tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > ENGELLİLER DÜNYASI > Engellilerde Eğitim
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Engellilerde Eğitim Tüm Engel Gruplarının Eğitim haberleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Öğrenciye Ücretsiz Ulaşım
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1072

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24.09.08, 03:11   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Öğrenciye Ücretsiz Ulaşım

Öğrenciye Ücretsiz Ulaşım


Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 2005-2008 arasında özel eğitim hizmetlerinden yararlananların sayısının kamu sektöründe 4, özel sektörde ise 10 kat arttığını bildirdi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleştirilen Özürlüler Yüksek Kurulu’nda yaptığı konuşmada, farklı özellik ve gereksinimleri olan özürlü bireylerin eğitilebilmesi için özel programlara, yöntem ve tekniklere, araç-gereç ve uygun fiziksel düzenlemelere sahip ortamlar ile insan kaynağına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Eğitim hizmetinin özürlü bireyler için erişilebilir olabilmesinin, bu kişinin toplum içinde kendine yeterli, üretken bireyler olmaları ve kaliteli bir yaşam
sürdürebilmeleri açısından önemine dikkati çeken Çubukçu, 2005’te çıkarılan Özürlüler Kanunu ile hiçbir gerekçeyle özürlülerin eğitim almasının engellenemeyeceğini ve her türlü ihtiyaçlarının bütünlük içerisinde değerlendirilmesine imkan sağladığını, tüm özürlüler için özel eğitim ve destek eğitimi verilmeye başlandığını ifade etti.


Bağ-Kur ile herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olmayan bireylerin de özel eğitim hizmetinden yararlanmasının önünün açıldığını anlatan Çubukçu, "Yapılan bu düzenleme, özel eğitim hizmetinden yararlanan özürlü birey sayısında artışa yol açmıştır" dedi.


Özel eğitim hizmetleri



Çubukçu, özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezinde sunulan hizmetin kalitesinin artırılması ve uygulamada yaşanan bazı sorunların çözümlenmesi amacıyla uygulamanın kapsamının 5793 sayılı yasayla değiştirildiğini bildirdi.


Öte yandan, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin yeniden düzenlendiğini bildiren Çubukçu, "Böylece, özel eğitimle ilgili istismarlara caydırıcı düzenlemeler geldiğini düşünüyoruz" diye konuştu.


Özel eğitim hizmetlerinden yararlanan özürlülerin sayısının 2005’te kamu sektöründe 19 bin, özelde ise 18 bin olduğunu belirten Çubukçu, 2008’de bu rakamın kamuda 98 bine, özelde 200 bine ulaştığını bildirdi. Çubukçu, özel eğitim hizmetlerinden yararlananların sayısının bu dönemde kamu sektöründe 4, özel sektörde ise 10 kat arttığını vurgulayarak, "Bu sonuçlardan son derece memnuniyet duymaktayız. Ancak asıl hedefimiz, özel eğitime ihtiyacı olan tüm bireylere ulaşmaktır" dedi.


Özürlü için okula ücretsiz ulaşım


BAKAN Çubukçu, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve özürlü öğrencilerin okumaya teşvik edilmesi için ’Ücretsiz Taşıma Projesi’ni hayata geçirdiklerini anımsattı. Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü "Özürlüler İdaresi Başkanlığı, MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün birlikte hazırladığı projenin ilk aşaması 2004-2005 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde gerçekleştirildi. Proje kapsamında 2007-2008 eğitim-öğretim yılı içerisinde Mart 2008 itibariyle 875 kuruma okula devam eden 24 bin 82 öğrenci taşındı. eğitime katılımda kaydedilen bu büyük artış doğal olarak özürlü ailelerini de ekonomik ve psikolojik yönden rahatlatmış ve mutlu etmiştir."
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ogrenciye, ucretsiz, ulasim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Skype İle Ücretsiz Konuşma - Skype İle Nasıl Ücretsiz Konuşulur Kartal Network ve İnternet 0 28.04.13 18:02
Ulaşım Araçları Boyama Etkinliği - Ulaşım Araçları Boyama Sayfaları Okyanus Boyama Kitapları-Resimleri 0 01.10.12 14:51
Ulaşım Araçları ile İlgili Şiirler - Ulaşım Araçları Şiirleri - Taşıt Şiirleri Nokia Belirli Gün ve Haftalar Şiirleri 10 29.08.09 16:42
Öğrenciye Zekat Verilir mi ? Tuna Zekat-Fitre-Sadaka 0 29.11.08 20:32
2 Bin Öğrenciye Burs Verecek SERDEM Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları 0 11.08.08 13:19


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:00 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2