tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ayranlı Sarma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
639

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Ayranlı Sarma

Ayranlı Sarma


Malzemeler


2 su bardağı yarma (yarma; aşurelik buğdayın köftelik bulgur kadar öğütülmüştür.aşurelik buğdayı robotta öğüterek elde edebilirsiniz.
1 su bardağı köftelik ince bulgur

1 kg. yoğurt

1 yumurta

4 büyük boy soğan

1 yemek kaşığı dolusu salça

1 tatlı kaşığı Pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

500 gr. taze asma yaprağı

2 yemek kaşığı un





Yapılışı

Yarmayla köftelik bulgur bir biriyle karıştırıldıktan sonra bir tatlı kaşığı tuz ilave edilip bir kez daha karıştırılır. Ilık suyla 5 dakika kabartılır. Kabaran bulgur ve yarma azar azar ılık su ilave edilerek bir birini tutup ayrılmayacak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur. Tencerede bir miktar su kaynatıp asma yaprakları hafif haşlanıp çıkartılır ve suyu süzdürülür.

Yapraklar büyükse dörde küçükse üçe bölünüp hazırlanır. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alınıp yaprağın içersine koyulup serçe parmağı kalınlığında ve onun yarısı kadar uzunluğunda sigara gibi sarılır. Tencereye yan yana sıralanır. En üstüne bir tabak kapatılır. 1 bardak su ilave edilip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Derin bir kase içersinde yoğurt, un, yumurta çırpılır. Azar azar su ilavesiyle ayran kıvamına gelene dek karıştırılarak özdeşleştirilir. Özdeşleşen sos ocakta karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.

Kaynayan sos tenceredeki sarmaların üzerine dökülür. 10-15 dakika sarmayla pişen sosun altı kapatılır. Tavada incecik kıyılan kuru soğanlar tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Salçası, pul biberi eklenir. Salçalı sos isteğe göre direk tencereye karıştırıp servis yapılabilir. Yada kaselere koyulduktan sonra birer ikişer kaşık kaselerin üzerine dökülerek servis yapılır.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ayranli, ayranlı, ayranlı sarma, ayranlı sarma hazırlanışı, ayranlı sarma nasıl yapılır, ayranlı sarma tarifi, ayranlı sarma yapılışı, sarma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Zeytinyağlı Yaprak Sarma - Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi - Zeytinyağlı Yaprak Sarma ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 15.07.14 00:12
Tahinli Fındık Sarma - Tahinli Fındık Sarma Tarifi ASYA Bayram Tatlıları 0 06.08.12 02:44
Dordurmalı Yufkalı Sarma Kadayıf Tarifi - Dordurmalı Yufkalı Sarma Kadayıf ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 03.12.11 02:02
Boylu Köyü Ayranlı Mezrası Çağdaş Yaşam Hatice Gürpınar İlköğretim Okulu Şirvan Siirt Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 29.07.11 18:17
Hamsi Sarma AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:13


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:33 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2