tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > ENGELLİLER DÜNYASI > Engellilerde Eğitim
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Engellilerde Eğitim Tüm Engel Gruplarının Eğitim haberleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Engelli Ümran Konservatuara Birincilikle Girdi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1152

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23.08.11, 17:33   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Engelli Ümran Konservatuara Birincilikle Girdi

Engelli Ümran Konservatuara Birincilikle Girdi


İzmir'de, müzik eğitimi almak istemesine rağmen, yeterli alt yapı olmadığı gerekçesiyle konservatuara alınamayacağı kendisine bildirilen görme engelli Ümran Sevinç, görüşmeler sonrası kabul edildiği sınavlardan zaferle çıktı.
İzmir'de, müzik eğitimi almak istemesine rağmen, yeterli alt yapı olmadığı gerekçesiyle konservatuara alınamayacağı kendisine bildirilen görme engelli Ümran Sevinç, görüşmeler sonrası kabul edildiği sınavlardan zaferle çıktı. Sevinç, açıklanan sonuçlara göre, 186. 58 puanla, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuara Türk Sanat Müziği Ana Bilim Dalı'na birincilikle girdi.
Doğuştan görme engelli olan, lise yıllarında tanıştığı Adem Köksal'la birlikte yaptığı müzik ve kendi çektikleri kliple internette tıklanma rekorları kılan 20 yaşındaki Ümran Sevinç, çok istediği Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı'na alınamayacağının bildirilmesiyle büyük üzüntü yaşadı. Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, yeterli alt yapı olmadığı gerekçesiyle engelli kadrosundan öğrenci alımının durdurulduğu haberi, Sevinç'in hayallerini suya düşürdü.
Sevinç'in dramının, gazete ve televizyonlarda haber olarak yer almasının ardından Ege Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve aralarında konservatuara görevlilerinin de bulunduğu bir heyet harekete geçti. Heyet, görme engelli Sevinç'i, Rektörlük Binası'na davet ederken, görüşme sonunda, yeterli alt yapının oluşturulacağı belirtilerek, sınavlara müracaat etmesi yönünde karar alındı.
Kararın mutluluğunu yaşayan Ümran Sevinç, babası Şinasi Sevinç'le birlikte, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı'na giderek sınavlar için kaydını yaptırdı. Kayıtların ardından sınav öncesi eğitime alınan Ümran Sevinç, ardarda iki sınava girdi.
KONSERVATUARA ÖNÜNDE 'ÇAK'
Sınavların sonuçları bugün, Konservatuar'ın girişine asıldı. Ağabeyi Uğur Sevinç'le sınav sonuçlarını öğrenmek için konservatuarın önüne gelen Ümran Sevinç, zorluklarla başladığı mücadelesini mutlu sonla noktaladı. Sonuçlara göre, Ümran Sevinç, 186. 58 puanla, 35 kişinin alındığı Türk Sanat Müziği Ana Bilim Dalı'na birincilikle girdi. Ağabeyinin sonuçları okumasıyla büyük bir sevinç yaşayan Ümran Sevinç, eliyle 'Çak' yaparak mutluluğunu paylaştı.
Ümran Sevinç, "Önce çok üzülmüştüm ama şu an çok mutluyum. İlk hedefim, buraya girmekti. Onu başardım. Eğitimimi aldıktan sonra müzik öğretmeni olmak istiyorum. Diğer engellilere de örnek olup yollarını açmak istiyorum" dedi.
Ağabey Uğur Sevinç ise "Hiç şüphemiz yoktu. Ümran'a çok güveniyorduk. O da bizim yüzümüzü güldürdü. En iyi yerlere geleceğine inanıyorum" diye konuştu.


23.08.11 – DHA
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
birincilikle, engelli, engelli ümran konservatuara birincilikle girdi, girdi, konservatuara, umran


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ümran Aygen İlköğretim Okulu Kütahya - Kütahya Ümran Aygen İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 08.05.13 19:04
Ümran İsminin Anlamı ve Açıklaması - Ümran Adının Anlamı ve Açıklaması Kartal Kız Bebek İsimleri ( Kız Bebek Adları ) 0 08.11.12 23:00
Mustafa Gösterime Girdi. FORUMCU Sinema-Tiyatro 1 30.10.08 08:29
Sedat Ümran Şiirleri Josephine Türk Şairlerin Şiirleri 6 30.08.08 12:00
Takımımız kampa girdi bad_boy Fenerbahçe 0 27.08.08 07:25


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:08 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2