tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları Eğitim sorunlarını paylaşalım,Eğitim dünyasından güncel haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ösym Başkanı Ali Demirin Ygs Sınavına Giren Öğrencilere Gönderdiği Mektup
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1248

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.04.11, 17:27   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Ösym Başkanı Ali Demirin Ygs Sınavına Giren Öğrencilere Gönderdiği Mektup

Ösym Başkanı Ali Demirin Ygs Sınavına Giren Öğrencilere Gönderdiği Mektup

Çok Değerli Öğrenciler,

27 Mart 2011 günü hayatınıza sadece bilgilerinizle yön vermenizi sağlayacak bir sınav organize ettik. Bu sınav sonucunda sadece hak edenin hak ettiği üniversiteye yerleşebilmesi için gerekli ortamı hazırladık. Sınav güvenlik tedbirlerimiz pek çoğunuz tarafından takdir edilmiş olmasına rağmen bazılarınız tarafından da sınav stresini artırıcı etkenler olarak karşılandı.

Sınav bittikten sonra tüm kamuoyu önünde bazı tartışmalar yaşanmaya başladı. Bu konulardaki gerçekler tüm açıklığı ile aşağıdaki gibidir;

1. Basına Verilen Soru Kitapçığı: Bu soru kitapçığı, ÖSYM’nin hazırladığı master soru kitapçığı olması gerekirken, gereksiz yere master soru kitapçığından basitçe türetilmiş bir kitapçıktır. Bu soru kitapçığı, sınav bittikten sonra türetildiğinden ve sınava giren hiç bir adaya verilmediğinden hiç bir adaya üstünlük sağlanması söz konusu olmamıştır.

2. Tüm Adaylara Verilen Soru Kitapçıklarında Cevap Seçeneklerinin Dizilişi: Tüm adaylara verilen soru kitapçıklarında sorunun doğru cevap seçeneği rastgele biçimde değiştirilirken,diğer seçeneklerin yerleri de rastgele değiştirilmesi gerekirdi. Ancak, geliştirilen yazılım çalıştırıldığında her soru için rastgele verilmesi gereken değerler sehven sıralı olarak verildiğinden, oluşturulan soru kitapçıklarında bazı sorularda en büyük değerli seçeneğin hemen sağındaki seçeneğin doğru cevap olması durumu ortaya çıkmıştır.

Tüm sınav evrakı gibi soru kitapçıklarının da hazırlanması ‘kapalı dönem’ olarak ifade edilen ve tüm dünyadan izole bir ortamda hazırlandığından bu dizilişin ÖSYM çalışanları dâhil dışarıdan herhangi biri tarafından bilinmesi imkânsızdır. Bugünekadar incelenen çok sayıda soru kitapçığından bu dizilişi fark ederek cevap seçeneğine yönelen tek bir adaya bile rastlanmamıştır. Sınavda adaylar tarafından kullanılan soru kitapçıklarının incelenmesi devam etmektedir.

Ayrıca tüm adayların ham puanları üzerinde yapılan istatistiksel değerlendirmeler sonucunda normal dışı hiçbir durum görülmemiştir.

3. İstanbul-Eyüp Bölgesinde Sadece Kız Öğrencilerin Sınava Girdiği Okullar: Bu durum, söz konusu bölgede sınava girme talebini karşılayacak yeterli kapasite olmadığındanve bölgeye yerleşimde kız öğrencilere öncelik verilmesi nedeniyle ortaya çıkmış bir sonuçtur. ÖSYM’nin bu yolla sınavda hiç bir adaya üstünlük sağlaması asla söz konusu değildir.

4. YGS Sınavı Sonuçları: Bugüne kadar yapılan cevap kâğıdı okumalarının sonuçları geçtiğimiz yıl yapılan YGS sonuçları ile mukayese edildiğinde normal dışı birdurumun olmadığı ve sınavın adil ve doğru yapıldığı gerçeğini ortaya koymaktadır.

Değerli Öğrenciler, ÖSYM size hak ve adalet ölçülerinde modern çağın imkânlarını kullanarak bir sınav hazırlamış, yürütmüş ve değerlendirmelerini tamamlamıştır. Tüm bu süreçte sizleri rahatsız edecek hiç bir oluşum söz konusu değildir.

Son günlerde sizlerin heyecan ve duyarlılığınızı harekete geçirmek üzere oluşturulan senaryoların hiç bir dayanağı yoktur.

En kısa zamanda sonuçlar açıklanacak ve sizler hem sınav sonuçlarınızı öğrenebilecek hem decevap kâğıtlarınızı ve kendinize ait cevap anahtarınızı internet sitemizden görebileceksiniz.

Tam bir güven ve sükûnet içinde Haziran ayında yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına hazırlanmanızı ve hiç bir yönlendirmeye izin vermeden sadece bilginiz ile hayatınızı şekillendirme gayreti içinde olmanızı tavsiye ediyoruz.

Son olarak, şunu da bilmenizi isteriz ki, sizlerin heyecan ve duyarlılığınız üzerinden kamuoyunukaramsarlığa yöneltmek isteyenler hakkında gerekli inceleme, soruşturma ve yasal işlemler yapılmaktadır.

Sizlere LYS’de başarılar dileriz.

Kaynak: Gazete5
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ali, ali demirin ygs ögrencilerine yolladıgı mektup, baskani, demirin, giren, gonderdigi, mektup, ogrencilere, osym, ösym başkanı ali demirin öğrencilere yolladıgı mektup, ösym başkanı ali demirin ygs sınavına giren öğrencilere gönderdiği mektup, ösym başkanı profesor dr ali demirin ygs sınavına giren ögrencilere yolladıgı mektup, prof dr ali demirin öğrencilere yolladıgı mektup, sinavina, ygs


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Mektup Görmek - Rüyada Mektup Görmek Açıklaması ve Yorumu - Mektup Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 17.07.12 22:34
ÖSYM Başkanı ÖMSS'nin ayrıntılarını açıkladı Okyanus Engellilerle ilgili Güncel Haberler 0 23.02.12 19:07
Kahve Falında Mektup Görmek Ne Demektir - Kahve Falında Mektup Anlamı ve Açıklaması Tarot Kahve Falı 0 17.01.12 01:32
2011 Genel Seçimlerinde Meclise Giren Milletvekilleri - Meclise Giren Milletvekilleri Goeben Güncel Haberler Aktuel 0 13.06.11 14:48
ÖSYM 2010 Yılı Sınav Takvimi - ÖSYM Sınav Tarihleri - ÖSYM Sınav Takvimi 2010 Nokia Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları 0 24.09.10 17:08


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:04 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2