan Tokyo'daki Toray Pan Pacific Open çeyrek finalinde hemşerisi Ana Ivanović'e 3-6, 6-4, 6-2 setlerle yenildi. Dubai Tenis Şampiyonası'nın (Dubai Tennis Championships) yarı finalinde Mauresmo ile yapacağı maç öncesinde ayak bileğinden sakatlanarak turnuvadan ayrılmak zorunda kaldı. İlerleyen haftalarda Doha'da ki Qatar Total Open yarı finalinde Justine Henin'e üç settede yenilerek elendi. Bahar sert kort (Hardcourt) sezonu tamamlanırken, Janković I. Klasman (Tier I) turnuvası olan Key Biscayne, Florida'daki Miami Masters üçüncü turunda İtalyan Mara Santangelo'ya 2-6, 7-6, 6-4 setlerle yenildi.



Janković 2007 Amerika Açık'ta çalışma yaparken

Janković, sezonun ilk toprak kort tunuvası olan Amelia Island, Florida'daki Bausch & Lomb Championships çeyrek finalinde Ivanović'e 7-5, 6-3 katybetti. Kariyerinin ilk I. Klasman (Tier I) başarısını Charleston, Güney Karolina'da düzenlenen Family Circle Cup 'da yarı finalde Venus Williams'ı 3-6, 6-3, 7-6 ve finalde Dinara Safina'yı yenerek elde etti. Janković Avrupada'ki toprak kort müsabakalarında Henin'e üç defa yenildi ve bir turnuvada yenmeyi başardı. Varşova'daki J&S Cup yarı finalinde Henin'e 7-5, 2-6, 6-4'lük sonuçlarla kaybetti. Almanya Açık (Qatar Telecom German Open) çeyrek finalinde yine Henin'e 3-6, 6-4, 6-4, üçüncü sette 4-0'dan sonra başarısız vuruşlarıyla kaybetti. Janković, kariyerinin ikinci I. Klasman (Tier I) zaferini Roma'da düzenlenen Rome Masters (Internazionali BNL d'Italia) finalinde iki numaralı seri başı Svetlana Kuznetsova'yı yenerek elde etti. Janković 2007 Fransa Açık'a (French Open) dört numaralı seri başı olarak katıldı. Yarı finalde Henin'e 6-2, 6-2 setlerle kaybetmedenönce Venus Williams ve Nicole Vaidišová'yı elemeyi başardı. Bu altı toprak kort başarısından sonra Dünya sıralamasında 3 numaraya yükseldi.

Janković'in çimdeki başarısını Birmingham'da düzenlenen DFS Classic finalinde seri başı Maria Sharapova'yı yenerek elde etti. Sharapova üç settede 3-0 öne geçmesine rağmen Janković maçı kazanmasını bildi. Bu, kariyerinde Sharapova'ya karşı elde ettiği ilk galibiyetti. Janković, bir sonraki hafta Hollanda'da düzenlenen Ordina Open'da finale yükseldi ve 1974'de Chris Evert'ın yılın ilk yarısında elde ettiği üst üste 50 maçlık galibiyet rekoruna ulaşan ilk oyuncu oldu. [kaynak belirtilmeli] Janković, sakatlığının verdiği acıdan dolayı finalde Anna Chakvetadze'ye karşı kaybetti. Wimbledon'a üç numaralı seri başı olarak katılmasına rağmen dördüncü turda Fransa'dan Marion Bartoli'ye 3-6, 7-5, 6-3 setlerle yenildi. Wimbledon karışık çiflerde Janković ve Jamie Murray ikilisi onbeş numaralı seri başı takım Jonas Björkman ve Alicia Molik'i finalde 6-4, 3-6, 6-1 setlerle yenerek zafere ulaştı.

Kuzey Amerika yaz sert kort sezonunda, Janković San Diego'da düzenlenen I. Klasman turnuvası olan Acura Classic üçüncü turunda elendi. Bir sonraki hafta hastalığına rağmen Carson, Kaliforniya'da düzenlenen East West Bank Classic'de yarı finale yükseldi, Ivanović'e 4-6, 6-3, 7-5 karşı kaybetti, Janković üçüncü sette 4-1 öndeyken iki maç puanını değerlendiremedi set 5-4 oldu. Janković maçtan sonra yaptığı açıklamada

“ Hala burnumu mendille silerken iyi bir tenis oyuncusu olamam ”

dedi.[3] Ağutos ayında Toronto'da düzenlenen I. Klasman (Tier I) Canada Masters'da (Rogers Cup) finale yükseldi, fakat Henin'e, Henin'in altı maç puanıyla kaybetti. Janković ilk sette 4-1, ikinci sette 4-2 önde olmasına rağmen kaybetti. 2007 Amerika Açık çeyrek finalinde Venus Williams'a 4-6, 6-1, 7-6(4) setlerle yenildi.

