tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
705

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:01   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi


Malzemeler


500 gr kavurmalık kuşbaşı et
1 Tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
20 Adet kuru patlıcan
Yeteri kadar tuz, karabiber
4 Adet soğan
1 Çay bardağı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çay bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay kaşığı fesleğen



Hazırlanışı

Kuşbaşı etini margarinle birlikte bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.

Etler kavrulunca yıkayıp, süzülmüş 2 çay bardağı pirinci, küçük doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin.

Kuru patlıcanları sihay suyu çıkana kadar haşlayıp, süzün.

Haşladığınız patlıcanların içine kavurmalı dolma içini doldurun.

Tencereye yatık olarak dizin.

Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökün.

Dolmaların üzerine bir tabak örtün ve tencerenin kapağını kapatın.

Önce hızlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

30 Dakika dinlendirip, servis yapın.

NOT : Arzuya göre patlıcan dolmasını, kuru soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dolmasi, kavurmali, kavurmalı kuru patlıcan dolması, kavurmalı kuru patlıcan dolması nasıl yapılır, kavurmalı kuru patlıcan dolması tarifi, kavurmalı kuru patlıcan dolması yapılışı, kuru, patlican, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:20
Patlıcan Dolması Turşusu ASYA Turşular 0 26.01.09 07:11
Nohutlu Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ASYA Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 10.08.08 14:54
Kurutulmuş Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi ASYA Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 10.08.08 14:52
Kavurmalı Omlet Tarifi ASYA Yumurta Yemekleri 0 10.08.08 14:23


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:15 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2