tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Diger Ünlülerin Biyografileri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Diger Ünlülerin Biyografileri Gazetecilerin biyografisi,Radyocuların biyografisi,Bestecilerin biyografisi,İllizyonistlerin biyografisi,Televizyoncuların biyografisi,Akademisyenlerin biyografisi,Tarihteki önemli kişiliklerin biyografisi.Mankenlerin biyografisi,Modellerin biyografisi,Dizi oyuncularının biyografisi,Kategorisi olmayan biyografiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Steve Jobs Biyografisi - Steve Jobs Hayatı - Steve Jobs Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1850

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.10.11, 20:07   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Steve Jobs Biyografisi - Steve Jobs Hayatı - Steve Jobs Kimdir?

Steve Jobs Biyografisi - Steve Jobs Hayatı - Steve Jobs Kimdir?





Steve Jobs (24 Şubat 1955 - 5 Ekim 2011), Apple Computer'in kurucu ortağı, hastalığına kadar yönetim kurulu başkanı (CEO) ve genel müdürü. Bilgisayar sanayisinin önderlerinden. Ayrıca Next Computer ve Pixar Animasyon Stüdyoları'nın yönetim kurulu başkanlığını da yaptı. Yönettiği firmayı zirveye çıkardığı yıllarda pankreas kanserine yakalandı. Yedi yıl süren hastalığı sonrasında 56 yaşında öldü.

1970'lerin sonunda, diğer kurucu ortak Steve Wozniak'la birlikte, ticari başarı sağlayan ilk kişisel bilgisayarlardan birini yarattı. Jobs, 1980'lerin başında, fare (mouse) ile kullanılan GUI (Graphical User Interface) (Grafik Kullanıcı Arayüzü)'in ticari potansiyelini farkedenlerin arasında yer alır.[1]. 1985'te yönetim kurulunda kaybettiği güç mücadelesinin ardından Jobs Apple'dan istifa ederek, yüksek öğrenim ve iş dünyası için bilgisayar platformu üretmeyi hedefleyen NeXT bilgisayar şirketini kurdu. 1997 yılında Apple Computer şirketinin NeXT'i satın almasıyla Jobs kurucusu olduğu şirkete geri döndü. O zamandan itibaren icra kurulu başkanı (CEO) olarak çalıştı. Fortune dergisi 2007 yılında Steve Jobs'u En Güçlü İşadamı olarak göstermiştir.

Jobs, daha önce Lucasfilm şirketinin bilgisayar grafiği bölümü olan Pixar Animasyon Stüdyoları'nı 1986 yılında satın alır.[3] 2006 yılında Walt Disney Şirketi tarafından satın alınıncaya kadar şirketin CEO'su ve en büyük hissedarıydı. Jobs halen Walt Disney Şirketi'nin en büyük gerçek kişi hissedarı ve yönetim kurulu üyesidir. Jobs, bilgisayar ve eğlence endüstrisinin önde gelen isimlerinden biridir.

Jobs'un iş dünyasındaki geçmişi, alışılmışın dışındaki bireysel Silikon Vadisi girişimcisi kişiliğinin yarattığı söylentilerle doludur. Estetiğin toplumsal ilgi odağı oluşturmadaki rolünü iyi bilerek tasarım'ın önemini vurgular. İşlevsel ve zarif olan ürünler geliştirmesi sayesinde sadık bir hayran kitlesi edinmiştir.

Steve Jobs öldü...
Apple’ın kurucularından milyarder işadamı Steve Jobs, tedavi gördüğü ABD’nin California eyaletinde 5 Ekim 2011 tarihinde yaşama veda etti. Kısa bir süre önce kanser nedeniyle Apple’ın CEO’luk görevini terk eden Jobs, 56 yaşındaydı.



Jobs, programlama, müzik ve telefon sanayisinde devrim yaratan bilgisayar ürünlerinin beyniydi. Apple’ın eski CEO’su olan Jobs, Ağustos ayında pankreas kanseriyle boğuştuğunu açıklayarak bu görevini Tim Cook’a devretmişti. Apple’ı 1976 yılında kuran isimlerden biri olan Jobs, 2009 yılında karaciğer nakli yaptırmıştı.
Jobs istifa mektubunda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bir gün Apple’ın CEO’su olarak sorumluluklarımı ve benden beklenenleri yerine getiremeyecek bir hale gelirsem, sizi bundan haberdar edecek ilk kişinin ben olacağımı söylemiştim. Maalesef o gün geldi.”

Apple, kurucusu ve eski CEO’su Jobs’ın ölümünün ardından şu açıklamayı yayınladı:

“Steve’in zekası, arzusu ve enerjisi, hayatımızı zenginleştiren ve geliştiren sayısız yeniliğin kaynağı oldu... Dünya, Steve sayesinde ölçülemeyecek kadar daha iyi durumda.”

