tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Dünyaca Ünlü Kadınlar(Biyografisi)
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dünyaca Ünlü Kadınlar(Biyografisi) Hayatları sözleri yazıları ile dünyada tanınmış kadınların biyografisi


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Prenses Diana Biyografisi
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
5857

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 16.08.09, 16:16   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Prenses Diana Biyografisi

Prenses Diana Biyografisi

Prenses Diana-Princess Diana

Diana Frances Spencer
1 Temmuz 1961 tarihinde İngiliz aristokrasisi içinde doğdu. Edward John Spencer'in en küçük kızıydı. Annesi Althorp Viskontesi Frances, babasının ilk eşiydi. İngiltere, Norfolk'ta, Sandringham Park House'da doğdu. Percy Herbert (kilise rektörü ve Norwich ve Blackburn eski piskoposu) tarafından St.Mary Magdalene klisesinde vaftiz edildi. Diana dört kardeşe sahipti:
The Lady Sarah Spencer (19 mayıs 1955 doğumlu)
The Lady Jane Spencer (11 Şubat 1957 doğumlu)
The Honourable John Spencer (12 Ocak 1960 da doğup öldü)
Charles Spencer (20 Mayıs 1964 doğumlu)
Eşinden boşanan Frances Spencer, Diana'yı ve bir kardeşini de alarak Londra'da Knightsbridge'deki bir apartman dairesine taşındı. Aynı yılın noelinde babalarını görmeye giden Spencer kardeşleri Edward John Spencer annelerinin yanına gödermeme kararı aldı. Frances Spencer dava açsa da eski eşinin nüfuzu nedeniyle çocukları geri alamadı.
1975 yılında büyük babalarının (7. Earl Spencer, Albert Spencer) ölümünden sonra babaları 8. Earl yeni Kont olunca, Diana da Lady ünvanını kazandı ve Lady Diana Frances Spencer oldu. 1976 yılında Edward John Spencer romantik kitaplarıyla ün yapmış Barbara Cartland'ın tek kızı Raine (Dartmouth Kontesi) ile evlenince, Diana için Glasgow, İskoçya'ya taşınan annesinin ve İngitere'deki babasının evleri arasında gidip gelen parçalanmış bir yaşam başlamış oldu. Okula gittiğinde sadece Diana'nın babası ve annesi ayrılmıştı, bu Diana'ya çok zor geldi, o zaman İngiltere'de boşanma çok farklı bir şeydi.
Diana ve kardeşleri Raine'i sevmedi. Charles Spencer'in düğünde Raine ve Diana tartışmıştı. Diana'nın ölümünden önce barıştılar, bazen beraber öğle yemeği yediler. Diana'nın son yıllarda annesiyle de barıştı, çocukluğunda annesi gittiği için mutlu değildi

Prens Charles'in aşk yaşamı ve çeşitli göz alıcı ve cazibeli aristokrat kadınlarla ilişkileri daima basının spekülasyonlarına konu oluyordu. Prens Charles otuz yaşında evlilik için artan bir baskı altındaydı. Yasal olarak tek istek gelinin Katolik Kilisesi'inden olmamasıydı. Geleneklere göre Protestan olması ve İngiltere Kilisesi'nin üyesi olması gereken gelinin soylu bir ailenini mensubu olması da tercih sebebiydi. Tüm bu özellikleri taşıyan Diana'nın Prens Charles'le evliliğine Spencer'ler ve Kraliyet Ailesi sıcak bakıyordu. Çünkü bu evlilik İngiliz hanedanın gelecek planları ve milenyumun eşiğinde ciddi bir krize düşen İngiliz halkının nostaljik düşleri için de umuttu.

