tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > ENGELLİLER DÜNYASI > Engellilerde Eğitim
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Engellilerde Eğitim Tüm Engel Gruplarının Eğitim haberleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Onlıne Gazetecilik Eğitim Programı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
992

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 08.11.08, 22:49   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Onlıne Gazetecilik Eğitim Programı

ONLINE GAZETECİLİK EĞİTİM PROGRAMI
28.10.08 - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), British Council ve BBC World Service Trust işbirliği ile Türkiye'de ilk kez online gazetecilik eğitim programı başlatılıyor.
TGC ve British Council birlikte yürüttüğü "Medya ve Toplumsal Katılım Projesi" kapsamında yapılandırılan "On Line Gazetecilik Eğitim Programı"nın tanıtım toplantısı Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda yapıldı.
Toplantıda konuşan TGC Genel Saymanı ve toplantı moderatörü Sibel Güneş, basının geleceği açısından uzman haberciliğin ve muhabirlerin eğitiminin çok önemli olduğunu belirtti. Gazetecileri belli bir yerde toplayarak onlara eğitim vermenin oldukça zor olduğuna dikkat çeken Güneş, şunları söyledi:
“On Line Gazetecilik Eğitim Programı’yla gazeteciler istedikleri yerden işyerlerinde, evlerinde katılımıyla 1 ayda sonuçlandırabilecekleri bir eğitim projesi. Gazetecilik mesleğinin geleceği açısından muhabire yapılan yatırımın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Uzman haberciler, olayların geçmişini bilip, bugünü iyi yorumlayıp, geleceğini de iyi değerlendirerek kamuoyunu bilgilendiren insanlar. Hem muhabirler için hem de uzman haberciliği seçmek isteyen kişilere bu eğitim çok iyi bir fırsat. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de tüm meslektaşlarımızı bu fırsattan yararlanmaya davet ediyor. ”
ONLINE EĞİTİM 21 ÜLKEDE UYGULANIYOR
British Council Türkiye Yönetişim ve Toplum Direktörü Gary Hallsworth ise Avrupa Birliği uyum sürecindeki Türkiye'de, toplumsal açıdan dezavantajlı durumda olan kadınların, çocukların, engellilerin, farklı cinsel ve kültürel kimliklerin topluma katılımlarının güçlendirilmesi için medyaya önemli görevler düştüğünü söyledi. Türkiye'de ilk defa gazetecilik alanında bir sivil toplum örgütü tarafından on-line eğitimin başlattığına işaret eden Hallsworth 21 ülkede uygulanan projenin teknolojik gelişmelerin, eğitim olanaklarının genişlemesine olanak sağladığını söyledi.
ONLINE EĞİTİM 11 MODÜLDEN OLUŞUYOR
Proje Danışmanı ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine Gencel Bek ise on-line eğitim sisteminin içeriği hakkında ayrıntılı bilgi verdi. “On- line Eğitim Programı”nın 11 üniteden oluştuğunu belirten Bek, bu ünitelerin dezavantajlı grupların medyada temsilindeki sorunları ele alan ve toplumsal barışın güçlendirilmesine yardımcı olacak konuları kapsadığını ifade etti. . Diğer bir grubu ise, gazetecilikte farklı uzmanlık alanlarını anlatan ünitelerden oluşturulduğunu söyleyen Berk , ayrıca gazetecilerin mesleklerini yaparken ihtiyaç duyabilecekleri temel becerilerin geliştirilmesi ile ilgili konulara da yer verildiğini vurguladı.
PROGRAM 1 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK
Programın Teknik Koordinatörü ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Abdülrezak Altun da, gelişen bilgisayar teknolojisi ve iletişim ağlarının sunduğu yeni bir olanak olan on-line eğitimin, internet ağları üzerinden işleyen uzaktan bir eğitim sistemi olduğunu belirtti.
BBC World Trust Servisi tarafından ''i-learn'' isimli veri tabanıyla işleyen sistemin amacının, gazetecilik alanındaki bilgileri aktarmak olduğunu ifade eden Altun, tamamen internet üzerinden sürecek programda, ''çeşitlilik ve gazetecilik, gazetecilik becerileri, sağlık ve çevre ile siyaset ve çatışma haberciliği alanlarında eğitimler verildiğini'' söyledi. Altun, eğitimin 11 üniteden oluştuğunu, katılımcıların eğitim sonunda verilecek sertifikayı hak etmeleri için en az 8 üniteyi tamamlamaları gerektiğini, katılımcıların kursa kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde programı tamamlaması gerektiğini ve üniteler sonunda sınav yapılacağını belirtti.
Program sonunda ise katılımcılara sertifika verileceğini anlatan Altun, dileyen gazetecilerin programa başvurabileceğini hatırlattı.
Online Eğitim Programı'na katılmak www.tgc.org.tr adresinden başvuru yapılabiliyor.>TGC
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
egitim, gazetecilik, online, programi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Gazetecilik - Gazetecilik Hakkında Bilgi - Gazetecilik Mesleğinin Özellikleri SERDEM Meslekler Rehberi 0 04.03.14 14:44
24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı Örneği - Öğretmenler Günü Kutlama Programı SERDEM Öğretmenlere Dökümanlar 1 20.11.12 20:08
Kpss Eğitim Programı mecnun_bey Kpss Sınavı Ders Notları 0 21.01.09 00:15
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Tual Engellilerde Eğitim 0 17.11.08 13:59
KPSS Eğitim Programı tualim Kpss Sınavı Ders Notları 0 11.03.08 01:36


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:18 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2