tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Etli Pırasa Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
705

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:23   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Etli Pırasa Dolması

Etli Pırasa Dolması

Etli Pırasa Dolması Tarifi - Etli Pırasa Dolmasının Yapılışı



Malzemeler

Pırasa 6 adet 1200 gram
Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram

Tarifi

Pırasaları ayıklayıp, yıkayın, beyaz kısımlarını 5-6 santimetre boyunda kesin. Diğer yandan tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynatın. Pırasaları kaynayan suya ekleyip, hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 10 dakika haşlayın, kevgirle haşlama suyundan alıp, orta kısımlarını, parmakla iterek çıkarın. Pirinci yıkayıp, süzün. Soğanı soyup yıkayın, maydanozu ayıklayın, her ikisini de ince ince doğrayın. Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştırın. Tek kat halindeki büyük pırasa yapraklarını bu içle doldurun. Uç kısımlarında yarım parmak boşluk bırakın. Küçük parçaları yayvan bir tencerenin dibine yayın, üzerine doldurulmuş pırasaları yerleştirin. Haşlama suyunu kaynatın, dolmaların üzerine yavaşça gezdirin. Ağzını kapatıp ve pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişirin. Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırpın. Dolmaları suyun içinden alıp, servis tabağına yerleştirin. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıtın. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken dolmanın suyunu sürekli karıştırın kaynayınca ocağı kapatın, dolmaların üzerine gezdirerek servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dolmasi, etli, etli pırasa dolması, etli pırasa dolması hazırlanışı, etli pırasa dolması nasıl yapılır, etli pırasa dolması tarifi, etli pırasa dolması yapılışı, pirasa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Etli Patates Dolması - Etli Patates Dolması Tarifi - Etli Patates Dolması Yapılışı Başak Dolmalar Ve Sarmalar 0 09.12.13 19:33
Etli Antep Dolması - Etli Antep Dolması Tarifi - Etli Antep Dolması Yapılışı Başak Dolmalar Ve Sarmalar 0 14.07.13 19:44
Etli Kereviz Dolması ASYA Dolmalar Ve Sarmalar 0 26.01.10 19:19
Etli Pırasa Dolması Tarifi ASYA Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 10.08.08 14:59
Etli Lahana Dolması Güllü Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 21.02.08 14:27


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:55 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2