Nişanları 24 Şubat 1981'de resmiyet kazandı. Sonunda 29 Temmuz 1981 de tüm dünya televizyonlardan naklen verilen St.Paul Katedrali'nde gerçekleştirilen düğün töreni için ekranları başına geçti. Yaklaşık bir milyar kişinin izlediği törende 20 yaşındaki Daina'nın utangaçlığı gözlendi. Dünya liderlerinin davetli olduğu törende Diana, Cantebury Başpiskoposu'nun onayıyla Galler Prensesi oldu. Gelecekte Birleşik Krallık tahtının Kraliçesi olacaktı. Diana'nın babası o gün BBC kameralarına Yüzyıllardır Spencer Ailesi'nin Monarşiye değerli katkıları olmuştur. Eminim bu günden itibaren geleneğimizi Diana yaşatacak, içten sadakatiyle Kraliyet Ailesi'ne eşsiz hizmetlerde bulunacaktır. şeklinde konuşmuştur.
İskoçya'da tatile çıkarken Diana hamile oldu. Evliliği ilk aylar Diana'ya kolay gelmediği için hamile olduğuna çok mutlu olmuştu. 21 Temmuz 1982'de Diana anne oldu. Bebeğin erkek olduğuna herkes mutlu olmuştu, ona William adını koydular. Doğumdan sonraki evliliği mutlu değildi. Prens Charles hala Camilla Parker Bowles'e aşıktı. Diana kocasın kendisini sevmesini istedi fakat Prens Charles Diana'yı tanımaya çalışmamıştı. Evlenmeden önce Diana bulimik oldu. Evlenirken bulimia rahatsızlığı daha kötü oldu. Dört sene evliliği iyi geçti ama Prens Harry'nın doğumunda Diana kocasında bir fark hissetmişti. Daha sonra 'o gün evliliğim öldü' dedi.
Her şeye rağmen evliliğini düzeltmek istedi. Fakat Charles Camilla'ya aşıktı ve hiç bir şey fark etmedi. Sürekli tartıştılar, bir kaç kere Diana kendine kestirdi ama Charles boşverdi. 1985 yılında Prens Andrew ilk kez Sarah Ferguson'la tanıştı. Kralice ve ailesi Diana'nın Sarah gibi davranmasını istedi. Diana'yı ona benzetmeye çalıştı ama benzettiğinde kraliçe ve Prens Philip payladı. Diana ne yapacağını bilmedi, kendine çok kötü hissetti ve bulimiası daha kötü oldu.
Yıllarca Prens ve Prenses öylece devam etti. 1992 yılında ayrıldılar, Charles Highgrove evinde kaldı ve Diana Kensington sarayında kaldı. Diana ve Andrew Morton bir kitap yazdı, Diana'nın biyografisi, 16 Temmuz'da piyasaya çıktı. Charles apaçık bir şekilde Camilla'yla görüşmeye başladı. Boşanmadan önce Diana'nın da bir kaç sevgilisi vardı, en ünlüleri rugby oyuncusu Will Carling ve asker James Hewitt.
1995 yılında Diana bir 'Panorama' röportaj yaptı. Evliliğinde herkese ne olduğunu anlatmak istedi. Hergün gazetelerde yanlış masallar vardı, mesela Diana'nın burnuna estetik ameliyat yapılmalıydı. Gizlilikle bir kaç BBC TV muhabiriyle görüştü, görüşmeci Martin Bashir'e bulimiasını, evliliği ve nasıl halka yardım etmeye çalıştığını anlattı. "Bu evlilikte biz üç kişiydik, yani biraz kalabalıktı" dedi, ve boşanmak istemediğini söyledi ama 'kalplerin kraliçesi' olmak istediğini anlattı. 20 Kasım 1995'te BBC 1 kanalında yayınlandı, daha önce hiç bir prenses o kadar açık konuşmadığı için herkes şaşakaldı. 22,8 milyon kişi onu izlemişti.

1995 yılında Kraliçe, Panorama röportajı izledikten sonra, Charles ve Diana'ya ayrılmamalarını söyledi. Başbakan da (John Major) ayrılmalarını istedi. 28 Ağustos 1996'da boşandılar. Kolay bir boşanma için Diana £17 milyon'u eski kocasından aldı ve hiç kimseye ne olduğunu anlatamadı. Diana'nın unvanı değiştirildi, artık HRH Galler Prensesi değil, sadece Diana, Galler Prensesi. Tekrar evlenseydi hala bir prenses olamayacaktı. Bir yılda oğullarıyla sadece iki ay geçirebildi, Diana'yı en çok üzen de bu oldu.

