tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > ENGELLİLER DÜNYASI > Engellilerle ilgili Güncel Haberler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Engellilerle ilgili Güncel Haberler Engelliler hakkında haberler,sorunlarının paylaşımı alanı


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Çocuk Yuvaları Kamera Sistemiyle Izlenecek
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1046

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 08.11.08, 23:15   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Çocuk Yuvaları Kamera Sistemiyle Izlenecek

ÇOCUK YUVALARI KAMERA SİSTEMİYLE İZLENECEK

06.11.08 - İngiliz York Düşesi Sarah Ferguson'un çocuk yurtlarında çektiği skandal görüntülerin ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) harekete geçti. Bundan böyle çocuk yuvaları 'BBG evi' gibi izlenecek. TOKİ tarafından kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklar için yaptırılan 'sevgi evleri' ile 'engelsiz yaşam merkezleri'ne kameralı sistem kurulacak. Sistem yuvalarda kötü muameleye son verecek.

Türkiye'nin gündemine oturan özürlü çocuklara yurtlarda yapılan kötü muameleye TOKİ'nin evleri 'dur' diyecek. Yoksullara yönelik konut projelerinin yanı sıra hastaneden okula birçok kamu binası yapan Konut İdaresi, çocukları yurt ve koğuş ortamından çıkarıp aile sıcaklığına 'kavuşturmayı hedefleyen proje çerçevesinde villa tarzında evler yapıyor. Bu evlere alınan çocuklar, bakıcı anneler nezaretinde aile sıcaklığına kavuşturuluyor. TOKİ ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) arasında 2006 yılında imzalanan anlaşma ile 12 ilde sevgi evi ile 10 ilde engelsiz yaşam merkezi kuruluyor. Çocukların bakıcılar tarafından olumsuz ve keyfi davranışlara maruz kalmasını önlemek amacıyla yeni yapılara CCTV adı verilen kamera ve güvenlik sistemi yerleştirilecek. Böylece bina ana girişi, katlar, mutfak, asansörler, holler; otopark, ortak kullanım alanları ve bina çevresi izlenecek. 24 saat süreyle elde edilecek görüntüler kayıt altında tutularak arşivlenecek.

Konut İdaresi, halen Bilecik, Karaman, Kırşehir, Ankara (2), Adana, Ağrı, Çankırı, Gaziantep. Kütahya, Malatya, Yaluvj ile Yozgat'ta 178 bina olarak tasarlanan 12 adet 'sevgi evi' inşa ediyor. Ankara, Bursa, Hatay, İstanbul, Kars, Kırşehir, Sinop, Şanlıurfa, Uşak ve Van'da da 159 binadan oluşan 10 'engelsiz yaşam merkezi' kuruyor.
Otel konforunda sevgi evleri Sevgi evleri, 10-12 yaşlanndaki kimsesiz çocukların yaşlarına uygun şekilde gruplanarak, aile ortamma uygun şekilde yaşamlarını sürdürebileceği küçük müstakil binalar. İçinde idari birimler, sağlık ünitesi, hobi odaları ve çok amaçlı salonun yer aldığı bir ortak kullanım binasından oluşan evler, etrafı çevrili ve girişi kontrollü kompleksler şeklinde dizayn ediliyor. 'Engelsiz yaşam merkezleri' ise ailesinin yanında bakımı mümkün olmayan engelli çocuklara yatılı olarak hizmet, bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunuyor. 3'er kişilik 4 adet yatak odası, oturma odası, mutfak, yemekhane, banyo, tuvalet ve personel odasından oluşan tek katlı müstakil ve korunaklı bahçeleri bulunuyor. Bu merkezlerde, içinde iş-uğraş atölyeleri, sağlık ve eğitim birimleri, idari bürolar, fizyoterapi havuzu ve çok amaçlı salonun yer aldığı bir adet ortak kullanım binası da yer alıyor.


TOKİ, yaşlılar için 'huzurevi', toplumsal değişime ayak uyduramayan aileler için de 'toplum merkezleri' yapıyor. Bedensel ve ruhsal engelleri yüzünden topluma uyum sağlayamayanlar için ise 'rehabilitasyon merkezleri' inşa ediyor. Yaşlıların huzurlu bir ortamda kalmasını sağlamak, bakım ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak üzere TOKİ tarafından 5 ayrı ilde kurulan huzurevleri, çeşitli aktiviteler ile hobileri gerçekleştirecek imkanlar sunuyor. Türkiye genelinde 7 ayrı ilde toplum merkezi inşa ediliyor.

Avrupa'dan Türkiye'deki çocuk yuvalarına övgü geldi. Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin bir süre önce Türkiye'de rehabilitasyon merkezlerinde gizli denetim yaptığı ve rapor yayınladığı öğrenildi. Kailinin Statüsü Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Bütçeleme Toplantısı'na katılan kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, gazetecilerin sorusu üzerine, "Yetimhane olduğunu iddia ettiği yerler, ağır zihinsel engellilerin bakıldığı yerler. Türkiye, AB ile müzakere sürecinde olan bir ülke. Dünyadan kopuk değil ve uluslararası tüm kuruluşlann denetimine açık. Nitekim Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi çok yakın bir tarihte bu kurumlarda gizli bir şekilde denetim yaptı, rapor yayınladı. Türkiye'de eksiklikler olmakla birlikte uluslararası standartlara uygun hizmet verildiğini gözlemlediler' dedi. Çubukçu ayrıca, York Düşesi Sarah Ferguson'un çektiği görüntülerle ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve olayda ihmali olanlara gereken cezaların verileceğini aktardı. >CHA


--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okyanus Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
çocuk, izlenecek, kamera, sistemiyle, yuvalari


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Skypede Kamera Açılma Sorunu - Skype'de Kamera Açılmıyor Sorunu Kartal Network ve İnternet 0 28.04.13 15:43
Çocuk Çadırları - Çocuk Odası Çadırı - Çocuk Odası İçin Çadır Modelleri ASYA Bebek ve Genç Odası 0 11.12.11 05:20
Çocuk Yuvaları Takip Altına Alınıyor Tual Engellilerle ilgili Güncel Haberler 0 17.11.08 14:05
Kamera ile oynanan cep telefonu oyunları Cigde Java Oyunları 0 04.10.08 07:45
Siemens Telefonlarin Kamera Çekim SÜresini Uzatma Kedi Siemens 0 29.03.08 07:38


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:08 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2