tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > ENGELLİLER DÜNYASI > Engellilerle ilgili Güncel Haberler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Engellilerle ilgili Güncel Haberler Engelliler hakkında haberler,sorunlarının paylaşımı alanı


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
E-devlet Birçok Hizmeti Evlerimize Getiriyor
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
781

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.01.09, 19:35   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c E-devlet Birçok Hizmeti Evlerimize Getiriyor

E-DEVLET BİRÇOK HİZMETİ EVLERİMİZE GETİRİYOR


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, OECD ülkeleri içinde bilgisayar kullanımında sonuncu, en pahalı internet kullanımında ise birinci sırada olan Türkiye'de kamu hizmetlerinin bürokratik işlemlerden arındırılarak elektronik ortamda sunulmaya başlayacağı e-Devlet Kapısı Projesi www.turkiye.gov.tr'nin açılışını törenle yaptı.

Siteye erişimde Türkçe karakter sorunu yok, ancak birçok işlem için şifre gerekiyor. Şifre PTTlerden bir günde, oturduğunuz yerden ise bir haftada alınıyor. Törendeki konuşmasında iktidara geldiklerinden bu yana bürokratik yapıyı vatandaşa daha iyi hizmet verecek hale getirmeye çalıştıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, özetle şunları söyledi: Hedef; hızlı ve kaliteli hizmet: Bilgi toplumuna dönüşümün yolunu açan e-Devlet Kapısı projesinin öncelikli hedefi, bürokrasinin asgariye indirilmesi, devletin vatandaşlarımıza ve iş dünyasına hızlı ve kaliteli hizmet sunmasıdır.

Devrim niteliğinde bir yenilik: Fiziki ortamlarda sunulan kaimi hizmetlerinin elektronik ortama taşınması ve ınternet üzerinden yürütülebilmesi, bu çerçevede devrim niteliğinde bir yenilik olarak görülmelidir. Kamu hizmetlerinin sanal ortama taşınması, ülkemizde kamu hizmetlerinin sunumunda yepyeni bit dönem açmaktadır.

Devlet vatandaşının ayağına gidecek: Artık kamu kurumlarında kuyruk bekleme anlayışı tarihe karışıyor. Bilgisayar kullanan her vatandaşımız pek çok kamu hizmetine internet üzerinden ulaşmaya başlıyor. Devletin kısa yolu olarak ifade ettiğimiz e-Devlet Kapısı Projesi ile vatandaşdevlet ilişkilerinde yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. Bundan böyle devlet vatandaşımızın ayağına gidecek.

Siteye erişimde Türkçe karakter sorunu yok ancak birçok işlem için şifre gerekiyor Başbakan Erdoğan, 'E-Devlet Kapısı' projesinin açılış törenine katıldı. Başbakan açılışı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve geleceği temsil eden bir çocuk ile birlikte yaptı. 'Bu kapı, devletimizi daha şeffaf, daha modern ve daha dinamik bir yapıya kavuşturacak. Vatandaşımızın kamu hizmetlerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlayarak, hepimizin hayatını daha da kolaylaştıracak.Bu alanda ülkemizde yaşanan gelişme umut verici e-Devlet Kapısı gibi uygulamaların, bu gelişmeyi tetikleyeceğine ve teşvik edeceğine inanıyorum' dedi.

Kişiye özel hizmet: E-devlet kapımızın en önemli özelliklerinden birisi de kişiye özel kamu hizmetlerinin sunumu, e Devlet Kapısı, vatandaşımızın oluşturduğu profile göre kişiselleşiyor ve sunulan hizmetler arasında önceliklendirme sağlanabiliyor. Böylece vatandaşlar aradıklan ve sık kullandıkları kamu hizmetlerine daha kolay ve daha hızlı bir şekilde erişebiliyorlar.

Bilgisayar kullanımı artacak: e-Devlet Kapısının etkin bir şekilde kullanılabilmesi için bilgisayar kullanımının yaygınlaşması ve internet üzerinden sağlanan kamu hizmetlerinin artması da gerekiyor. Bu konularda biz hükümet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bilgisayar okuryazarlığının artırılması için çalıştık, çalışıyoruz. Gayn safî yurtiçi hasılanın artışına, insanımızın refah düzeyinin yükselmesine bağlı olarak, bilişim altyapısı da yaygınlaşıyor ve yenileniyor.

Yasal düzenlemeler gerekiyor: Mevzuatta yer alan ve bürokratik işlemlerin kağıt ortamında yürütülmesini zorunlu kılan hükümlerin de değiştirilmesi gerekiyor. Bu çerçevede hazırlıklarını sürdüğümüz birinci e-Devlet reform paketini en kısa sürede tamamlayarak Meclis'e sevk edeceğiz. Başbakanlık bünyesinde, ilgili tüm kurumların temsilcilerinin yer aldığı bir komisyon oluşturuyoruz. Bu komisyon, tıpkı kanım tasarılarının AB müktesebatı açısından gözden geçirilmesi gibi, temel kanunların e-devlet hizmetleri ve bilgi toplumu gereklerine uygunluğunu kontrol edecek. Böylece, bu çerçevedeki eksikliklerin, kanun tasarıları Meclis'e gitmeden giderilmesini sağlamış olacağız.

TC kimlik no gerekiyor Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımda konuşmasında, proje kapsamında başlangıçta 22 pilot hizmetin verileceğini söyledi. Kamu kurumlarının elektronik hizmet konusunda istekli olmalarının projenin yaygınlığını ve başarısını önemli ölçüde etkileyeceğini belirten Yıldırım, "Bizim kamu sistemimiz sanal ortamda hizmet vermeye uygun olmayan bir mevzuat alt yapısına sahip. Bu nedenle düzenlemeler yapılmalı. Tek bir esas belirlenmeli, vatandaş her yerde, her işlem için TC Kimlik Numarası dışında başkaca bir ihtiyaç olmadan bilgiye erişmeli, işlemlerini yapabilmeli ve sonucu eline verilmeli. Projenin zamandan tasarruf sağlayacağı gibi insanların yaşam kalitesini de artıracağını ve e-Devletten yararlanan kişi sayısının nüfusun yüzde 50'sine ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Türksat AŞ Genel Müdürü Özkan Dalbay ise, www.turkiye.gov.tr kapsamında kısa bir süre sonra easkerlik ve e-tüketici gibi hizmetlerin de verilmeye başlanacağını belirtirken, "Bu, tüm Türkiye'ye hizmet edecek" dedi.Erdoğan konuşmaların ardından dokunmatik ekrandaki tuşa bastı ve e-Devlet Kapısı Projesi'nin açılışını yaptı. >Radikal
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bircok, edevlet, evlerimize, getiriyor, hizmeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Çevre Danışmanlık Hizmeti - Çevre Danışmanlık Hizmeti Veren Firmalar - Çevre Danışman Kartal Ankara 0 02.09.13 18:07
Devlet İsminin Anlamı ve Açıklaması - Devlet Adının Anlamı ve Açıklaması - Devlet İsm Kartal Erkek Bebek İsimleri ( Erkek Bebek Adları ) 0 01.12.12 22:31
Sonradan Gelen Devlet Devlet Değildir Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 0 08.01.12 00:49
Devlet Bütçesi /Bütçe Uygulaması, Devlet Muhasebesi SERDEM Açıköğretim 3. Sınıf Ders Notları 0 15.05.09 07:28
Birçok Avatar Başak Avatarlar-Gıfler-Anime-Userban-Forum İmzaları 2 01.03.08 04:13


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:59 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2