1997 yılında Dodi Al Fayed'le bir kaç tatile çıktı. Ağustos ayında Akdeniz'de Dodi'nin 'Jonikal' yatında kaldı. Çok paparazzi kovaladığı için Diana ve Dodi Paris'e dönmeye karar verdi. Dodi'nin babasın otelinde kalmak istediler. 31 Ağustos sabah saat on iki buçukta Dodi'nin apartmanına gitmek için otelden çıktılar. Otelin arkasından çıktılar fakat paparazzi onları bekliyordu. Arabaya girdiler, şoför şarhoştu fakat Diana, Dodi ve Diana'nın koruma görevlisi farkında değildi.
Giderken soför (Henri Paul) yolu şaşırdı ve karanlık bir tünelde kaza yaptı. Henri Paul ve Dodi al Fayed olay yerinde hayatını kaybetti. Paparazziler fotoğrafları çekerken ambulans geliyordu. 2 saat doktorlar Diana'nın hayatını kurtarmaya çalıştı. Saat dörtte Prenses Diana yaşamını yitirdi. Sadece Diana'nın koruma görevlisi, Trevor Rees-Jones hayatta kaldı.
Haberi duyduğunda Prens Charles, Earl Spencer ve Diana'nın kız kardeşleri İngiltere'den hemen Diana'nın yanına gitti. O sabah da Diana'nın bedeni İngiltere'ye döndü. 6 gün resmi yas ilan edildi ve 6 Eylül 1997`de yapılan görkemli bir veda töreniyle Diana toprağa defnedildi. Ayrıca öldüğünde sarayın önüne yüzbinlerce not ve çiçek bırakıldı. Prens Harry bir not yazdı: "Mummy"(anneciğim) ve tabutuna bıraktı. 2.5 milyar kişi Diana'nın cenazesini izledi. İngiltere'de bütün kanallar cenazesini gösterdi.

Tony Blair onu 'Halkın Prensesi' olarak adlandırdı. Diana halen daha unutulmayan efsanevi denebilecek bir kişiliktir. İngiltere'de gazetelerde her gün Diana'nın hakkında haber vardır. 1 Temmuz 2007'de Diana için bir konser düzenlenmiştir. Her yaz Diana'yı sevenler Althop Evine giderek Halkın Prensesi Diana'yı anarlar.Onun kıyafetleri ve kullanığı birçok eşya bu evdedir.Ayrıca evin bahçesindeki gölün ortasındaki adada da Diana'nın mezarı olduğundan birçok yerli ve yabancı turist Althop Evi'ni ziyaret etmektedir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......

Konu Başak tarafından (16.08.09 Saat 16:26 ) değiştirilmiştir..
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Başak Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Alt 28.12.09, 05:25   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 35
Konular: 3
Puan Grafiği
Rep Puanı:1060
Rep Gücü:0
RD:YILDIZ has much to be proud ofYILDIZ has much to be proud ofYILDIZ has much to be proud ofYILDIZ has much to be proud ofYILDIZ has much to be proud ofYILDIZ has much to be proud ofYILDIZ has much to be proud ofYILDIZ has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 21
4 Mesajına 6 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Prenses Diana Biyografisi

PayLasım ıcın tskLer = Emeqıne saqLık..
YILDIZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, diana, prenses, prenses diana, prenses diana biyografi, prenses diana biyografisi, prenses diana hakkında, prenses diana hakkında bilgi, prenses diana hayatı, prenses diana kim, prenses diana kimdir, prenses diana özgeçmişi, prenses diana yaşamı, princess diana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Prenses Tatlısı - Prenses Tatlısı Tarifi - Prenses Tatlısı Yapılışı Okyanus Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 12.07.13 02:05
Rüyada Prenses Görmek - Rüyada Prenses Görmek Açıklaması ve Yorumu - Prenses Rüya Tab Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 31.12.12 19:44
Grimm Kardeşler Masalları Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler - Pamuk Prenses ve Yedi Cüce Serap Çocuk Masalları/Çocuk Hikayeleri 0 20.12.12 04:25
Lady Diana Frances Spencer-Prenses Diana Fotografları Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 16.08.09 18:38
Diana Ross Şarkı Sözleri (Lyrics) Prenses Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 2 31.07.08 05:12


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:28 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2