tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları Eğitim sorunlarını paylaşalım,Eğitim dünyasından güncel haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Öğretmen Atama Kılavuzu Yayınlandı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1128

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 11.08.08, 13:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Öğretmen Atama Kılavuzu Yayınlandı

Öğretmen Atama Kılavuzu Yayınlandı


05 Ağustos 2008 15:38



Milli Eğitim Bakanlığı, 2008-2 öğretmen atamaları için öğretmen atama kılavuzunu Milli Eğitim Bakanlığı Personel Gene Müdürlüğü’nün personel.meb.gov.tr adresinden yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2008-2 öğretmen atamaları için öğretmen atama kılavuzunu Milli Eğitim Bakanlığı Personel Gene Müdürlüğü'nün personel.meb.gov.tr adresinden yayınladı. Başvurular 05-18 Ağustos tarihlerinde alınırken, atamalar ise 21 Ağustos'ta yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2008-2 öğretmen atamaları için öğretmen atama kılavuzunu Milli Eğitim Bakanlığı Personel Gene Müdürlüğü'nün personel.meb.gov.tr adresinden yayınladı. Başvurular 05-18 Ağustos tarihlerinde alınırken, atamalar ise 21 Ağustos'ta yapılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008-2 öğretme atamaları kılavuzu personel.meb.gov.tr adresinde yayınlandı. 2008-2 atamalarında 15 bin 744'ü kadrolu 2 bin 449'u sözleşmeli olmak üzere 18 bin 193 öğretmen atanacak. Atamalar eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında 43 alanda 2007 ve 2008 KPSSP10 puan üstünlüğü esasına göre yapılacak. Ayrıca alınacak başvurular bağlı olarak da 2 bin 499 pozisyon ilk defa ve yeniden görevlendirme biçimiyle sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. 15 bin 744 kadronun 15 bin 200'ü ilk atama, 300'ü açıktan atama, 100'ü kurumlar arası atama, 144'ü de Beden Eğitimi alanına milli sporcu olarak sınavsız alınacak. Sözleşmeli öğretmenlikte ise 2 bin 300'ü KPSSP10 sonucuna göre ilk defa görevlendirme, 149'u ise açıktan görevlendirilecek.
Başvurular 05-18 Ağustos tarihlerinde alınırken, atamalar 21 Ağustos 2008 tarihinde yapılacak. Ataması yapılan öğretmenler Eylül'de görev başında olacaklar.
2008-2 Öğretme atama Kılavuzu'nda da, başvuru, tercihler ve atamaya ilişkin esas usuller açıklandı. Kılavuzda, bir önceki atama dönemine ait başvuruların geçerlilik süresinin, 2008-2 atama dönemine ait duyuru tarihinde sona erdiği belirtilerek, atanamayan adayların gerekli şartları taşımaları hâlinde yeniden başvuruda bulunmaları gerektiği bildirildi.

-BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK-

Öğretmenlik başvuruları, 05-18 Ağustos 2008 tarihleri arasında il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak başvuru onay bürolarında kabul edilecek. http://personel.meb.gov.tr internet adresindeki Elektronik Başvuru Formu bilgisayar aracılığıyla doldurulduktan sonra “Başvuru Onay Bürolarında” onaylatılması gerekiyor. Adayların başvurularını onaylatmak için şahsen başvurmaları gerekiyor. Şahsen başvuru yapamayacak durumda olanlar, noter aracılığıyla vekâlet vereceği kişi vasıtasıyla başvurabilecekler.
Açıktan ve kurumlar arası atama biçimleriyle başvuracak olan öğretmen adayları ise başvurularını il millî eğitim müdürlüklerine yapacaklar.
Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, atamaların yapıldığı tarihte Bakanlığın