Janković iki turnuva için Asya'ya, bir turnuva için Avrupa'ya, tekrar bir turnuva için Asya'ya, ve sonunda iki turnuvada oynamak için Avrupa'ya geri döndü.

Janković, Bali'deki Commonwealth Bank Tennis Classic turnuvasının çeyrek finalinde eski Dünya sıralamasındaki 1 numaralı oyuncusu Lindsay Davenport'a 6-4, 2-6, 6-2 setlerle üstünlük kurmayı başardı. Bu Davenport'un ilk tekler turnuvasıydı. Sonraki haftalarda Pekin'de düzenlenen Çin Açık (China Open) ikinci turunda, Janković Virginia Ruano Pascual'ı 6-0, 6-0 skorlarla eledi, bu onun kariyerindeki üçüncü kez set kaybetmeden kazandığımaçı oldu. Janković ikinci sette sadece dört puan kaybetti. Yarı finalde Davenport'u 6-3, 7-5 setlerle geçen Janković, finalde genç oyuncu Ágnes Szávay'a yenildi.

İki haftalık bir ayrılıktan sonra, Janković üç hafta boyunca sadece iki maç kazandı. Stuttgart'ta ki II. Klasman (Tier II) Turnuvası Porsche Tennis Grand Prix 'i yarı finalinde Henin'e 7-6 (2), 7-5 sonuçlarla kaybetti. Janković ilk kez katıldığı Bangkok'taki PTT Bangkok Open 'da Yan Zi ile karşılaştı. İlk turunu bay geçtiği Zürih Açık'ta (Zürich Open), Vaidišová'ya 6-4, 6-4 skorlarla yenildi.

Janković yıl sonunda Madrid'de ki WTA Tur Şampiyonasına (WTA Tour Championships) katılmak için üç haftayı boş geçirdi. Fakat üç maçında da Henin, Chakvetadze, ve Bartoli'ye kaybetti (ilk seti kaybedip, ikinci seti kazanmasına rağmen).

Janković Madrid'den sonra solunumu düzenlemek için burun ameliyatı geçirdi. Ameliyat üç hafta antrenman yapmasını engelledi.

2008

Janković, Grand Slam ve I. Klasman (Tier I) organizasyonlarına odaklanmak için 2008 programını kısaltarak düzenlemeye gitti.

Ünvana sahip olduğu ASB Classic yerine, Janković, Novak Djoković ile birlikte Sırbistan adına yarışmak için Hopman Cup 'a katıldı, Uluslararası Tenis Federasyonu'ndan bu organizasyonun onayı alındı. Finalde Janković ve Djoković Serena Williams ve Mardy Fish'den oluşan Amerikan takımına yenildi, Janković ağrıları nedeniyle çok silik oynadı.

Avustralya Açık finallerine hazırlanmak için Sidney'deki Medibank International turnuvasına katılan Janković turnuvaya 3 numaralı seribaşı olarak katıldı. Dünya 3 numarası Janković çeyrek finalde Dünya 12 numarası Nicole Vaidišová'ya 6-4, 4-6, 6-4'lük setlerle yenilerek elendi.

Avustralya Açık'ta ki ilk maçında Tamira Paszek ile karşılaştı maç üç saat onbeş dakika sürdü ve Janković üç maç sayısı çevirip maçı 2-6, 6-2, 12-10'luk setlerle kazandı. Her iki oyuncuda final setinde tıbbi desteğe ihtiyaç duydu. Janković, ikinci turda Dünya 76 numarası Edina Gallovits'i 6-2, 7-5'lik setlerle yendi. Üçüncü turda Dünya 29 numarası Virginie Razzano'yu 6-2, 4-6, 6-1'lik setlerle yendi. Dördüncü turda Avustralyalı Casey Dellacqua'yı 7-6, 6-1'lik setlerle yenerek çeyrek finale çıktı. Janković, çeyrek finalde turnuvanın son şampiyonu Serena Williams'ı 6-3, 6-4'lük setlerle yenerek yarı finale çıktı. Teklerde kariyerinde üçüncü defa bir Grand Slam'de yarı final oynayan Janković, Dünya 5 numarası Maria Sharapova'ya 6-3, 6-1'lik setlerle yenilerek elendi. Mart'da, Janković Tier I Pacific Life Open Indian Wells, Kaliforniya turnuvasındayarıfinalde vatandaşı Ana Ivanović'e 7-6, 6-3'lük setlerle yenilerek elendi. Bir hafta sonra düzenlenen Miami Masters turnuvasında bu yılki ilk finaline ulaşarak, finalde Serena Williams'a 6-1 5-7 6-3'lük setlerle yenilerek turnuvada ikinci oldu.

