tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Firikli Acur Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
575

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:19   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Firikli Acur Dolması

Firikli Acur Dolması



Malzemeler :


500 gr. yağlı kıyma,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
250 gr. bulgur,
250 gr. firik,
2 kg. acur,
2 baş kuru soğan,
1 baş sarımsak,
Kırmızıbiber,
karabiber,
tuz,
Yeteri kadar su.



Firikli Acur Dolması hazırlanışı:

Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır). Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür. Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur. Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur. Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir.

Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur. Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur. Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir. Servise sunulur.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
acur, dolmasi, firikli, firikli acur dolması, firikli acur dolması hazırlanışı, firikli acur dolması nasıl yapılır, firikli acur dolması tarifi, firikli acur dolması yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Soğan Dolması - Soğan Dolması Tarifi - Soğan Dolması Yapılışı Başak Dolmalar Ve Sarmalar 1 26.01.18 17:44
Etli Patates Dolması - Etli Patates Dolması Tarifi - Etli Patates Dolması Yapılışı Başak Dolmalar Ve Sarmalar 0 09.12.13 19:33
Tavuk Dolması - Tavuk Dolması Tarifi - Tavuk Dolması Yapılışı Başak Dolmalar Ve Sarmalar 0 09.12.13 19:31
Bakla Dolması - Bakla Dolması Tarifi - Bakla Dolması Yapılışı Başak Dolmalar Ve Sarmalar 0 14.07.13 19:50
Etli Antep Dolması - Etli Antep Dolması Tarifi - Etli Antep Dolması Yapılışı Başak Dolmalar Ve Sarmalar 0 14.07.13 19:44


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:40 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2