tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bakla Dolması - Bakla Dolması Tarifi - Bakla Dolması Yapılışı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
875

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.07.13, 19:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Bakla Dolması - Bakla Dolması Tarifi - Bakla Dolması Yapılışı

Bakla Dolması - Bakla Dolması Tarifi - Bakla Dolması Yapılışı


Malzemeler:
250 gr kuru iç bakla
6-7 dilim kuzu pirzola
1 su bardağı yarma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı sıvıyağ
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
½ yemek kaşığı çemen
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı:
Üzüm yaprakları önceden salamura edilir. Kuru iç bakla ayıklanıp 1 gece önceden ıslatılır ve küçük parçalar halinde kırılır. 6-7 dilim kuzu pirzola bir gece önceden yıkanıp tuzlanır, ertesi gün fırında kızartılır. 1 su bardağı yarmanın üzerine 1 adet soğan ince dilimlenir. 250 gram yaş bakla ilave edilir. 1 yemek kaşığı salça, 2 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, suyla inceltilen ½ yemek kaşığı çemen, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 1 su bardağı sıvıyağ da dolmanın iç malzemesine eklenir ve tümü karıştırılır. Kuzu pirzolalar tencerenin dibine yerleştirilir. Dolmalar, üzüm yapraklarına sarılır ve tencereye dizilir. Üstü yapraklarla kapatılır, tencerenin ağzına kadar soğuk su eklenir ve ocağa alınır, kaynadıktan sonra sıcak su ilave edilerek 1,5 saat pişirilir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bakla, bakla dolması, bakla dolması nasıl yapılır, bakla dolması tarifi, bakla dolması yapılışı, dolmasi, tarifi, yapilisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Soğan Dolması - Soğan Dolması Tarifi - Soğan Dolması Yapılışı Başak Dolmalar Ve Sarmalar 1 26.01.18 17:44
Tavuk Dolması - Tavuk Dolması Tarifi - Tavuk Dolması Yapılışı Başak Dolmalar Ve Sarmalar 0 09.12.13 19:31
Rüyada Bakla Görmek - Rüyada Bakla Görmek Açıklaması ve Yorumu - Bakla Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 20.03.13 00:58
Bakla Falı - Bakla Falı Nasıl Bakılır - Bakla Falının Tarihi - Bakla Falı Hakkında Tarot Fallar 0 21.01.12 02:13
Dereotu Soslu Yeşil Bakla Tarifi - Diyet Dereotu Soslu Yeşil Bakla AnGeL Diyet Yemekleri 0 20.07.11 19:59


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:52 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2