tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları Eğitim sorunlarını paylaşalım,Eğitim dünyasından güncel haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
ÖĞretmen Atamada Sorun
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
782

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 05.09.08, 23:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon ÖĞretmen Atamada Sorun

ÖĞRETMEN ATAMADA SORUN

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liselerine Öğretmen Başvuruları 1 Eylül'de Başlarken, Aday Öğretmenlerin Sevinçleri Kısa Sürdü.


Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liselerine öğretmen başvuruları 1 Eylül'de başlarken, aday öğretmenlerin sevinçleri kısa sürdü. Başvurular 2 Eylül'de ancak başlatılabilirken, 2005/73 Sayılı Genelge ile atanıp yargı kararı ile ataması geri alınmasına karar verilen öğretmenlerden seçme sınavına girenler, "Anadolu Lisesinin kadrolu öğretmenisiniz" cevabıyla karşılaştıkları için başvurularını sistem kabul etmedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liselerine öğretmen başvurularının 1-4 Eylül tarihleri arasında İLSİS üzerinde alınacağını açıklamasına karşın, sistemde başvurular 2 Eylül'de açılabildi. Ayrıca 2005/73 Sayılı Genelgeye göre Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liselerine atanıp, yargı kararı ile atamaları iptal edilen öğretmenler, 2008-2 Başvuru ve Atama kılavuzu ile tamamen yok sayıldılar. Söz konusu öğretmenlerle ilgili MEB, gerekli tedbiri alacağını belirtmesine karşın bu öğretmenler sistemden başvuru yapmak istemelerine karşın "Anadolu Lisesinin kadrolu öğretmenisiniz" cevabıyla karşılaşarak başvuru yapamadı.

-"MEB YARGI KARARINI 2 YIL SONRA UYGULAYARAK ÖĞRETMENLERİ MAĞDUR ETTİ"-
Türk Eğitim-Sen söz konusu durum nedeniyle öğretmenlerin mağdur olduğu gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazı yazdı. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un imzası ile gönderilen yazıda, 2005/73 sayılı Genelge kapsamında başvurularda bulunan ve Anadolu Liselerine ataması yapılan öğretmenlerin yaklaşık olarak 3 yıl boyunca bu okullarda görev yaptığını ancak Danıştay 2.Dairesi'nin genelgenin, 10 Nisan 2006 tarihinde yürütmesinin durdurulmasına karar verdiği kaydedildi. Yazıda, "Yargı kararından haberdar olmanıza karşın hiçbir girişimde bulunulmamış ve atamaların geri alınması 2008 yılına kadar ertelenmiştir. Yönetmeliğe aykırı olan hususları görmezden gelerek yapmış olduğunuz işlemler neticesinde sine mağdur olanlar eğitim çalışanlarıdır. 3 yıl boyunca Anadolu Liselerinde görev yapmış öğretmenler bu süre zarfında defalarca sınav yapmış, not vermiş ve hatta öğrenci mezun etmişlerdir. Yapılan yanlış uygulamalar sonucunda yaşanılan mağduriyetler hat safhaya ulaşmıştır. Bu nedenle 2005/73 Sayılı Genelge ile ataması yapılan öğretmenlerin yargı kararı uygulanmasına kadar geçen 3 yıllık sürenin bu statüde çalışmış diğer öğretmenler gibi değerlendirilerek alım yapılması konusunda gereğini arz ederiz" denildi.
Yazıda ayrıca Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri ve Anadolu İmam Hatip Liselerinin yazılı ve mülakatına girip başarılı olanlara başvuruların Anadolu Liselerine açılmadığı belirtilerek, "Hem mülakatta başarılı olup hem de sınavda başarılı olanların her iki okul türüne aynı anda başvuru yapmalarının önü açılmalıdır" önerisinde bulunuldu. (ANKA)
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
atamada, ögretmen, sorun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Sorun Çözmek Görmek - Rüyada Sorun Çözmek Görmek Açıklaması ve Yorumu - Sorun Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 1 26.09.15 01:27
Öğretmen - Öğretmen Hakkında Bilgi - Öğretmenlik Mesleğinin Özellikleri SERDEM Meslekler Rehberi 0 03.03.14 22:53
Öğretmen Resimleri - Öğretmen Fotografları - Öğretmen Resim Okyanus Fotograflar Resimler Animasyonlar 0 01.11.12 20:28
Kontakt Lens Hamilelikte Sorun Yaratır mı? Fenci Göz Hastalıkları 0 08.12.09 14:45
Bir de Bana Sorun Okyanus Nasrettin Hoca Fıkraları 0 20.11.08 07:34


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:04 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2