http://personel.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

-MİLLİ SPORCUDA KPSS ŞARTI ARANMAYACAK-

Kılavuzda beden eğitim öğretmenliği mezunu milli sporculardan KPSS şartı aranmayacağı belirtildi. Kılavuzda, “Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu millî sporcularımızdan Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları, Üniversiad Oyunları, Akdeniz Oyunları ile Dünya Askeri Oyunlarında ferdi ve takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenler, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler, gençler ve ümitler kategorilerinde Dünya ve Avrupa şampiyonaları ile Uluslararası Askeri Sporlar Konseyince yapılan Dünya ve Avrupa şampiyonlarında ilk üç dereceye girenler ile belirtilen yarışmaların takım sporlarında en az on kez ülkemizi temsil ederek millî sporcu belgesi almış olanlar, KPSS şartı aranmaksızın başvuru yapabileceklerdir” denildi. Kılavuzda, bu kapsamdaki başvuruların Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Bakanlıkça elektronik ortamda onaylandıktan sonra değerlendirmeye alınacağı belirtildi.

-ASKERDE OLAN BAŞVURAMAYACAK-

Açıktan, kurumlar arası atama biçimiyle atananlar ile sözleşmeli öğretmenler göreve başlama tarihi itibarıyla bir yıllık görev süresini tamamlamadıkça ilk defa aday öğretmen olarak atananlar, atama sırasında, devlet memurluğunda ve öğretmenlikte adaylıkları kaldırılıncaya kadar özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklar. Sözleşmeli öğretmenliğe görevlendirilenlerden, görevine başlamayanlar ya da başlayıp belirli bir süre çalışıp ayrılanların, görevlendirildikleri ya da görevden ayrıldıkları tarihten itibaren aradan 1 yıl geçmeden kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenliğe başvuramayacaklar. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak başvurularda askerlik hizmetini tamamlamış, en erken Aralık-2008 celbine kadar erteletmiş ya da bu hizmetten muaf olma şartı aranacak. Hâlen silâhaltında bulunanlar ile bakaya kalmış olanların başvuruları kabul edilmeyecek. Ayrıca öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor. İlk defa öğretmenliğe atanacaklarda 2007 ve 2008 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda KPSSP10 puan türüne göre atanmak istediği alan için belirlenen taban puan ve üzeri puan almış olması gerekiyor.

-SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER KADROLU OLMAK İÇİN BAŞVURACAK-

Kadrolu öğretmenliğe özel öğretim kurumlarında görevli olup resmî eğitim kurumlarına ilk defa atanmak isteyenler, vakıf veya özel üniversitelerde öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve araştırma görevlileri olanlar, devlet memuriyetinin adaylık devresinde görevinden ayrılan ya da görevine son verilenlerden, yasal bekleme süresini doldurmuş olanlar başvuru yapabilecek. Ayrıca MEB'e bağlı eğitim kurumlarında 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamındakiler dâhil kamu kurum ve kuruluşlarında kanun veya kanun hükmünde kararnameler kapsamında sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar bu kapsamda başvuruda bulunacaklar.
Kamu kurum ve kuruluşlarında hâlen aday veya asıl Devlet memuru olarak görev yapanlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 54 ve 74'üncü maddeleri gereğince KPSSP10 puanı ile ilk atama biçimiyle başvuru yapamayacaklar.


kılavuza bakmak ve alan sırası öğrenmek için bakınız :

http://personel.meb.gov.tr/yonlendir.html
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
atama, kilavuzu, ögretmen, yayinlandi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Öğretmen Resimleri - Öğretmen Fotografları - Öğretmen Resim Okyanus Fotograflar Resimler Animasyonlar 0 01.11.12 20:28
Öğretmen Atama Başvurusu ve Tarihleri Eylül 2012 Başak Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları 0 31.08.12 14:47
2012 Şubat Öğretmen Atama Klavuzu Okyanus Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları 0 22.01.12 18:51
Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu (Kasım 2010) SERDEM Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları 0 07.12.10 00:58
2009-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu ASYA Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları 0 01.09.09 10:48


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:23 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2