tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Kitaplar > Dünya Edebiyatından Kitap Özetleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dünya Edebiyatından Kitap Özetleri Dünya edebiyatı kitap özetleri,yabancı kitap özetleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Alaycı Kuş Roman Özeti - Suzanne Collins Alaycı Kuş Özeti
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2989

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 10.10.12, 00:05   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Alaycı Kuş Roman Özeti - Suzanne Collins Alaycı Kuş Özeti

Alaycı Kuş Roman Özeti - Suzanne Collins Alaycı Kuş Özeti

KİTABIN ADI : Alaycı Kuş / Mockingjay
KİTABIN YAZARI : Suzanne Collins / Sevinç Tezcan Yanar
YAYINEVİ VE ADRESİ : Pegasus Yayıncılık / İSTANBUL
BASIM TARİHİ : 2010

Kitap Özeti

Açlık oyunları arenada bitmişti ama Katniss için oyunlar halen beyninde devam ediyordu. Peeta Başkan Snow elinde tutsaktı. Katniss 13. mıntıkada kolunda psikiyatri hastası olduğunu belirten bilezik ile etrafta dolanıyor ve ona verilen görevlerden kaçarak kendine sığınaklar buluyordu. Ama annesi ve kardeşi 13. mıntıkaya ayak uydurarak hastanede çalışmaya başlamışlardı 13. mıntıka başkanı Coin Katniss ‘in 12. mıntıkaya göz atması için bir ekiple gitmesine izin verdiğinde Katniss evinden geriye kalanları ve birde kız kardeşinin kedisini geri getirmişti.

Peeta ‘nın televizyondaki konuşması Katniss dehşete düşürmüştü. Peeta isyanın durmasını istiyordu. Ama 13. mıntıka başkanı ve diğer üyeler Katniss alaycı kuş olarak mıntıkalara gidip kendini göstermesini ve mıntıkaların isyanlarının birleşmesini istiyorlardı.Katniss buna karşılık bazı şartları vardı. Öncelikle diğer esir galipler 13. mıntıka tarafından ceza almayacaklardı, kardeşinin kedisi kalacaktı, ava çıkabilecekti ve Başkan Snow kendi öldürecekti..Tüm bunlar katniss iş birliği yaparsa geçerli olacaktı.

İlk olarak Katniss ,Gale ve televizyon ekibi 8. mıntıkaya gittiler.8. mıntıka tam bir kaos içerisinde bulundu. İnsanlar katniss yaşadığını görünce seviniyorlardı tek üzüntüleri Katniss bebeğini düşürdüğü haberi idi. Katniss mıntıkadan ayrılmadan Capitol uçakları saldırıya geçti ve Katniss tüm engellere rağmen Gale ile birlikte ateş açarak karşılık verdi. Bu olayın televizyonda gösterilmesiyle Capitol onun yaşadığını gördü. Katniss gözlerini hastanede açtı. Yaralarının iyileşmesi zaman alacaktı .Bir süre sonra televizyon ekibiyle zaman zaman çekim yapmaya eski mıntıkasına gidiyordu.

Peeta ekranda yeniden belirdiğinde çok kötü durumda idi ama yinede 13. mıntıkaya saldırı yapılacağını zorda olsa televizyondan bildirdi.13. mıntıkadaki herkes siren sesiyle sığınaklara çekildi.Bombalama bir kaçgün sürdü. Finnick aklını kaçırmış gibi davransada Katniss anlayan tek kişiydi. Gale sanki Coin tarafında idi. Gözlerini öfke,kin ve nefret bürümüştü ve Katniss arası artık eskisi gibi değildi.

Peetave diğer esirler iyi bir kurtarma operasyonu sonucu 13. mıntıkaya getirilmişlerdi. Finnick Annie kurtarıldığına çok sevinmişti. Katniss Peeta ile karşılaşması tam bir olay oldu. Peeta Katniss’i boğarak öldürmeye çalıştı. Katniss görevliler zor kurtardı ve Peeta bağlandı. Capitolde Peeta beyni ile oynandığı anlaşıldı. Peeta sadece Katniss öldürmek istiyordu. Katniss onun yanına yaklaşmıyordu adeta onu dışlamıştı. Katniss tüm bu olanlara anlam veremiyordu ve oradan uzaklaşmak istiyordu. Coin onu ve ekibini başkan Snow silah ve muhafız sağlayan 2. mıntıkaya isyancıların yanına gönderdi. Orada ceviz adını verdikleri dağın içinde bulunan üssü devre dışı bırakmaları gerekiyordu. Gale ceviz içerisindekilerle birlikte yok etmeyi önerdi.Ama Katniss buna karşı çıktı. Sonunda ceviz girirşini çığla kapatıp insanlara dağdan çıkan tren yolundan kaçma fırsatının verdiler. Plan işledi ama sonu tam bir savaş oldu. Katniss yaralı muhafızı kurtarmak isterken başkası tarafından vuruldu.2. mıntıkada isyancıların olmuştu artık.katniss hastanede gözünü açtığında Johanna ile karşılaştı.Oda Snow’ un işkencesinde nasibini fazlası ile almıştı..Oda Snow öldürmek istiyordu ve Katniss iş birliğine girişti. Tüm olanlardan sonra tek mutluluk anları Finnick ve Annie evliliği oldu. Düğün televizyondan Capitole bile gösterilmişti.