Janković, toprak kort sezonuna Charleston ve Berlin Açık'ta çeyrek finallerde elenerek başladı. Sonra şampiyonluğunu korumak için Rome Açık turnuvasına katıldı. Çeyrek finalde Dünya 9 numarası Venus Williams'ı 5-7, 6-2, 6-3'lük setlerle geçerek eledi. Yarı finalde Maria Sharapova sakatlığından dolayı maça çıkamadı ve böylece Janković finale çıktı. Finalde genç fransız tenisçi Alize Cornet'yi 6-2, 6-2 ile geçerek bu seneki ilk şampiyonluğunu kazandı.

Yılın ikinci büyük turnuvası Roland Garros'ta Janković kariyerinin dördüncü yarı finaline çıkarak vatandaşı Ana Ivanović'e 6-4, 3-6, 6-4'lük setlerle yenilerek elendi. Janković maçı kazansaydı Dünya 1 numaralığına yükselecekti. Ancak yenilerek Dünya 2 numaralığına yükselmeyi başardı.

Janković, Wimbledon'da üçüncü turda Caroline Wozniacki maçında dizinden sakatlanmasına rağmen maçı 2-6, 6-4, 6-2'lik setlerle kazandı. Dördüncü turdaTamarine Tanasugarn'a 6-3, 6-2'lik setlerle sakatlığından dolayı yenilerek elendi.

Janković, Dünya 1 numarası olmak için Los Angeles ve Rogers Kupasında eline fırsatlar geçti ancak Janković iki turnuvadada maçlarını kaybederek 1 numaraya çıkmayı başaramadı. Janković sonunda 11 Ağustos 2008 tarihinde Dünya 1 numarası olarak Ana Ivanović'i 1 numaradan indirerek onun yerine geçti. O, Dünya 1 numaralığına yerleşen 18. tenisçi odu.

1 numara olduktan sonra Pekin Olimpiyatları'nda çeyrek finalde Dünya 6 numarası Dinara Safina'ya 6-2, 5-7, 6-3 ile yenilerek elendi. Böylece Jankovic Dünya 1 numaralığında sadece 1 hafta kaldı ve Ana Ivanovic 1 numara pozisyonunu geri kazandı.

New York'da gerçekleşen Amerika Açık'ta Jankovic kariyerinin ilk Grand Slam finaline ulaştı. Finalde Dünya 3 numarası Serena Williams'a 6-4 ve 7-5'lik setlerle yenilerek ikinci oldu. Maçı kazanan Serena Williams ise Dünya 1 numaralığına oturdu.

Jankovic daha sonra arka arkaya 3 turnuva kazanarak Dünya 1 numaralığına tekrar oturdu ve Serena Williams'ı tahtından etti. Jankovic ilk olarak Çin Açık'ta Dünya 7 numarası Svetlana Kuznetsova'yı 6-3, 6-2 yendi. Sonraki hafta, Jankovic Porsche Tenis Grand Prix Stuttgart'da yarı finalde Dünya 8 numarası Venus Williams'ı 6-7, 7-5, 6-2'lik setlerle yendi. Finalde Nadia Petrova'yı 6-4, 6-3 ile yenerek şampiyon oldu. Sonra Kremlin Kupasında yarı finalde turnuvanın son şampiyonu ve Dünya 4 numarası Elena Dementieva'yı 0-6, 6-1, 6-0 setlerle yenerek finale çıktı. Finalde Dünya 9 numarası Vera Zvonareva'yı 6-2 6-4'lük setlerle yenerek turnuvayı kazandı. Böylece 2005'ten bu yana ilk kez bir oyuncu arka arkaya 3 turnuvayı kazanmayı başardı.

