tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları Eğitim sorunlarını paylaşalım,Eğitim dünyasından güncel haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
ÖĞrencİlere MÜjde
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
672

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 05.09.08, 23:43   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon ÖĞrencİlere MÜjde

ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Üniversiteyi Kazanıp da Lisede Tek Dersi Olanlara Yönelik Tek Ders Sınav Hakkı Veriliyor. Öğrenciler, Üniversiteye Yerleşmişseler Eğer, Başarısız Oldukları Tek Dersten Sınava Alınacaklar.


Üniversiteyi kazanıp da lisede tek dersi olanlara yönelik tek ders sınav hakkı veriliyor. Öğrenciler, yüksek öğretim programına yerleştirildiklerini belgelendirmeleri halinde valiliklerce belirlenecek tarihlerde başarısız oldukları tek dersten sınava alınacaklar.
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları'ndan yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili genelgenin yayınlandığı ve illere gönderildiği bildirildi.


Okulların 2007-2008 eğitim-öğretim yılında, öğrencilerin büyük çoğunluğunun mezun olduğu, ancak, az sayıda da olsa bazı son sınıf öğrencilerinin, yüksek öğretim programlarına yerleştirilmeye hak kazandıkları halde tek dersten başarısız olmaları nedeniyle mezun olamadıkları tespit edildi.

Gerek 2008 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) yerleştirme sonuçlarına göre bir yüksek öğretim programına yerleşmeye hak kazanan, gerekse ÖSYM tarafından açıklanacak ek kontenjanlara yerleşmeye hak kazanacak öğrencilerin mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla tedbir alındı.
Buna göre; 2008 ÖSS yerleştirme sonuçlarında bir yüksek öğretim programına, Açık Öğretim Fakülteleri'ne, özel yetenek sınavı ile öğrenci alan örgün yüksek öğretim programlarına, sınavsız geçiş hakkından yararlanarak bir yüksek öğretim programına yerleşmeye hak kazanan ancak, tek dersten başarısızlıkları sebebiyle mezun olamayan öğrencilere bir sınav hakkı daha verildi.
Bu durumdaki öğrenciler herhangi bir yüksek öğretim programına yerleştirildiklerini belgelendirmeleri halinde, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarından sonra valiliklerce belirlenecek tarihlerde başarısız oldukları tek dersten sınava alınacaklar.
Sınav tarihleri belirlenirken, yüksek öğretim programlarının kayıt tarihleri ile birlikte özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yüksek öğretim programlarının kayıt tarihlerinin değişkenlik göstermesi ve henüz açıklanmayan ek yerleştirmeden yararlanan öğrencilerin kayıt tarihleri de gözönünde bulundurulacak.
(CİHAN)
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
mujde, ogrencİlere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Funda Müjde Biyografisi - Funda Müjde Kimdir - Funda Müjde Hayatı - Funda Müjde Yaşam Kartal Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 24.08.14 20:14
Müjde İsminin Anlamı ve Açıklaması - Müjde Adının Anlamı ve Açıklaması Kartal Kız Bebek İsimleri ( Kız Bebek Adları ) 0 10.11.12 01:02
Rüyada Müjde Görmek - Rüyada Müjde Görmek Açıklaması ve Yorumu - Müjde Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 13.07.12 12:40
Müjde Ar Hayatı ( Biyografisi ) Cigde Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 31.03.08 05:23
Kulüplere Müjde! bad_boy Futbol 0 15.02.08 14:05


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:37 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2