tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > ENGELLİLER DÜNYASI > Engellilerle ilgili Güncel Haberler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Engellilerle ilgili Güncel Haberler Engelliler hakkında haberler,sorunlarının paylaşımı alanı


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Engelli Etkinliğine Katıldı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
672

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.12.12, 21:06   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Engelli Etkinliğine Katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Engelli Etkinliğine Katıldı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında katıldığı etkinlikte, engellilere mutlaka iş olanağının sağlanması gerektiğini belirtti.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen "Engelliler Yaşamda" etkinliğine katıldı. Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Milletvekili Bilhun Tamaylıgil, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP'li belediye başkanları, çeşitli sivil toplum örgütü üyesi ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu salonda bulunan engelli vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.



CHP Lideri Kılıçdaroğlu, engelli vatandaşlara yaptığı konuşmada, hedeflerinin bütün engellilere hizmet verilmesi olduğunu belirterek, "Onların önündeki bütün engellerin kaldırılması için çaba harcayacağız. Söz veriyoruz. Bu sözün arkasında kesinlikle duracağız. Her zaman engellilerin sorunlarıyla birlikte olmalıyız. Onarın sorunlarını çözmek için çaba harcamalıyız. Bir kenti yaşanılabilir kılmak, o kentte tüm yaşayanlar için yaşanılabilir kılmak demektir. Onun için çaba harcayacağız" dedi.



"KILIÇDAROĞLU'NDAN ENGELLİLERE: BİRLEŞİN"



Engelli vatandaşların yapmış olduğu başarıları dile getiren Kılıçdaroğlu, "Demek ki engelliye spor yapma olanağı sağlarsanız, engelli rahatlıkla sporunu yapacaktır. Demek ki engelliye okuma olanağı sağlarsanız, rahatlıkla okuyacak ve büyük başarılara imza atacaktır. Yapmamız gereken engellilerin önündeki bütün engelleri kaldırmak. Engellerden bir isteğim var. Çok dağınık bir yapınız var. Çok sayıda derneğiniz var. Birleşin güç olun. Yaklaşık 8,5 milyon engellimiz var. 8,5 milyon engellimiz ortak ses çıkartabilirse, hiçbir siyasal parti o ortak sese kulak vermemezlik yapmaz. Arzumuz o. Anne ve babalar engellileri bir çatı altında buluşturun. Ortak ses çıkarın, göreceksiniz bütün talepleriniz siyaset kurumu tarafından yerine getirilecek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak engelliler gönlümüzü açtık. Sizin için elimizden gelen her çalışmayı gösteriyoruz. Göstermeye de kararlıyız" diye konuştu.



"ENGELLİYE İŞ OLANAĞINI MUTLAKA SAĞLAMALIYIZ"



Kılıçdaroğlu engelli vatandaşların iş yaşamında az yer edindiğini vurgulayarak, "Engelli kardeşlerim için en büyü arzularımdan biri de iş yaşamına katılmaları. Sadece 400 bin civarında engellimiz çalışıyor. Demek ki engelliye ait alanları kapatmayacağız. Engelli çalışacak, sigortalı olacak, zamanı gelecek emekli olacak. Kimseye muhtaç olmadan rahatlıkla yaşayacak. Engelliye iş olanağını mutlaka sağlamalıyız. Engelli sosyal devletin üzerine titremesi gereken bir kişidir. Anayasamızın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen maddelerinden birisi 'Türkiye Cumhuriyet'i demokratik, laik, sosyal, hukuk devletidir' der. Sosyal devlet engelliyi koruyan, örgütlenmeyi sağlayan devlettir. O halde sosyal devlet engelliye iş bulan devlet demektir. Sosyal devleti güçlü kılacaksak engelliye çalışabileceği ortamı hep birlikte sağlayacağız. Bunu istiyoruz. Hepimiz her an engelli olabiliriz. Her gün onlarca yüzlerce trafik kazası yaşanıyor pek çok insanımız engelli konumuna gelebiliyor. Hepimizin ortak çabası engellilerin iş sahibi olacağı, çalışabileceği bir yapıyı hep birlikte ayağa kaldırmaktır. Bunun çabasını harcıyoruz. Belediye başkanlarımız bu konuda çaba harcıyorlar. Onların okumaları için işitebilmeleri için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.



Engellilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim görevimizin sizin sorunlarını çözmektir. Bunun için yanınızdayız. Size şükran borçluyuz. Ayrıca engelli kardeşlerimizin istiklal marşını okumalarını da büyük bir zevkle izlediğimi ifade etmek isterim. O çocukları yürekten kutluyorum. Onlara ders veren öğretmenlerimizi de yürekten kutluyorum. her şeyin başı eğitimdir. Engelli kardeşlerimizin de okula gitmeye, öğrenmeye, çözüm üretmeye hakları vardır. O hakları onların elinden kimse almamalıdır. O açıdan eğitim çok önemli. Engelli kardeşlerimizin eğitimle ilgili sorunlarını kaldırmak hepimizin ortak görevi" şeklinde konuştu.



Etkinliğe katılan engelli sanatçı Metin Şentürk ise, hem kendisinin hem de ailesinde birçok kişinin engelli olduğunu belirterek, hayatın herkese adil davranmadığını söyledi. Şentürk, engellilerin yaşamın her alanında olmasının da altını çizdi. Etkinlikte Hakan Aysev, Hüseyin Turan gibi ünlü isimler müzik dinletisi sunarken, engellilerin yaptığı gösteriler salondan büyük alkış aldı. Öte yandan salonda bulunan iki kadının da Göztepe Parkı'nın imara açılmasını protesto etmesi de dikkat çekti.



02.12.2012 - İHA
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
baskani, chp, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu engelli etkinliğine katıldı, engelli, etkinligine, genel, katildi, kemal, kilicdaroglu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Devlet Başkanı Görmek - Rüyada Devlet Başkanı Görmek Açıklaması ve Yorumu Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 09.02.13 20:32
Kemal Kılıçdaroğlu Resimleri - Kemal Kılıçdaroğlu Fotoğrafları - Kemal Kılıçdaroğlu Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 16.09.12 23:07
Kılıçdaroğlu 'yol bulma' polemiğini sürdürdü tualim Güncel Haberler Aktuel 0 01.02.09 07:16
İşte Kılıçdaroğlu'nun stratejisi tualim Güncel Haberler Aktuel 0 26.01.09 09:45
Kemal Kılıçdaroğlu Hayatı(Biyografisi) Başak Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 0 25.11.08 21:46


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:36 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2