tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > ENGELLİLER DÜNYASI > Engelli ve Rehabilitasyon(Sağlık)
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Engelli ve Rehabilitasyon(Sağlık) Sağlık ve Rehabilitasyon Hakkında Bilgiler


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
0-6 Yaş Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi Açıldı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1346

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 03.12.08, 08:11   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon 0-6 Yaş Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi Açıldı

0-6 YAŞ BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILDI


02.12.08 - Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde İstanbul Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün Bahçelievler Kampüsü'nde yaptırılan "0-6 Yaş Özürlü Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi" hizmete açıldı.
İstanbul Valisi Muammer Güler, törende yaptığı konuşmada, İstanbul'da eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlere büyük önem verdiklerini, gerek hükümetin gerekse İl Özel İdöresi'nin katkılarıyla bu alanlara yatırım yaptıklarını söyledi.


"Bu toplum özürlülerine sahip çıktığı oranda insani görevlerini yerine getirmiş sayılır" diyen Güler, özürlülüğün hiç kimsenin kendi kabahati olmadığını belirtti. Güler, bu nedenle özürlülere destekte herkese görevi düştüğünü kaydetti. Sosyal hizmet alanında sivil toplum örgütlerinin yaptığı katkıların önemine dikkati çeken Vali Güler, bu katkıların yanı sıra çocukların gördüğü en büyük desteğin sevgi olduğunu ifade etti.

DEVLET 4 BİN ÖZÜRLÜYE BAKIYOR; SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, toplumdaki sıkıntılardan en çok çocuk ve kadınların etkilendiğini, o nedenle devlet elinin mutlaka bu kesimlere ulaşması gerektiğini söyledi.
Devletin 4 bin özürlüye baktığını, evinde çocuğu ya da yakınına bakan 120 bin kadını da desteklediklerini anlatan Barış, kurumun fiziki ve eğitim standartlarını yükseltmeye çalıştıklarını kaydetti. Barış, bu çerçevede 0-12 yaş grubun da her 8 çocuğa 8 saat için bir bakamın düştüğünü, her 6 Özürlüye ise 1 bakıcının, bazı durumlarda da bir özürlüye 2 bakıcının düştüğünü anlattı. Türkiye genelinde son 4-5 yıl içinde 285 yeni kuruluşu devreye soktuklarını, bunların yarısının Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği ve onun gibi yardım kuruluşlarının desteğiyle yapıldığını belirten Barış, 5 yıl önce 121 milyon YTL olan kurum bütçesinin 1 milvar 577 milyon YTL'ye çıkartıldığını, 10 bin olan çalışan sayısının da 20 bine yükseldiğini bildirdi. Barış, ayrıca çocukların daha iyi bakımını sağlamak için devletin, ailelere çocuklarına evde bakmaları için 350 YTL yardım yaptığını, bu kapsamda 19 bin çocuğun öz anne ve babasının yanında bakıldığını ifade etti.


DERNEK ÜYELERİNE PLAKET; Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği adına konuşan Dönem Başkanı Didem Kurdoglu, toplum olarak iyi örneklere ihtiyaç duyduklarını, kendilerinin de bu merkezi topluma armağan ettiklerini söyledi. Kurdcğlu, 55 engelli çocuğa yuva yaptıklarını, çocukların en üst seviyede bakım alması için gerekli koşulların birçok uluslararası ödüle sahip mimar Emre Arolal'm hazırladığı projeyle sağlandığını kaydetti. Konuşmaların ardından, Koç Topluluğu Bilgi Grubu Yürütme Komitesi Başkanı Ali Koç'un eşi Nevbahar Koç'un da aralarında bulunduğu Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği üyeleri ile inşaata katkıda bulunanlara İstanbul Valisi Muammer Güler, eşi Neval Güler, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'm eşi Özleyiş Topbaş tarafından plaket verildi.
Vali Güler, İsmail Banş, Neval Güler ve Özleyiş Topbaş ile dernek üyeleri, kurdele keserek merkezi hizmete açtı. Törene Ali Koç'un da aralannda bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Avrupa standartlarında, yüksek teknoloji ile donatılan merkez, 0-6 yaş aralığındaki dovvn sendromlu, zihinsel engelli, spastık, otistik, görme engelli 55 çocuğa hİ7met verecek. Doktor, hemşire, fizik tedavi uzmanı, psikolog, sosyal çalışmacı, çocuk gelişimi uzmanı, bakım elemanı, teknisyen, aşçı ve çocuk eğitim uzmanlarından OİUŞVi personelin görev yapacağı merkezde, 2'si ağır engellilere ayrılmış 10 vatak odası yer alıyor. 1850 metrekare kapalı alana sahip merkezde 2 yaşam odası, 2 eğitim odası, 1 bireysel eğitim odası, aile görüşme odası, gönüllü anneler için bir oda, hidroterapi h.tvuzu, fizik tedavi odası, duyu odası gibi bölümler ile kamera sistemi ve özel durumlara yönelik acil hemşire çağrı sistemi de bulunuyor.>AA

Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
06, acildi, bakim, merkezi, rehabilitasyon, ve, yas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
70.Yıl Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi ilköğretim Okulu Bahçelievler İstanbul Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 17.08.10 01:00
Sevgieli Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi Kedi Manisa 0 23.01.10 03:54
70.yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi mi? Tanem Engelli ve Rehabilitasyon(Sağlık) 0 16.05.09 00:55
Iş Adamının Evi Rehabilitasyon Merkezi Oldu Tual Engellilerle ilgili Güncel Haberler 0 17.11.08 13:56
Hippoterapi (atla tedavi) Rehabilitasyon Merkezi Açıldı Okyanus Engellilerle ilgili Güncel Haberler 0 07.04.08 07:28


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:04 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2