Jankovic senenin son turnuvası olan Yıl Sonu Şampiyonasına'sına Dünya 1 numarası olarak katıldı. İlk maçında Dünya 4 numarası Ana Ivanovic'i 6-3, 6-4 ile ikinci maçında ise Dünya 7 numarası Svetlana Kuznetsova'yı 7-6, 6-4 ile yenmeyi başardı ve yarı finale çıktı. Jankovic yarı finalde Venus Williams'a 6-2, 2-6, 6-3'lük setlerle yenilerek elendi. Jankovic yılı 1 numarada kapattı ve ITF Dünya Şampiyonu seçildi. Elde ettiği 4 şampiyonlukla senenin en çok turnuva kazanan üç isminden biri oldu.

2009

Jankovic 2009 yılına Dünya'nın 1 numarası olarak JB Grup Klasik turnuvasında başladı. Jankovic turnuvada Avrupa adına yarıştı. İlk maçını çiftlerde Portekizli Michelle Larcher de Brito ile Amerika takımına karşı oynadı. Amerika takımında Venus Williams ve Coco Vandeweghe' yi 6-4, 7-5 ile yendiler. İkinci maçında Dünya 6 numarası Venus Williams'a 6-2, 6-2'lik setlerle maçı kaybetti. Daha sonra hastalığı nedeniyle turnuvadan çekildi.

Jankovic yılın ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'a 1 numaralı seri başı olarak başladı. Jankovic ilk turda Yvonne Meusburger'i 6-1, 6-3'lük setlerle yendi. İkinci turda Kirsten Flipkens'i 6-4, 7-5'lik setlerle yendi. Üçüncü turda Dünya 26 numarası Ai Sugiyama'yı 6-4, 6-4'lük setlerle yendi. Dördüncü turda Dünya 17 numarası Marion Bartoli'ye 6-1, 6-4'lük setlerle yenilerek turnuvadan elendi. Jankovic böylece Dünya 1 numaralığını Serena Williams'a devretti.

Jankovic bir sonraki turnuvaya Paris Açık'ta 2 numaralı seribaşı olarak katıldı. İlk turda Dünya 37 numarası Francesca Schiavone'yi 7-5, 7-6'lık setlerle geçti. İkinci turda Dünya 28 numarası Li Na'yı 6-0, 3-6, 6-2'lik setlerle geçti. Çeyrek finalde Dünya 13 numarasıAlize Cornet'yi 5-7, 6-4, 6-4 setlerle yenerek yarıfinale çıktı. Yarı finalde Dünya eski 1 numarası Amelie Mauresmo'ya 6-2, 0-6, 6-1'lik setlerle yenilerek elendi.

Jankovic Dubai Tenis Turnuvas'a 3 numaralı seribaşı olarak katıldı. Jankovic ilk turu bye geçti. İkinci turda Dünya 48 numarası Monica Niculescu'yu 6-3 6-2'lik setlerle yendi. Üçüncü turda Dünya 24 nmarası Kaia Kanepi'ye 6-2, 7-5'lik setlerle yenilerek elendi. Jankovic maçtan sonra "kariyerimin en kötü maçıydı" diye açıklamada bulundu. Jankovic Indian Wells Turnuvasında ikinci turda Dünya 42 numarası Anastasia Pavlyuchenkova'ya 6-4, 6-4'lük setlerle yenilerek turnuvadan elendi. Jankovic maçtan sonra "çok çalışmam gerekli" diye açıklama yaptı. Jankovic sonraki hafta Miami Açık'ta ikinci turda Dünya 35 numarası Gisela Dulko'ya 6-4, 7-6 lık setlerle yenilerek turnuvaya ikinci turda veda etti.

Jankovic toprak kort sezonuna Marbella Turnuvası'nda başladı. Turnuvaya 2 numaralı seribaşı olarak katıldı. Jankovic ilk turda Dünya 47 numarası Francesca Schiavone'yi 6-2, 6-1'lik setlerle geçti. İkinci turda Tunuslu Selima Sfar'ı 6-3, 6-0'lık setlerle geçti. Çeyrek finalde İtalyan Roberto Vinci'yi 3-6, 6-3, 7-6'lık setlerle geçti. Yarı finalde Dünya 20 numarası Anabel Medina Garrigues'i 7-5, 6-2'lik setlerle geçerek finale çıktı. Finalde Dünya 34 numarası Carla Suarez Navarro'yu 6-3, 3-6, 6-3'lük setlerle geçerek turnuvayı kazandı. Bu şampiyonluk Jankovic'in 2009 yılında kazandığı ilk turnuvadır.