Ailesi mesaj yayınladı
Jobs, ardından karısı ve dört çocuğunu bıraktı. Ailesi tarafından yapılan açıklamada,

“Steve tüm ailesi yanındayken, huzur içinde hayata gözlerini yumdu... Birçoğunuzun bizimle yas tutacağını biliyoruz ve sizden yas tuttuğumuz sürece mahremiyetimize saygı göstermenizi istiyoruz.”

denildi.
Küresel teknolojinin merkezi olarak kabul edilen Silikon Vadisi’nin öncülerinden biri olarak görülen Jobs, Apple’ı çocukluk arkadaşı Steve Wozniak ile kurdu. İkili, dünyanın ilk kişisel bilgisayarı olarak kabul edilen Apple II’yi üretti.
Jobs, 1985 yılında yönetim kurulunda yaşanan kavgalar sonucunda Apple’dan ayrılmış, ardından bu olayı “başına gelebilecek en iyi şey” olarak yorumlamıştı. Jobs bu gelişenin ardından sinema tarihinin en iyi animasyon filmlerinin arasında gösterilen Oyuncak Hikayesi, Arabalar ve Kayıp Balık Nemo’nun yapımcısı Pixar’ı satın aldı.
Jobs, 1996 yılında tüm rakiplerinin şirketi terk etmesinin ardından Apple’a dönüş yaptı.

Dünyanın bir numarası
Apple, Jobs’ın iPhone ve iPad ile yaptığı çıkışın ardından bu yıl Exxon Mobil’i geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi unvanını kazandı. Apple’ın Eylül 1997’de 7.1 milyar dolar olan geliri, bu yıl 65.2 milyar dolara yükseldi.
Masaüstü bilgisayarı iMac ile başlattığı çıkışı birbiri ardına gelen yeni ürünlerle devam ettiren Jobs, bilgisayar çağında bir devrim başlattı. iPod satışlarıyla CD’leri tarihe gömen Jobs, müzik piyasasındaki en güçlü insanlardan biri haline geldi.
Jobs, tüketicilerin dikkatini yeni çıkaracağı ürünlere odaklamayı her zaman başardı. Apple’ın eski patronu bir keresinde,

“İnsanlar genelde onlara gösterdiğiniz ana kadar ne istediklerini bilmiyorlar.”

demişti.

Hastalığını gizledi
Steve Jobs, 2004 yılından beri eşine ender rastlanan 'nöroendokrin' denilen tümör kaynaklı bir pankreas kanseri türüyle mücadele ediyordu.
Hastalığının ilk dönemlerinde bu konuda bir açıklama yapmayan Jobs, bir süre sonra belirgin şekilde kilo kaybetmeye başladı. Karaciğer nakli olduğu 2009’da Apple’dan altı ay ayrı kalan Jobs, bu yıl Ocak ayında yine tedavi sürecine girmişti.
Yaklaşık 8.3 milyar dolar serveti olduğu tahmin edilen Jobs,

“Mezarlıktaki en zengin adam olmak benim için bir anlam ifade etmiyor... Çok güzel bir şey yaptıktan sonra yatağa gitmek... benim için önemli olan bu.”

demişti.

Jobs'un ardından
Apple - Remembering Steve Jobs sayfasında yayınlanan açıklamada,

“Apple, vizyon sahibi ve yaratıcı bir dehayı, dünya ise harkulade bir insanı kaybetti. Steve’i tanıyacak ve onunla çalışacak kadar şanslı olanlarımız ise iyi bir dostunu ve ilham verici bir akıl hocasını kaybetti. Steve, arkasında yalnızca kendisinin kurabileceği bir firma bıraktı ve onun ruhu sonsuza dek Apple’ın ilham kaynağı olacak.”

ifadelerine yer verildi.
Jobs’ın ölümü ile ilgili düşüncelerini, anılarını ve taziyelerini paylaşmak isteyenlerin rememberingsteve@apple.com adresine e-posta gönderebilecekleri belirtildi.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Başak Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, jobs, kimdir, steve, steve jobs, steve jobs biyografi, steve jobs biyografisi, steve jobs fotoğrafları, steve jobs hakkında, steve jobs hayatı, steve jobs kimdir, steve jobs özgeçmişi, steve jobs resim albümü, steve jobs resimleri, steve jobs yaşamı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Steve McCurry Biyografisi - Steve McCurry Kimdir - Steve McCurry Hayatı - Steve McCur Kartal Diger Ünlülerin Biyografileri 0 26.01.14 16:31
Steve Vai Resimleri - Steve Vai Fotografları - Steve Vai Resim - Steve Vai Fotograf Eylül Ünlülerin Resimleri 0 07.11.11 01:21
Steve Vai Biyografisi - Steve Vai Hayatı - Steve Vai Kimdir - Steve Vai Yaşamı Eylül Diger Ünlülerin Biyografileri 0 07.11.11 01:13
Steve Morse Biyografisi-Steve Morse Hayatı-Steve Morse Yaşamı-Steve Morse Kimdir? Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 14.12.09 21:27
Steve Austin Biyografisi-Steve Austin Hayatı-Steve Austin Kimdir (Amerikan Güreşi) Falcon Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 23.10.09 13:15


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:59 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2