tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Dolmalar Ve Sarmalar (http://www.tualimforum.com/dolmalar-ve-sarmalar/)
-   -   Lahanalı Biber Dolması (http://www.tualimforum.com/dolmalar-ve-sarmalar/42189-lahanali-biber-dolmasi.html)

AnGeL 02.01.10 06:21

Lahanalı Biber Dolması
 
Lahanalı Biber Dolması

Lahanalı Biber Dolması Tarifi - Lahanalı Biber Dolmasının Yapılışı



Malzemeler:

2 soğan
250 gr lahana
3 çorba kaşığı margarin
Bir miktar yağ
2 su bardağı et suyu
8 çarliston biber
tuz , karabiber
100 gr beyaz peynir
100 gr süt kreması
1 - 2 sap taze soğan

Yapılışı:

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. 1 soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Diğer soğanı soyup dilimleyin.
Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritip küp küp doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Lahanayı ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı 20 dakika tencere de kavurun.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Bir tencerede, kalan margarini eritip soğan dilimlerini kavurun. Et suyunu ilave edip kısa süre pişirin.
Biberleri yıkayıp uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini ayıklayın. Peyniri bir çatalla ezin. Lahanalı karışıma ilave edin.
Biberlerin iç kısmını tuzlayıp lahanalı karışımla doldurduktan sonra fırın kabına yerleştirin. Et suyunu ilave edip kabı fırına verin ve 20 - 30 dakika kadar pişirin. Süt kremasını çırpıp tuz ve. karabiberle tatlandırın. Taze soğanları halkalar halinde doğrayın. Süt kreması ve taze soğanla süsleyerek servis yapın.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:44 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2