Jankovic Porsche Tenis Grand Prix Stuttgart'a son şampiyon olarak katıldı. Jankovic çeyrek finalde Dünya 14 numarası Flavia Pennetta'ya 2-6, 6-4, 6-4'lük setlerle yenilerek turnuvadan elendi. Jankovic Roma Açık'a da son şampiyon olarak katıldı ve çeyrek finalde Dünya 8 numarası Svetlana Kuznetsova'ya 6-1, 7-6'lık setlerle yenilerek elendi. Sonraki turnuva olan Madrid Açık'a 4 numaralı seribaşı olarak katıdı. Çeyrek finalde Dünya 20 numarası Patty Schnyder'a 7-6, 6-3'lük setlerle yenildi.

Jankovic Roland Garros'a 5 numaralı seribaşı olarak katıldı. İlk üç turda Petra Cetkovska, Magdalena Rybarikova ve Jarmila Groth'u geçti. Dördüncü turda Dünya 41numarası Sorana Cirstea'ya 3-6, 6-0, 9-7'lik setlerle üçüncü sette 5-4 önde ve maç sayısı atmasına rağmen maçtan yenik ayrıldı.

Jankovic Wimbledon'a 6 numaralı seribaşı olarak katıldı.İlk iki turda Julia Georges, Iveta Benesova' yı yendi. Üçüncü turda Melanie Oudin'e 6-7, 7-5, 6-2'lik setlerle yenildi.

Jankovic Stanford Turnuvası'nda çeyrek finalde Dünya 14 numarası Marion Bartoli'ye 3-6, 7-6, 6-3'lük setlerle yenilerek elendi. Bir sonraki Turnuvada Cincinnati' de ikinci turda Dünya 52 numarası Maria Kirilenko'yu 7-6, 6-3'lük setlerle yendi. Üçüncü turda Dünya 9 numarası Victoria Azarenka'yı 7-5, 7-6'lık setlerle yendi. Çeyrek finalde Dünya 29 numarası Sybille Bammer'i 6-0, 6-3'lük setlerle yendi. Yarı finalde Dünya 4 numarası Elena Dementieva'yı 7-6, 0-6, 7-6'lık setlerle 4 maç puanı çevirerek finale çıktı. Finalde Dünya 1 numarası Dinara Safina'yı 6-4, 6-2'lik setlerle yenerek turnuvayı kazandı ve bu yıl kazandığı ikinci turnuva oldu. Jankovic bu turnuvayla Dünya 4 numaralığına yükseldi.

Jankovic Amerika Açık'ta ilk turda Dünya 45 numarası Roberto Vinci'yi 6-2, 6-3'lük setlerle yendi. İkinci turda Dünya 55 numarası Yaroslava Shvedova'ya 6-3, 6-7, 7-6'lık setlerle yenilerek elendi. Jankovic yenilmesiyle beraber Dünya 8 numaralığına düştü.

Jankovic Tokyo'da finale çıktı ve finalde Maria Sharapova ile oynadı. İlk sette 5-2 geriyken kolundaki sakatlık nedeniyle maçtan çekildi. Jankovic sonra Çin Açık'a katıldı ve sakatlığı nedeniyle ikinci turda elendi. Bir sonraki hafta Moskova'ya Yıl Sonu Şampiyonası'na katılabilmek için oynadı. Turnuvada Zvonareva ve Radwanska erken turlada elenince Jankovic Yıl Sonu Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Yıl Sonu Şampiyonası'nın ilk maçında Dünya 6 numarası Victoria Azarenka'ya 6-2, 6-3'lük setlerle yenildi. İkinci maçında Dünya 1 numarası Dinara Safina ile karşılaştı. İlk sette durum 1-1'ken Safina'nın maçtan çekilmesiyle turnuvadaki ilk galibiyetini aldı. Üçüncü maçta Dünya 4 numarası Caroline Wozniacki'yi 6-2, 6-2'lik setlerle yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde geçen sene olduğu gibi Venus Williams'la karşılaştı. Jankovic maçtan 5-7, 6-3, 6-4'lük setlerle yenik ayrıldı. Jankovic seneyi 8. sırada tamamladı.

