tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Dolmalar Ve Sarmalar (http://www.tualimforum.com/dolmalar-ve-sarmalar/)
-   -   Firikli Acur Dolması (http://www.tualimforum.com/dolmalar-ve-sarmalar/42184-firikli-acur-dolmasi.html)

AnGeL 02.01.10 06:19

Firikli Acur Dolması
 
Firikli Acur Dolması



Malzemeler :


500 gr. yağlı kıyma,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
250 gr. bulgur,
250 gr. firik,
2 kg. acur,
2 baş kuru soğan,
1 baş sarımsak,
Kırmızıbiber,
karabiber,
tuz,
Yeteri kadar su.



Firikli Acur Dolması hazırlanışı:

Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır). Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür. Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur. Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur. Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir.

Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur. Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur. Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir. Servise sunulur.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:18 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2