tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > ENGELLİLER DÜNYASI > Engellilerle ilgili Güncel Haberler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Engellilerle ilgili Güncel Haberler Engelliler hakkında haberler,sorunlarının paylaşımı alanı


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Felçli öğretmenlerini ayağa kaldırdılar
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
855

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 11.10.09, 09:58   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Felçli öğretmenlerini ayağa kaldırdılar

Felçli öğretmenlerini ayağa kaldırdılar


Omurilik iltihaplanması sebebiyle belden aşağısı felç olan ve bir daha yürüyemez denilen öğretmen, öğrencilerine duyduğu sevgiyle 9 ay sonra yeniden yürümeye başladı.



Yirmi yıllık öğretmen Nedim Bulut (41), rapor ve erken emekliliği reddederek ayağa kalkar kalkmaz koltuk değnekleriyle bile olsa okula gitti. Bulut, öğrencilerine kavuşmasıyla birlikte daha hızlı iyileşmeye başladı.
Nedim Bulut, Tekirdağ'da görev yaptığı sırada 27 Kasım 2008 tarihinde okuldan eve dönerken belinde aniden bir ağırı hissetti, kısa süre sonra belden aşağısını hissetmemeye başladı.
Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bulut, buradaki ilk muayenesinden sonra Edirne Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Yapılan tetkiklerde belindeki omurilik iltihaplanması sebebiyle Bulut'un belden aşağısına felç teşhisi kondu.
Doktorların yüzüne olmasa bile yakınlarına bir daha yürüyemez dediğini belirten Bulut, "Doktorlar bana iş göremez raporu hazırlayacaklarını ve erken emekli olabileceğimi söyledi. Bu da doktorun umutsuz olduğunu gösteriyordu. Bir an okulum ve öğrencilerim gözümün önüne geldi. Onlardan ayrı kalacağım için çok üzülmüştüm. " dedi.
İYİLEŞME ÜMİDİMİ HİÇ KAYBETMEDİM
İlk şoku kısa sürede atlattığını ve iyileşme ümidini hiçbir zaman kaybetmediğini, bu sebeple iş göremez raporu almadığını ifade eden Bulut, Edirne Tıp Fakültesi'nde 6 ay boyunca yatarak tedavi gördüğünü kaydetti.
Bulut, o zor günleri şöyle anlattı: "Tedaviye başlanması sonrasında uzun bin zaman bacaklarımı hiç hissetmedim. Ama bu durumda bile iyileşme ümidimi hiç kaybetmedim. Umutsuzluğa düşmedim. Hep iyileşeceğimi umut ettim. Hep okulumu ve öğrencilerimi düşündüm. 6 ay sonra bacaklarımı yavaş yavaş hissetmeye başladım. Bir süre daha ayağa kalkamadım. Daha sonra yakınlarımın yardımıyla dört bacaklı aletle ayakta durmaya ve bir iki adam bile olsa yürümeye başladım. Bir süre sonra da yine önce yakınlarımın yardımıyla koltuk değnekleriyle yürüme egzersizleri yaptım. 9 ayın sonunda da koltuk değnekleriyle zorlanarak ta olsa kendi başıma yürümeye başladım. Bu sırada tayinim Sakarya'ya çıktı. 1 Ekim itibariyle Erenler Yeşiltepe İlköğretim okulunda göreve başladım. Şimdi çok mutluyum. Geçen sene öğrencilerimden ayrı kalmak beni çok üzmüştü."
ÖĞRENCİLERİNE KAVUŞUNCA DAHA HIZLI İYİLEŞMEYE BAŞLADI
Tam iyileşemediğini, bacaklarında halen güçsüzlük olduğunu aktaran Bulut, 24 ay daha rapor alma hakkı olduğunu, ancak öğrencilerden ayrı kalmamak için rapor almadığını belirtti.
Öğrencilerine kavuşmanın moral ve sevinciyle daha hızlı iyileşmeye başladığını anlatan Bulut, "Okula başladıktan sonra yürümem biraz daha düzeldi. Öğrencilerimle birlikte olmak, onlara bir şeyler öğretmek beni mutlu ediyor. Saat 09.00'dan saat 15.00'a kadar okuldayım. Okuldayken hiçbir yorgunluk hissetmiyorum. Eşim zaman zaman okula gelip bazı ihtiyaçlarımı karşılamamda bana yardımcı olmuyor. Eve gittiğimde yorgunluğumu anlıyorum. Çok yorgun olmam sebebiyle bazen fizik tedavi hareketlerimi yapamıyorum. Ama hiçbir şekilde öğrencilerimden ayrı kalmak istemiyorum." diye konuştu.
Okul Müdürü Hüseyin Mutlu ise Nedim hocanın çok ciddi bir rahatsızlık geçirmesi ve koltuk değnekleriyle zorlanarak yürümesine rağmen öğrencilerinden ayrılmak istememesinin takdire değer bir davranış olduğunu dile getirdi.
Mutlu, "Nedim hoca öğrencilerle birlikteyken çok mutlu. Haftanın beş günü hiç aksatmadan okula geliyor." dedi.
Öğrenciler de hastalığına rağmen onları bırakmadığı için öğretmenlerini çok sevdiklerini söyledi.

(CİHAN)
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ayaga, felcli, kaldirdilar, ogretmenlerini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Felçli Hastalar İçin Yeni Bir Umut Doğdu - Felçli Hastalara Umut Işığı Kartal Engellilerle ilgili Güncel Haberler 0 26.06.13 12:58
Omurilik Felçli Erkek ve Kadınlarda Cinsellik Başak Sağlık Kütüphanesi 0 21.05.13 21:55
Felçli Fareleri Yürüttüler ASYA Engellilerle ilgili Güncel Haberler 0 01.06.12 19:31
Omurilik Felçli Hastalarda Psikolojik Sorunlar Güllü Engelli ve Rehabilitasyon(Sağlık) 0 01.09.09 10:05
Yiğido ayağa kalktı! blue Futbol 0 12.03.09 15:34


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:04 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2