Johanna ile Katniss askeri eğitime katıldılar. Onlar için çalışmalar ağırdı ama sonunda testi sadece Katniss geçebildi ve özel bir birliğe kaydırıldı. Johanna işkenceden dolayı kendini toparlayamadığı için testi geçememişti. Katniss,Gale,ve Finnick’in içinde bulundukları grup savaşın içinde olmayacaklardı. Onlar için savaş arenası başka bir yerde yaratılmıştı..Onlar sadece televizyona savaşta gibi davranarak kendilerini tehlikeye atmayacaklardı. Bu arada 13. mıntıka başkanı Coin takviye olarak Peeta grubun bulunduğu yere gönderdi. Amacı ona baş kaldıran Katniss’i ortadan kaldırmaktı.Olanlar oldu ve Peeta tekrar Katniss saldırdı ve onu durdurmaya çalışan askeri iterek onun yanlışlıkla tuzak olan kozaya çarptırdı ve asker öldü. Bunlar yaşanırken başkan Snow onları tuzağa düşürdü ..Katniss ve diğerleri bir eve sığınarak kurtuldular ve Peeta kelepçe ile zapt ettiler. Katniss Snow öldürmek için Capitole gitmeye karar verdi ve askerlere bunu görev gibi göstererek kandırdı. Gruponun yanında savaşma kararı aldı. Timin yeri artık Snow tarafından belirlenmişti ve onları avlamak için avcılarını göndermişti bile muttalar önlerine geleni parçalıyorlardı. Ekip yer altı tünelleriye hedefe ulaşmaya çalışırken muttalar takibi yüzünden ekipten ölenler olmaya başlamıştı. Sonunda 5 kişi kalmışlardı. Sonunda sığınacak yer bulduklarında tekrar plan yaptılar ve Katniss ve Gale’ nin kılık değiştirerek halkın arasına karışıp Snow malikanesine girmesine karar verdiler.

İşler umdukları gibi olmadı. İsyancılar şehre geldiler ve savaş başladı. İnsanlar katliam ediliyorlardı. Katniss en son hatırladığı Gale esir alınması ve kız kardeşinin patlama sonucunda yaralanan çocuklara yardım ederken ikinci patlamada ölmesi oldu. 13. mıntıkada tekrar gözlerini açtığında Başkan Snow yakalandığını öğrendi. Ama Katniss artık tükenmişti. Snow öldürmek istiyordu ve bu televizyon karşısında ayarlandığında 13. mıntıka Başkanı Coin tek okla öldürdü. Onu hemen tutukladılar ve günlerce kapalı kaldı.Oradan çıktığı gün onu 12.mıntıkaya sürgün ettiler.Annesi 4. mıntıkada yeni kurulan hastanede çalışmaya başladı. Gale ise 2. mıntıkada çok iyi bir iş bulmuştu.Katniss birkaç kişi ile birlikte eve döndü. Katniss olanları atlatamıyordu ve yaşamdan tamamen soyutlanmıştı. Peeta onun tekrar yaşama dönmesini sağladı.Katniss onun sayesinde hayata yeniden başladı ve yıllar sonra ikisinin çocukları oldu. Açlık oyunları artık tarih olmuştu.

Kitap Hakkında

Alaycı Kuş (Orijinal adı: Mockingjay), The Underland Chronicles serisinin yazarı Suzanne Collins tarafından yazılan bilim kurgu serisinin üçüncü ve son romanı. Serinin ilk kitabı olan Açlık Oyunları, 14 Eylül 2008'de basıldı. Birçok ülkede en çok satanlar listesine giren kitabın arka kapağında Stephenie Meyer ve Stephen King'in görüşleri yer almaktadır. Bu kitabın devamı olan ikinci kitap Ateşi Yakalamak Eylül 2009'da, üçüncü kitap olan Alaycı Kuş ise Eylül 2010'da satışa sunuldu.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
alayci, alaycı kuş kitabının ana fikri, alaycı kuş roman özeti, alaycı kuş romanı, alaycı kuş suzanne collins, collins, kus, ozeti, roman, suzanne, suzanne collins alaycı kuş özeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ada Roman Özeti - Akşit Göktürk Ada Kitap Özeti SERDEM Türk Edebiyatından Kitap Özetleri 0 10.10.12 17:55
Ak Topraklar Roman Özeti - Emine Işınsu Ak Topraklar Kitap Özeti SERDEM Türk Edebiyatından Kitap Özetleri 0 10.10.12 17:49
Anahtar Roman Özeti - Refik Halit Karay Anahtar Kitap Özeti SERDEM Türk Edebiyatından Kitap Özetleri 0 10.10.12 17:40
Mai ve Siyah Roman Özeti - Halit Ziya Uşaklıgil Mai ve Siyah Kitap Özeti SERDEM Türk Edebiyatından Kitap Özetleri 0 10.10.12 00:16
Ateşi Yakalamak Roman Özeti - Suzanne Collins Ateşi Yakalamak SERDEM Dünya Edebiyatından Kitap Özetleri 0 10.10.12 00:08


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:56 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2