2010

Jankovic 2010 sezonunun ilk turnuvası olarak Sidney'e katıldı. İlk turda Dünya 40 numarası Agnes Szavay'a 7-5, 1-6, 5-7'lik setlerle yenilerek elendi. Avustralya Açık'ta ilk iki turda Monica Niculescu ve Katie O'Brien'ı yendi. Üçüncü turda şuana kadar hiç yenilmediği rakibine karşı 9-0 önde olduğu Alona Bondarenko'ya 6-2, 6-3'lük setlerle yenilerek elendi.

Jankovic sonra Sırbistan'ı temsil etmek için Ana Ivanovic'le birlikte Fed Cup'a katıldı. Rakipleri Rusya'da ise Svetlana Kuznetsova ve Alisa Kleybanova vardı. İlk maçında Dünya 31 numarası Alisa Kleybanova'yı 4-6, 6-4, 6-0'lık setlerle yendi. İkinci maçında Dünya 4 numarası Svetlana Kuznetsova'yı 6-3, 4-6, 6-3'lük setlerle yendi. Ana Ivanovic'in iki maçınıda kaybetmesi ve çiftler maçında da Sırbistan Rusya'ya yenilince bir üst turaçıkan Rusya oldu. Bir sonraki turnuvada Dubai'e katıldı. İkinci turda Dünya 21 numarası Aravane Rezai'yi 4-6, 6-4, 7-5'lik setlerle yendi. Üçüncü turda Dünya 14 numarası Vera Zvonareva'ya 6-3, 6-2'lik setlerle yenilerek turnuvadan elendi. Jankovic sonra Monterrey Açık Turnuvası'na katıldı. İlk turda Letonya'lı Anastasija Sevastova'ya 5-7, 6-4, 6-4'lük setlerle yenildi.

Jankovic Indian Wells'te ikinci turda Dünya 75 numarası Petra Martic'i 6-3, 7-6'lık setlerle yendi. Üçüncü turda Dünya 49 numarası Sara Errani'yi 2-6, 7-6, 6-4'lük setlerle yendi. Dördüncü turda Dünya 20 numarası Shahar Peer'i 6-2, 6-2'lik setlerle yendi. Çeyrek finalde Dünya 27 numarası Alisa Kleybanova'yı 6-4, 6-4'lük setlerle yendi. Yarı finalde Dünya 11 numarası Sam Stosur'u 6-2, 6-4'lük setlerle yenip finale çıktı. Finalde Dünya 4 numarası Caroline Wozniacki'yi 6-2, 6-4'lük setlerle yenerek turnuvayı kazandı. Jankovic'in 2010 yılında kazandığı ilk turnuvadır.

Lakabı: J.J. (medya), Jeca (Sırbistan) Jelly (İngiltere)
Ülke: Sırbistan
Yaşadığı Yer: Bradenton,Florida,ABD
Doğum Tarihi: 28 Şubat 1985 (1985-02-28) (26 yaşında)
Doğum Yeri: Belgrad, Sırbistan (Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti)
Boy: 1.77 m (5 ft 9+½ in)
Kilo: 59 kg (130 lb/9.3 st)
Profesyonellik: 6 Şubat 2000
Oyun Stili: Sağ; İki el backhand
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, jankovic, jelena, jelena jankovic, jelena jankovic biyografi, jelena jankovic biyografisi, jelena jankovic hakkında genel bilgi, jelena jankovic hayatı, jelena jankovic kimdir, jelena jankovic özgeçmişi, jelena jankovic yaşamı, kimdir, tenisçi jelena jankovic


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mat Biyografisi-Mat Hayatı-Mat Yaşamı-Mat Kimdir? Grup Mat Biyografisi-GrupMat Kimdir Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 1 12.07.19 09:11
Li Na Biyografisi - Li Na Kimdir - Li Na Hayatı - Li Na Yaşamı - Tenisçi Li Na Kimdir Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 30.12.17 22:28
Jelena Kostanic Tosic Biyografisi - Jelena Kostanic Tosic Kimdir - Jelena Kostanic Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 20.07.11 02:13
Jelena Dokic Biyografisi - Jelena Dokic Kimdir - Jelena Dokic Hayatı Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 19.07.11 21:38
Jelena Dokic Biyografisi-Jelena Dokic Hayatı-Tenisçi Jelena Dokic Kimdir? Falcon Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 23.01.10 12:17


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:21 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2