tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları Eğitim sorunlarını paylaşalım,Eğitim dünyasından güncel haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Açıkögretim Okullarında Sıfır Masrafla Okunabilecek
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
778

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.05.09, 15:48   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Betül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Trabzon
Mesajlar: 2.739
Konular: 2607
Puan Grafiği
Rep Puanı:3363
Rep Gücü:0
RD:Betül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 73
92 Mesajına 232 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Açıkögretim Okullarında Sıfır Masrafla Okunabilecek

Açıkögretim Okullarında Sıfır Masrafla Okunabilecek

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, açıköğretim okullarında okuyan öğrencilerin artık "sıfır" masrafla okuyabileceklerini kaydederken, yeni yapılan bir düzenleme ile iki yılda mezun olabileceklerini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise Başkent Öğretmenevi Konferans Salonunda Açıköğretim İlköğretim Okulu nun kuruluşunun 10. Yılı nedeniyle düzenlenen törende bu yıl mezun olan adayların bir kısmına diplomalarını verdi.
Törene, okulun öğrenci profilini yansıtmak üzere farklı yaşlarda, engelli, tutuklu-hükümlü, ev hanımı, emekli ve genç öğrenciler katıldı. Tören de konuşan Milli Eğitim Bakanı Çelik, her zaman, her yerde, herkese eğitim sloganı ile çalıştıklarını belirtirken, açıköğretim okullarının da her çocuğun okumasını sağlamak ve eğitimi ayaklarına kadar götürmek için açıldığını söyledi.
Açıköğretim okulları sınavlarının daha önce sadece 88 merkezde yapıldığını anımsatan Çelik, bu sayını 213 e çıktığını ve gelecek yıl itibariyle de 100 öğrenci bulunan her yerde sınav merkezi açacaklarını anlattı. Çelik, bu sayının 700-800 lere varabileceğine işaret etti.

Çelik, açık ilköğretim okullarının 6-8. sınıfları kapsadığını ve 3 yıllık olduğunu, liselerin ise 4 yılda bitirildiğini belirtirken, "Fakat ders geçmeli bu okullarımızda, 2 yılda bu okulları bitirmek isteyenlere de bu şansı tanıyacağız. Bir buçuk sene de ya da iki senede bu okulu bitirebilecekler.
Eğitek Genel Müdürümüz Sayın Nizami Aktürk, bir müjde vereceğimi söylüyordu. Ona da buradan söylüyorum. Buna onay vereceğiz. Geriden gelenlere bu zaman fırsatı olacak" dedi.

"SIFIR MASRAFLA OKUYACAKLAR"

Çelik, bu çalışmaları yapmalarının amacının ilköğretimi bitirmeyen bir tek kişinin bile kalmaması olduğunu kaydederek, "Açıköğretim okullarına kayıt ücretini 40 YTL den 20 YTL ye düşürdük. Gelecek yıl itibariyle de kitapları da bedava vereceğiz. Yani kalemi silgisi olan artık okul bitirebilecek. Artık açıköğretim okullarını sıfır masrafla okuyabilecekler. Yaz geldi tatil oldu ama Milli Eğitim Bakanlığı tatile girmedi" dedi.

Bakan Çelik, konuşmaların ardında mezun olan bazı öğrencilere diplomalarını verdi. Diploma töreninde konuşan Fatma Bali, yazdığı bir şiir okurken konuşmasını da, "haydi kızlar okula" diyerek bitirdi. Emine Genç de Bakan Çelik den diplomasını alırken Çelik e yazdığı "Hasat Mevsimi isimli şiir kitabını hediye etti. Çelik, daha sonra da Kaan Koçer isimli engelli gence diplomasını verdi. Koçer, Bakan Çelik in isteği ile "Hiçbir şey engel değildir" dedi.

10 YILDA 200 BİN MEZUN VERDİ

MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne bağlı Açık İlköğretim Okulu nun öğretime başlamasının üzerinden 10 yıl geçti. Milli Eğitim Bakanlığı, çeşitli nedenlerle ilköğretimlerini tamamlayamayan ve zorunlu ilköğretim yaş sınırını aşarak eğitim - öğretim sisteminin dışında kalan yetişkinlerin eğitim görmesi amacıyla Açık İlköğretim Okulu uygulamasına 1998 yılında başlattı. Açık İlköğretim Okulu na 1998-1999 öğretim yılından başlayarak 2007-2008 öğretim yılına kadar toplam 504 bin 333 öğrenci kayıt yaptırdı. Bu öğrencilerin 197 bin 848 i mezun olurken, halen Açık İlköğretim okullarında 306 bin 485 öğrenci eğitim görüyor. MEB, açıköğretim ilköğretim okullarıyla uzaktan eğitim ilke ve teknikleriyle her yerde ve her durumda eğitim - öğretim imkanı sağlamak, bu yolla toplumun eğitim ve kültür düzeyini yükseltmek ve meslek edinmelerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
Betül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
acikogretim, masrafla, okullarinda, okunabilecek, sifir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Sıfır Görmek - Rüyada Sıfır Görmek Açıklaması ve Yorumu - Sıfır Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 23.12.12 22:21
Rüyada Sıfır Sayısı Görmek - Rüyada Sıfır Sayısı Görmek Açıklaması ve Yorumu - Sıfır Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 23.12.12 22:19
Sıfıra Sıfır Elde Var Sıfır Deyiminin Anlamı ve Açıklaması Nokia Deyimler ve Açıklamaları 0 24.09.12 22:35
Sıfır Km Albüm 2009 ASYA Albüm Kapakları 0 30.05.09 09:34
Sıfır Rakamının Tarihsel Gelişimi SERDEM Matematik - Geometri 0 08.08.08 16:25


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:52 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2